30 Ιουλ 2013

Πάνος Καμμένος: Το φθινόπωρο έρχεται κούρεμα καταθέσεων χωρίς όριο


Για όλους και για όλα μίλησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στην εκπομπή «Kontra στο Μνημόνιο» με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Γιάννη Μούτσο την τηλεόραση του Kontra.
O κ. Καμμένος εμφανίστηκε λάβρος κατά της κυβέρνησης και της μνημονιακής πολιτικής που ακολουθείται, για τις εκλογές, το ενδεχόμενο...

Η κυβέρνηση της τρόικας έχει τελειώσει


Δημήτρης Μηλάκας
«Οι πολίτες έχουν δίκιο να μην εμπιστεύονται την τρόικα», καθώς «ριζικές αποφάσεις, όπως η απόλυση δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, δεν μπορεί να λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες», δηλώνει σε συνέντευξή της στην «Καθημερινή της Κυριακής» η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ.

Γκάλμπρεϊθ προς ΕΕ: Φοβάμαι ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει


«Φοβάμαι ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει», δηλώνει ο Αμερικανός οικονομολόγος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ και ζητά από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αλλάξουν πορεία, διαγράφοντας μέρος του ελληνικού χρέους, μεριμνώντας για τις ελληνικές τράπεζες, εφαρμόζοντας αναπτυξιακά μέτρα και...

Τσίπρας: Να διώξουμε τους εμπρηστές του μνημονίου

  
Για «διάλυση της Παιδείας» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τα προεδρεία της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος.

Χωρίς ορίζοντες...


Μοιάζει σαν η κυβέρνηση και ο Τύπος που την στηρίζει να σκέφτονται με ορίζοντα Σεπτεμβρίου - με ορόσημο τις γερμανικές εκλογές. Και μετά τι; Εξαρτάται. Πρόκειται ομολογουμένως για μια αξιοθαύμαστη εθνική στρατηγική, θα έλεγε κανείς,
αν είχαμε να κάνουμε μια ανεξάρτητη χώρα.
 

Πράττουν, σκέφτονται και ομιλούν με ορίζοντα μηνός - μηνών.

Το έργο της έλευσης του προαστιακού στο Λουτράκι θα ολοκληρωθεί το 2014 (βίντεο)


Με τη συμφωνία που επετεύχθη για την έλευση του Προαστιακού...

Έληξε ο πρωτος διαγωνισμός ΣΔΙΤστην Ελλάδα για την διαχείριση σκουπιδιών


"Σήμερα είναι μια εξαιρετική ημέρα για την Πελοπόννησο και για την χώρα....

Τα σενάρια ανασύνταξης των μνημονιακών.


Του Θέμη Τζήμα
Η ταχύτατη φθορά της κυβέρνησης, παρά τις προσπάθειες δημοσκοπικής αναστήλωσης του κόμματος Βενιζέλου, αναγκάζει την ολιγαρχία να αναζητήσει νέες εφεδρείες για τις μνημονιακές δυνάμεις. 
Τόσο σε σχετικά αφανές επίπεδο, όσο και εμφανώς λαμβάνουν χώρα διεργασίες για την...

Πιο χαμηλά, πιο χαμηλά, πιο χαμηλά


Υπέροχη είναι η κατάσταση στην αγορά εργασίας, αφού, εκτός από την ανεργία που είναι στο 27%, υπάρχουν και 700 χιλιάδες εργαζόμενοι που παίρνουν κάτω από 586 ευρώ τον μήνα, που είναι ο κατώτατος μισθός, με αποτέλεσμα στην Ελλάδα ο κατώτατος μισθός να μην είναι κατώτατος.

Πύρινα μέτωπα σε Αγ. Θεοδώρους και Αστρος Κυνουρίας


Δύο νέα πύρινα μέτωπα ξέσπασαν σήμερα, Τρίτη. Συγκεκριμένα, σε εξέλιξη είναι φωτιά στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, στη θέση Καλύβιζες, αλλά και σε δασική έκταση στην περιοχή Κοδέλες στο Άστρος Κυνουρίας.

Έρχονται κατασχέσεις - εξπρές σε όλες τις καταθέσεις


Σε κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων οφειλετών προς το Δημόσιο θα μπορεί να προχωρά από τις αρχές Σεπτέμβρη το υπουργείο Οικονομικών.
Οι κατασχέσεις - εξπρές θα μπορούν να γίνονται μέσω της αξιοποίησης του νέου μητρώου καταθετών, το οποίο επιτρέπει στους εφοριακούς, να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή το ύψος των καταθέσεων.

Η Εκκλησία ιδρύει με το Δημόσιο εταιρεία αξιοποίησης της περιουσίας της


Εταιρεία για την εκμετάλλευση και την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής ακίνητης περιουσίας συστήνει το Ελληνικό Δημόσιο με την Εκκλησία της Ελλάδος. Οι δύο πλευρές θα μοιράζονται τα έσοδα.
Η ίδρυση της συγκεκριμένης εταιρείας περιλαμβάνεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Κώδικας Κοινοφελών...

Αυτή είναι η εξίσωση της ευτυχίας!


Ένας Αμερικανός επιστήμονας εξέτασε την ιατρική βιβλιογραφία και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έξι παράγοντες, όταν συνδυάζονται στις κατάλληλες «δόσεις», είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι. Οι έξι παράγοντες – και ο συμβολισμός του για την «εξίσωση της ευτυχίας»..