26 Σεπ 2010

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ :ΠΑΤΡΑ -ΠΥΡΓΟΣ ΕΤΟΙΜΗ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2012

 Το Πύργος -Τσακώνα πότε;
Ενώ όλα τα φώτα της δημοσιότητας και του ενδιαφέροντος έχουν πέσει στο τμήμα Κόρινθος- Πάτρα και στο πέρασμα από το οικοσύστημα του Καϊάφα αθόρυβα εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει και η κατασκευή του τμήματος του Αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας Οδού στο τμήμα Πάτρα-Πύργος.

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΥΘΙΣΗ ΤΟΥ EXPRESS SAMINA ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΜΟ 82 ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Στη μνήμη 80 δολοφονημένων ανθρώπων από το εφοπληστρικό κεφάλαιο και το κράτος του. Υπουργός Ναυτιλίας τότε, ο από σήμερα υπουργός προστασίας του προστάτη, Χρίστος Παπουτσής.

26 Σεπτεμβρίου 2000, ώρα: 22:15, νήσος Πάρος. Το Ε/Γ-Ο/Γ Εξπρές Σάμινα της εταιρείας Minoan Flying Dolphins παρεκκλίνει της καθορισμένης πορείας του και προσκρούει στο σύμπλεγμα βραχονησίδων Πόρτες, δύο ναυτικά μίλια ανοιχτά της Πάρου. Στο θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (ΥΕΝ) το περιστατικό αρχικά δεν εμπνέει ανησυχία. Ωστόσο, οι επιβαίνοντες επικοινωνούν με τηλεοπτικούς σταθμούς και δίνουν την πραγματική διάσταση του συμβάντος. Το Σάμινα βυθίζεται!”

ΝΕΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

Νέο εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ προανήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της συνάντησης εργασίας των Δελφών για το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Υπό εξέταση βρίσκεται ακόμη και η εισαγωγή φοιτητών απευθείας στα πανεπιστήμια, αντί σε σχολές ή σε τμήματα όπως ισχύει σήμερα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ


Πολυμελής αντιπροσωπεία της Κίνησης Πολιτών με τον υποψήφιο δήμαρχο Χαράλαμπο Κασίμη επισκέφθηκε την Πανελλήνια Έκθεση του Επιμελητηρίου Κορινθίας το Σάββατο  25 Σεπτεμβρίου το πρωί στις εγκαταστάσεις της Σωληνουργίας Κορίνθου.

ΚΟΤΖΙΑΣ ΠΡΟΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗ:"ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ!ΕΓΩ ΕΚΕΙ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΑ"

Αναφερόμενος  στον Πάνο Μπεγλίτη ο Νίκος Κοτζιάς είπε τα εξής :
 "Όταν βρισκόμουν στο υπουργείο Εξωτερικών γνώρισα τον Πάνο Μπεγλίτη ..και είπα πως  αυτός είναι το μεγαλύτερο ταλέντο του υπουργείου!"
Απευθυνόμενος στον Μπεγλίτη του είπε:"Υπουργέ μου ,εύχομαι να σε δω στο υπουργείο εξωτερικών..Τι να πω;Εγώ εκεί  σε γνώρισα!"

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ

Χθες  το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων της 2ης Πανελλήνιας Έκθεσης "Κορινθία 2010" πραγματοποιηθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία  η παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή και συγγραφέα Νίκου Κοτζιά "Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας στον 21ο αιώνα".Οι Πάνος Μπεγλίτης ,αναπληρωτής υπουργός εθνικής άμυνας ,Νίκος Φελέκης εκδότης διευθυντής της εφημερίδας Κόσμος του Επενδυτή και Σταύρος Λυγερός ,δημοσιογράφος ,αλλά φυσικά και ο ίδιος ο συγγραφέας έδωσαν τα φώτα στο πολυπληθές ακροατήριο που έσπευσε να τους παρακολουθήσει με αμείωτο ενδιαφέρον για τουλάχιστον δυο ώρες..

ΣΤΟΙΧΗΜΑ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Μόλις ενάμισης μήνας μέχρι τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, τις πρώτες εκλογές του «Καλλικράτη» ή του Μνημονίου, ανάλογα με το ποιανού κόμματος το δίλλημα ενστερνίζεται κανείς, και το κλίμα ακόμη παραμένει «ψυχρό».

ΚΕΡΔΙΣΕ 7.5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ!

Σε μία απίστευτη περιπέτεια έχει μπει ένας νεαρός Γάλλος, ο οποίος θέλησε να δοκιμάσει την τύχη του στα… «φρουτάκια».

"DELIVERY" ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ;

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι οι «ντελιβεράδες» έρχονται στην πόρτα μας για να μας φέρουν φαγητό ή κανένα επείγον δέμα - άντε και λουλούδια ή είδη περιπτέρου... Εσχάτως όμως, ένα νέο είδος «ντελίβερι» έχει αρχίσει να αναπτύσσεται γοργά: εκείνο της εκπόνησης πανεπιστημιακών εργασιών από εταιρείες «υποστήριξης φοιτητών» ή ιδιώτες καθηγητές και «παράδοσης στο χώρο σας» μέσω e-mail...

"ΔΩΣΕ ΑΔΕΙΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ " !ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

«Εάν σου ζητήσουν φακελάκι, δώσε ένα άδειο!».
Με αυτό το σύνθημα και το τηλέφωνο των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., οι γιατροί του νοσοκομείου Σπάρτης πρωτοπορούν, παροτρύνοντας τους πολίτες να προβούν σε καταγγελίες. Η απόφαση να υιοθετηθεί η αφίσα ήταν ομόφωνη και εντάσσεται σε μία γενικότερη προσπάθεια «αυτοκάθαρσης» του κλάδου.

ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ

Σήμα SOS για την επιβίωσή τους εκπέμπουν οι νέοι καρκινοπαθείς, καθώς, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής, μένουν χωρίς φάρμακα, γιατί λόγω του νέου πλαισίου τα Ταμεία δεν καλύπτουν άλλα απαραίτητα φάρμακα εκτός των εγκεκριμένων...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΔΙΑΣ

Στη μεγάλη σημασία της πρόληψης αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής Γ. Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» κ. Βλάσσης Πυργάκης κατά τη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, που πραγματοποιήθηκε στην Αστυπάλαια.

Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ:"ΒΡΕΙΤΕ ΜΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΖΕ"


Ταράζει και πάλι τα νερά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, που κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ για φαυλότητα και το ΚΚΕ πως «έχει ως στρατηγικό σχέδιο τη διάλυση του κράτους».

«Η ΝΔ έχει τη φαυλότητα στο DΝΑ της, το ΠΑΣΟΚ την πολέμησε, αλλά υπάρχουν παραδείγματα φαύλων υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που διόρισαν με το παραπάνω», δηλώνει σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Θεόδωρος Πάγκαλος και δίνει τη δική του απάντηση στο ερώτημα ποιοι έφαγαν τα λεφτά: «Δεν είναι μόνον οι πολιτικοί που τα έφαγαν, αυτό είναι μια βλακεία, δεν μπορούν να φάνε οι πολιτικοί ένα πλεόνασμα 7%».