22 Απρ 2021

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για τις «ελαφρύνσεις» Μητσοτάκη: «Μόνιμη επιλογή η προνομιακή στήριξη των ισχυρών»

 

Τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα για τις επιχειρήσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, βρέθηκαν στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης.

ΣΥΡΙΖΑ: Μέτρα που ευνοούν προνομιακά τους ισχυρούς..

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Κορίνθου Διονυσίου για το Πάσχα

  


«Μηδείς φοβείσθω θάνατον˙

ηλευθέρωσε γαρ ημάς ο του Σωτήρος

θάνατος… Ανέστη Χριστός, και 

νεκρός ουδείς εν τω μνήματι…»..

(Κατηχητικός Λόγος Ιω. Χρυσοστόμου). 

Ακαταδίωκτο για λοιμωξιολόγους και μέλη Επιτροπών με τροπολογία της τελευταίας στιγμής


Nέα προκλητική τροπολογία έρχεται από την κυβέρνηση για να «χωθεί» στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων, το οποίο ψηφίζεται σήμερα. Με την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια..

Λίγο πριν την άδεια λειτουργίας τα υδατοδρόμια σε Λουτράκι και Καλαμάτα

 

Το μέλλον για τα υδροπλάνα και η ανοδική πορεία που σημειώνεται στην ανάπτυξη του δικτύου υδατοδρομίων στην Ελλάδα ήταν τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχε ο Υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο..

2.759 κρούσματα - 75 θάνατοι- 822 διασωληνωμένοι - Διψήφιο αριθμό κρουσμάτων Κορινθία- Αργολίδα - Αρκαδία


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.759, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 326.395 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα..

A. Aσημακόπουλος: «Στρατηγικό το ενδιαφέρον του COMER GROUP, για το Νομό Κορινθίας και ειδικότερα για την περιοχή του Λουτρακίου»(video)


Πραγματοποιήθηκε σήμερα  η προγραμματισμένη διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου του  κ. Ασημάκη Ασημακόπουλου Προεδρέυοντoς του Δ.Σ της Club Hotel Loutraki S.A με κεντρική θεματολογία τις πρόσφατες εξελίξεις όσον αφορά την επενδυτική δραστηριοποίηση του ομίλου Comer στην ευρύτερη περιοχή και τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία της Κοινοπραξίας Club Hotel Casino..

Συνέντευξη τύπου για τους εμβολιασμούς έναντι του Covid-19 στην Κορινθία


Την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 ο Διοικητής του Γ.Ν. Κορίνθου κ. Γρηγόρης Καρπούζης και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ν. Κορινθίας, κ. Χρυσοβαλάντης Μέλλος, θα παραχωρήσουν συνέντευξη στα τοπικά Μ.Μ.Ε.  με θέμα «ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΙΟΥ SARS-CoV-2», στο Αμφιθέατρο του Γ.Ν. Κορίνθου  και  ώρα..

Δευτέρα του Πάσχα αλλάζουμε σελίδα! - Του Σπύρου Καραβά

 

Δευτέρα του Πάσχα λοιπόν ανοίγει η εστίαση, το πιο “ζωντανό” κομμάτι της καθημερινότητας μας, εν μέσω αντιφατικών συναισθημάτων και κοινωνικής αναταραχής λόγω της πανδημίας. 

Ο φόβος για την ανθρώπινη ύπαρξη που έχει επικρατήσει στις ηλικίες κυρίως άνω των 40 από τη μια και από την άλλη η “δίψα για ζωή” των νεότερων.

Σύναξη ιερέων Κορίνθου και Λουτρακίου υπό τον Μητροπολίτη Διονύσιο εν όψει των ημερών του Πάσχα

 


Σύναξη των Ιερέων της Αρχιερατικής Περιφέρειας Κορίνθου και Λουτρακίου, με όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021, στο Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και με την παρουσία του..

Πάσχα με μπλόκα και αυστηρούς ελέγχους στα διόδια -Ποινικές ευθύνες για ψευδείς δηλώσεις μετακίνησης


Την περσυνή «συνταγή» βγάζει από το συρτάρι η Ελληνική Αστυνομία, με εντατικούς ελέγχους και μπλόκα σε κεντρικούς οδικούς άξονες προκειμένου να αποτραπούν τυχόν εξορμήσεις εκτός αστικών κέντρων σε χωριά ενόψει του Πάσχα.

Φοροελαφρύνσεις: Στο 22% από το 24% ο συντελεστής φορολόγησης - Μειώνεται στο 55% η προκαταβολή φόρου


Πέντε φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις για εργαζόμενους και επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια σύσκεψης μέσω τηλεδιάσκεψης με αντικείμενο την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Νίκη για την Αριστερά στο Ευρωκοινοβουλίο: Πέρασε η Γνωμοδότηση Αρβανίτη για την Τεχνητή Νοημοσύνη


Με συντριπτική πλειοψηφία έγινε δεκτή η γνωμοδότηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία / The Left Κώστα Αρβανίτη για τον ορθολογικό έλεγχο της Τεχνητής Νοημοσύνης και την εργασιακή δικαιοσύνη στην ψηφιακή εργασία.

