1 Ιουλ 2021

Όλη η δόξα, όλη η Ιστορία του κόσμου χωράει σε ένα κόκκο στάρι


Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,

Οι μεταλλάξεις δίνουν και παίρνουν (λογικό, ούτε ο μισός πλανήτης δεν έχει εμβολιαστεί), ο κορονοϊός δεν πολυδίνει ιδιαίτερη σημασία στα δελτία τύπου των τρομοφαρμακευτικών οργανώσεων ή τις γενικότερες βλακείες που κοντεύουν να φτάσουν στο διάστημα και βαρέθηκα εδώ και καιρό να προσπαθώ να περιγράψω όλο αυτό το τσίρκο, που είναι πια οι κοινωνίες μας, σ’ αυτό το πρώτο...

Ραγδαίες οι εξελίξεις στη "Νέα Πελοπόννησο": Aνεξαρτητος και ο Α. Γανώσης


Δήλωση του Αναστάσιου Γανώση

Μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις στην παράταξη μου Νέα Πελοπόννησος δεν έχω  άλλη επιλογή από το να ανεξαρτητοποιηθώ σαν σύμβουλος στο περιφερειακό συμβούλιο.   

  Από την αρχη της θητείας..

Συνελήφθη στου Ζωγράφου ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής


Συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης 1 Ιουλίου ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής σε σπίτι στην περιοχή του Ζωγράφου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τον φιλοξενούσε στο σπίτι της μία 50χρονη γυναίκα από την Ουκρανία που είχε πάρει πρόσφατα την ελληνική υπηκοότητα και μάλιστα ήταν υποψήφια με την παράταξη του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας.

Wimbledon: Πρόωρο "αντίο" και από τη Σάκκαρη - Ανέβασε ταχύτητα ο Federer


Πρόωρα αποχαιρετάει το Wimbledon και η Μαρία Σάκκαρη, η οποία δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Shelby Rogers, σε μια αναμέτρηση που ξεκίνησε χθες αλλά ολοκληρώθηκε σήμερα.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Χρίστος Δήμας στο Xánthi TechLab

 «Είναι πραγματικά εντυπωσιακό, αλλά και πολύ αισιόδοξο για το μέλλον, να βλέπεις την νεα γενιά να αξιοποιεί με τόσο αποτελεσματικό τρόπο τις νέες τεχνολογίες», σημειώνει..

Aνακοίνωση των Περιφερειακών Συμβούλων της "Νέας Πελοποννήσου" που πρόσκεινται στη Ν.Δ. για την υπόθεση του Β.Σιδέρη


Η υπηρέτηση των συμφερόντων των Πελοποννησίων πολιτών, δεν μπορεί να διαφοροποιείται, ανάλογα με τις φιλοδοξίες του καθενός μας. 

Ταχτήκαμε από την κοινωνία να υπηρετήσουμε τον τόπο, μέσα από την παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» με..

H σημειολογία στην καθημερινή ζωή των Αριστερών


Κατέ Καζάντη 

«Δεν πρέπει να επιθυμούμε τα αγαθά που έχουν οι πλούσιοι,

πρέπει να τα αηδιάζουμε, να κάνουμε να αηδιάζουν

και οι ίδιοι ακόμα μ’ αυτά» (Louis Scutenaire)

"Θέλετε να σας ξανακλείσουμε και να χρεοκοπήσετε";


"Η ελευθερία είναι σκλαβιά, ο πόλεμος είναι ειρήνη, η άγνοια είναι δύναμη".

Τζορτζ Οργουελ, "1984"

"Θέλετε να σας ξανακλεισουμε και να χρεοκοπήσετε;". Ο εκβιασμός σε μορφή ερώτησης του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη προς καταστηματάρχη που διαμαρτυρήθηκε για τα μέτρα, είναι πολύ...

Μετακινήσεις σε νησιά: Με εμβόλιο, πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό τεστ από 5 Ιουλίου


Από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου για τις μετακινήσεις προς τα νησιά θα απαιτούνται από όλους τους ενήλικες:

*   είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού 

*   είτε πιστοποιητικό νόσησης

*   είτε (σε περίπτωση μίας...

Κορωνοϊός: 761 κρούσματα, 4 νεκροί και 189 διασωληνωμένοι. 8 κρούσματα στην ΠΕ Κορινθίας


Τον αριθμό των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που διαπιστώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο αριθμός των διασωληνωμένων εξακολουθεί να βαίνει μειούμενος, με...

Γιάνης Βαρουφάκης: «Το Μεσοπρόθεσμο οδηγεί τη χώρα σε πέμπτο μνημόνιο»


Σφοδρή κριτική και την πλήρη αντίθεση του ΜέΡΑ25 στο νομοσχέδιο για το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022-2025», εξέφρασε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, στη Βουλή. Όπως επισήμανε, θα οδηγήσει τη «χώρα σε πέμπτο μνημόνιο» και η «χρεοδουλοπαροικία θα βαθύνει».

