20 Ιουν 2011

Πυρετός για το ραντεβού της Τρίτης


Πρόταση... μομφής ετοιμάζουν για αύριο στη νέα κυβέρνηση οι "Αγανακτισμένοι" που επιμένουν πλατεία και οργανώνουν τις επόμενες δράσεις.Και χθες χιλιάδες Αθηναίοι πλημμύρισαν το Σύνταγμα για 26η ημέρα από τότε που ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις κατά του Mνημονίου και των μέτρων λιτότητας...

Η πλατεία πήρε και πάλι το γνωστό κυριακάτικο χρώμα της, με τις ελληνικές σημαίες και τις σφυρίχτρες να δίνουν τον παλμό στα "ορεινά" των συγκεντρωμένων επί της Λ. Αμαλίας, ενώ γύρω από το σιντριβάνι τα θεατρικά δρώμενα εναλλάσσονταν με συνελεύσεις για τη δράση των αμέσως επόμενων ημερών.

Οι πρόσφατες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα δεν φαίνεται να έχουν κατευνάσει την αγανάκτηση που ήταν έκδηλη και χθες στη μαζική κινητοποίηση του Συντάγματος. "Πληρώσαμε τους φόρους, δουλέψαμε πολύ, για χρέος δεν θα δώσουμε ούτε μια δραχμή", φώναζαν χθες ρυθμικά οι "Αγανακτισμένοι", ενώ δειλά δειλά έκαναν την εμφάνισή τους και τα πρώτα συνθήματα κατά του νέου "τσάρου" της Οικονομίας, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στις αυριανές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εν όψει της διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
"Την Τρίτη στις 19.00 δίνουμε και εμείς στη δική μας κάλπη του Συντάγματος ψήφο ''Μη Εμπιστοσύνης''. Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα δεν μπορούν να το λύσουν, όσους ανασχηματισμούς και αν κάνουν. Οσες καρέκλες και αν αλλάξουν, δεν μας αφορά. Το Μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει", αναφέρουν στο προχθεσινό τους ψήφισμα οι "Αγανακτισμένοι" και συμπληρώνουν: "Καλούμε όλους τους φίλους και συναγωνιστές να γεμίσουν τις πλατείες σε όλη την Ελλάδα. Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία να βρεθούν μαζί μας στο Σύνταγμα. Καλούμε τους αγρότες, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, Ελληνες ή μετανάστες, μανάδες και παιδιά, γιαγιάδες και παππούδες. Στη βία τους απαντάμε: Το όπλο μας είναι η αλληλεγγύη μας και η ψυχή μας".

Ραντεβού στο Σύνταγμα αύριο στις 19.00 δίνει και η ΑΔΕΔΥ.


Στο Facebook έχει ήδη δημιουργηθεί γκρουπ με την επωνυμία "αποκλεισμός Βουλής την ημέρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση", που καλεί από τις 7 το πρωί της Τρίτης σε αποκλεισμό του Κοινοβουλίου, με περισσότερες από 3.500 επιβεβαιωμένες συμμετοχές.
Πυρετός για το ραντεβού της Τρίτης

Σε θέση μάχης άλλωστε βρίσκονται οι "Αγανακτισμένοι" και για το Μεσοπρόθεσμο, που αποτελεί "κόκκινο πανί" για τους διαδηλωτές.

Χαρακτηριστικό είναι πως ένα μεγάλο ημερολόγιο μετρά ήδη στο Σύνταγμα τις ημέρες που απομένουν μέχρι τις 28 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

ΤΟ ΈΘΝΟΣ