Οι μαθητές στέλνουν μήνυμα «Τέλος τα πλαστικά μίας χρήσης!» μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας!


Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας υλοποιεί τη μαθητική δράση με τίτλο «Τέλος τα πλαστικά μίας χρήσης!», προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές, αναδεικνύοντας οικολογικές πρακτικές για τον περιορισμό των επιπτώσεων των πλαστικών μίας..

Ξεκινούν οι αιτήσεις των αμπελουργών για την ένταξη στο μέτρο της πρώιμης συγκομιδής - Ποιοι εξαιρούνται


 Ξεκινούν σήμερα 22/4 και θα ολοκληρωθούν στις 29/4 οι αιτήσεις για συμμετοχή των αμπελουργών στο μέτρο της πρώιμης συγκομιδής (Πράσινος Τρύγος). Όμως άγνωστος θα παραμείνει μέχρι και τα μέσα Ιουνίου ο αριθμός των αμπελουργών που θα επιλεγούν, καθώς και ο αριθμός των στρεμμάτων που θα ενταχθούν, δεδομένου ότι το μέτρο της..

Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 21:00 - Οι δύο αλλαγές στα ωράρια και από πότε ισχύουν

 

Η επιστροφή στην κανονικότητα, έστω και με περιορισμούς, είναι πιο κοντά από ποτέ, καθώς χθες, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε σε διάγγελμά του τον οδικό χάρτη του σταδιακού ανοίγματος μετά το lockdown. Τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα χαλαρώσουν κάποια μέτρα, καθώς οι πιστοί θα μπορούν να μεταβούν και..

Οριστικό: Άνοιγμα σχολείων στις 10 Μαΐου - Ματαιώνονται οι προαγωγικές - Στις 14 Ιουνίου οι Πανελλαδικές - Παράταση σχολικής χρονιάς


 Το χρονοδιάγραμμα του ανοίγματος των Δημοτικών και των Γυμνασίων, της παράτασης της σχολικής χρονιάς και της διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε..

Εκπληξη: Εμβόλιο AstraZeneca μέσα σε 24 ώρες για τους 30-39 ετών -Έως 12 άτομα στο πασχαλινό τραπέζι


Ανοίγει τη Μεγάλη Τρίτη η πλατφόρμα των εμβολιασμών
για τις ηλικίες 30-39 ετών και το εντυπωσιακό είναι ότι όσοι σπεύσουν να κάνουν αίτηση, θα μπορούν να εμβολιαστούν εντός 24 ωρών. Δηλαδή θα πάρουν ραντεβού για την Μεγάλη Τετάρτη.

Επίσης όπως έγινε γνωστό λίγο..

Τους πυρόπληκτους αγρότες της πυρκαγιάς των Κεχριών τους ξεχάσατε;

 


Σε συνέχεια της Ερώτησης που είχαν καταθέσει στις 28 Ιουλίου 2020 οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Γ. Καμίνης, Α. Πουλάς, Ε. Λιακούλη, Α.Πάνας αναφορικά με την φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας και τα έργα αποκατάστασης, ο Βουλευτής Α. Πουλάς κατέθεσε σήμερα νέα Ερώτηση και ζητά ενημέρωση για την πορεία των..

Και τα Πασχαλινά αυγά...να είναι από Κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος !Για να ξέρεις τι τρως!


 Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, μπορείτε να παραγγείλετε βαμμένα κόκκινα, κίτρινα, πράσινα,  Πασχαλινά  για να τα έχετε την Μεγάλη Πέμπτη ολόφρεσκα , γυαλιστερά και ...λαχταριστά!

Γιατί είναι αυγά από τα Κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος ..κι επομένως επιλέγουμε  αυτό που ξέρουμε  πως αποτελεί την καλύτερη τροφή για εμας και  την οικογένειά μας .

Δήμος‌ ‌Σικυωνίων:‌ ‌Πάνω‌ ‌από‌ ‌1300‌ ‌συμπολίτες‌ ‌μας‌ ‌ ‌ θα‌ ‌λάβουν‌ ‌δωρεάν‌ ‌προϊόντα‌ ‌από‌ ‌το‌ ‌πρόγραμμα‌ ‌ΤΕΒΑ‌ ‌


Πριν‌ ‌το‌ ‌Πάσχα‌ ‌θα‌ ‌πραγματοποιηθεί‌ ‌η‌ ‌πρώτη,‌ ‌για‌ ‌το‌ ‌2021,‌ ‌‌διανομή‌ ‌βασικών‌ ‌προϊόντων‌ ‌

ΤΕΒΑ‌ ‌από‌ ‌το‌ ‌Δήμο‌ ‌Σικυωνίων.‌ ‌Η‌ ‌διανομή‌ ‌θα‌ ‌λάβει‌ ‌χώρα‌ ‌στο‌ ‌Κιάτο‌ ‌τη‌ ‌Δευτέρα‌ ‌26‌ ‌και‌ ‌την‌ ‌

Τρίτη‌ ‌27‌ ‌Απριλίου‌ ‌2021,‌ ‌στο‌ ‌τέρμα..