Ερώτηση Ψυχογιού – Αραχωβίτη, για τις ζημιές από τον καύσωνα στους αμπελουργούς της Κορινθίας


 Σε συνέχεια των παρεμβάσεων, για πληθώρα θεμάτων και προβλημάτων του αγροτικού τομέα της Κορινθίας , ο βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ   Γ. Ψυχογιός   από κοινού, με τον αρμόδιο Τομεάρχη και πρ. Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Στ. Αραχωβίτη, κατέθεσε Ερώτηση για..

Το μέγεθος της μπίζνας


Το Δημόσιο θα δώσει στους γιάπηδες του νέου οργανισμού να παίξουν στο χρηματιστήριο από 49 έως 78 δισ. και τους έχει διασφαλίσει το ακαταδίωκτο

Αρχικά η κυβέρνηση αποφάσισε, ότι οι νέοι εργαζόμενοι θα μπαίνουν στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα υποχρεωτικά.

Μέχρι βάρκα ανέσυραν από το βυθό – 200η δράση εθελοντικού καθαρισμού στο Λουτράκι(φωτο)

 


Δυναμικά μπήκε ο Όμιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου / Loutraki Dive Club στη νέα εκατοντάδα δράσεών του, αφού το Σάββατο 26/6 πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός στο..

Βασίλης Σιδέρης: Δεν παραδίδω την ΕΔΡΑ ΜΟΥ !


Η απάντηση του Βασίλη Σιδέρη στην ανακοίνωση της διαγραφής του από τη "Νέα Πελοπόννησο"

 Δεν περίμενα ποτέ, να βρεθώ στη θέση να απαντώ σε μια κατάπτυστη ανακοίνωση, σε ένα ανυπόστατο υβρεολόγιο εναντίον μου, από την παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη, που υπηρέτησα και..

Βουλή: Ορκίστηκαν οι Κώστας Κόλλιας και Άγγελος Τόλκας

 


Ορκίστηκαν ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής το πρωί της Πέμπτης (1/7) και αμέσως ανέλαβαν καθήκοντα βουλευτού, οι Κωστας Κόλλιας (Κορινθίας, ΝΔ) και Άγγελος Τόλκας (Ημαθίας, ΣΥΡΙΖΑ).

Οι κ.κ. Κόλλιας και Τόλκας..

Παπαευαγγέλου - Εμβόλια: Θα εισηγηθούμε άμεσα τον εμβολιασμό παιδιών από 15 έως 17 ετών

 


Ψηλά στη λίστα της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού βρίσκεται ο εμβολιασμός των εφήβων ηλικίας 15-17 ετών κι έτσι το πλάνο φαίνεται πως έχει μπει στην τελική ευθεία. Μάλιστα, η Βάνα Παπαευαγγέλου προανήγγειλε εξελίξεις και μάλιστα άμεσα. Όπως είχε δημοσιεύσει πριν από μερικές ημέρες το..


Εστιατόρια μεικτά και covid free: Πώς θα λειτουργούν - Η ειδική εφαρμογή, τα πρόστιμα


Τσουχτερά πρόστιμα
τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους ίδιους τους καταναλωτές θα προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση που θα διέπει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει ο διαχωρισμός των επιχειρήσεων σε "αμιγούς" και "μεικτής" λειτουργίας.

Το πλαίσιο λειτουργίας των covid free καταστημάτων..

Φόβος για πιθανές διακοπές νερού - Υπάρχει μείωση της παροχής νερού από την Στυμφαλία



Έκκληση οι πολίτες  να περιορίσουν την κατανάλωση του νερού κατά την διάρκεια του καύσωνα, έτσι ώστε να αποφύγουμε πιθανές διακοπές νερού διότι υπάρχει μείωση της παροχής του από τη Στυμφαλία, κάνει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κορίνθου.

ΚΙΝ.ΑΛ.: «Άμεσα μέτρα στήριξης του αμπελοοινικού τομέα».


Σε συνέχεια της Ερώτησης που είχαμε καταθέσει στις 8 Μαρτίου 2021, οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου, Απόστολος Πάνας, Γιώργος Αρβανιτίδης, Χρήστος Γκόκας, Μιχάλης Κατρίνης, , Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Ευαγγελία Λιακούλη, Γεώργιος Μουλκιώτης, Ανδρέας Πουλάς και Κώστας Σκανδαλίδης κατέθεσαν νέα Ερώτηση στη Βουλή για τη στήριξη του αμπελοοινικού τομέα.

Στο κόκκινο η Πελοπόννησος για την εκδήλωση πυρκαγιών - Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία

 


Την ετοιμότητα των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου εν αναμονή των δύσκολων καιρικών συνθηκών των επόμενων ημερών στην περιοχή μας ζήτησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στη διάρκεια χθεσινής τηλεδιάσκεψης με τη..

Υπογραφή σύμβασης με τον τεχνικό σύμβουλο για τη σύνταξη του φακέλου χρηματοδότησης της ΣΔΙΤ για την διαχείριση των απορριμμάτων


 Την σύμβαση παροχής υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για τη σύνταξη αίτησης χρηματοδότησης μεγάλου έργου και όλων των απαιτούμενων υποστηρικτικών μελετών και εγγράφων που αφορούν στο έργο “Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ” υπέγραψαν  χθες στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης..