6 Μαρ 2013

Ποινικές διώξεις κατά Παπαντωνίου, Βουλγαράκη και Δούκα


Ασκήθηκαν από την εισαγγελία για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες
Ποινικές διώξεις σε βάρος των πρώην υπουργών Πέτρου Δούκα, Γιάννου Παπαντωνίου και Γιώργου Βουλγαράκη άσκησε η εισαγγελία Εφετών της Αθήνας, για το αδίκημα των ανακριβών δηλώσεων...

«Ο Καραμανλής υπήρξε Ριζοσπαστικός στο συντηρητισμό του»


Με θερμά λόγια αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Μέγαρο Μουσικής, για τα 15 χρόνια από το θάνατό του.

«Από έναν ιδεολογικό και πολιτικό αντίπαλο....

Συνεχίζονται οι μειώσεις τελών στο Δήμο Κορινθίων



Σε  πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου, θεσπίστηκαν ειδικά μειωμένα τιμολόγια σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες  (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, ανάπηροι πολέμου κλπ).
Επίσης, ομόφωνα εγκρίθηκε η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης....

Μπορεί το λιανεμπόριο της κρίσης να πατήσει το κουμπί της "επανεκκίνησης";


Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου, σε μια προσπάθεια να προκαλέσει έναν γόνιμο προβληματισμό για το "επιχειρείν", την επόμενη μέρα της κρίσης, διοργανώνει έναν κύκλο συζητήσεων με την ακόλουθη θεματολογία όπου μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι Έμποροι της Κορίνθου:
Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 ώρα 18:30 , Eπιμελητήριο Κορινθίας .....

Δημιουργήθηκε το Σχολείο της Αυτάρκειας στους Αγίους Θεοδώρους


Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων εντάχθηκε στο πρόγραμμα  ΄΄Το Σχολείο της Αυτάρκειας΄΄

Θα πραγματοποιηθούν στον προαύλιο χώρο του σχολείου οι παρακάτω δράσεις:
1.    Δημιουργία 5 λαχανόκηπων  στους οποίους φυτεύτηκαν μαρούλια, κρεμμύδια , ραπανάκια, παντζάρια, σπόροι από ραδίκια, σπανάκι, ....

Προσεγγίζοντας το Ολοκαύτωμα στο Ελληνικό Σχολείο - Ημερίδα του Παν/μιου Πελ/σου



To Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου πραγματοποιεί ημερίδα με θέμα :

‘Προσεγγίζοντας το Ολοκαύτωμα στο ελληνικό σχολείο’....

Γράψε λάθος! Της Τζένης Σουκαρά



Λίγο πριν το αναθάρρεμα της άνοιξης και το τοπίο εξακολουθεί να παραμένει σκυθρωπό και παγωμένο σε τούτη εδώ την χώρα του μνημονίου.
Ο λαός πορεύεται με το βλέμμα καρφωμένο στην γη, μετράει τις λέξεις του και ζυγίζει τον θυμό του.

Η καθημερινότητά μας διαμορφώνεται αδιαμαρτύρητα...

Ρωτώντας πας στην πόλη - Του Γρηγόρη Κλαδούχου



ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΚΟΣΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
 
  Ένα κατάλογο 20 ερωτημάτων δημοσιοποίησε η  Κίνηση Πολιτών δήμου Κορινθίων. Δεν πιστεύω ότι θέλει να μας υποβάλλει σε διανοητική εργασιοθεραπεία , ούτε από τις απαντήσεις να συσταθεί ένα νέο αιτηματολόγιο.
  Οι παρατάξεις , οι αυτοδιοικητικοί έχουν καθήκον....

"Στο διάολο η Τρόϊκα!" φώναξαν 1,5 εκ. Πορτογάλοι


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Συγκλονιστικά -πολιτικής σημασίας- γεγονότα έγιναν το Σαββατοκύριακο στην Πορτογαλία. Τον απίστευτο αριθμό του ενάμισι εκατομμυρίου (!) διαδηλωτών συγκέντρωσαν τα ογκώδη συλλαλητήρια που έγιναν σε τριάντα και πλέον πορτογαλικές πόλεις, εναντίον της πολιτικής του Μνημονίου που υπαγορεύει η ΕΕ μέσω της τρόικας και υλοποιεί ενθουσιωδώς η δεξιά κυβέρνηση του...

Πέθανε ο Τσάβες - Κρίσιμες ώρες και εκλογές στη Βενεζουέλα


Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 58 ετών άφησε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες μετά από διετή μάχη με τον καρκίνο. 
Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Νικόλας Μαντούρο χρέωσε σε «εχθρική επίθεση» τον καρκίνο του Ούγκο Τσάβες, ενώ δυο διπλωμάτες των ΗΠΑ...

INET (Σόρος): Ούτε χρηματοδοτούμε ούτε σχετιζόμαστε με το ΣΥΡΙΖΑ


Η δεξαμενή σκέψης του Αμερικανού μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος διαψεύδει, ότι χρηματοδότησε στο παραμικρό την εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τον περασμένο Ιανουάριο, στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη.

Σύγκληση της ΚΕΔΕ ζητά ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου


Με θέμα τις καταγγελίες κατά δημάρχων και την κατάσταση στην αυτοδιοίκηση
Άμεση σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος ζήτησε ο Δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, από τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, δήμαρχο Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη, με θέμα....

Ρύθμιση οφειλών στα Ταμεία με 72 δόσεις από 100 ευρώ


Έτοιμη είναι από το υπουργείο η ρύθμιση για την εξόφληση ασφαλιστικών εισφορών στα Ταμεία, ωστόσο πρέπει να πάρει και την έγκριση της τρόικας. Η ρύθμιση θα δίνει τη δυνατότητα για εξόφληση σε πολλές δόσεις με ποσά από 100 ευρώ.....

Η τελική πρόταση της κυβέρνησης για το σχέδιο «Αθηνά»


Την τελική πρόταση του υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις  ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπως παρουσιάζονται  στο σχέδιο  «Αθηνά» , έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Ο  υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος  θα παρουσιάσει σήμερα την πρόταση.....

Ένα δεκαώροφο κτίριο με 1.000 χρωματιστές πόρτες!


Ο Νοτιοκορεάτης καλλιτέχνης και σχεδιαστής Choi Jeong-Hwa αποφάσισε να γίνει… ζωγράφος αστικών τοπίων! Χωρίς πινέλα, όμως και χρώματα, αφού, όπως λέει ο ίδιος, «δεν τα πήγαινα ποτέ καλά με τη ζωγραφική»!