13 Σεπ 2013

Οι πλούσιοι πλουσιότεροι στην Ελλάδα - και παντού


Του Μιχάλη Παναγιωτάκη
Ενώ οι λαοί της Ευρώπης δοκιμάζονται από την γενικευμένη λιτότητα, η ευρωπαϊκή ήπειρος έχει, φαίνεται, κατακτήσει πολύ καλές επιδόσεις στην παραγωγή ζάπλουτων. 

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της UΒS για τα Άτομα Εξαιρετικά Υψηλής Καθαρής Αξίας (Ultra High Net Worth...

Heil Peer!


Ενώ στην Ελλάδα οι πολιτικοί κάνουν τις σεμνότυφες παρθένες μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο Αντώνης Σαμαράς έχει πιάσει κουβεντούλα με τον Θεό και την Παναγία και οι Έλληνες ασχολούνται, με το ποια πουκάμισα είναι σωστό να φοράει ο Αλέξης Τσίπρας ή αν είναι σωστό να λέει τη λέξη «βλαχοδήμαρχοι», ο...

Quo vadis, ΣΥΡΙΖΑ;


Ο πύργος της Πίζας γέρνει, διότι δεν τον (υπο)στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιθέτως, ο εργαζόμενος που τον σφάζουν σπαρταράει (δηλαδή παρουσιάζει το φαινόμενο των παλμικών κινήσεων), διότι τον (υπο)κινεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στηρίζει την διαμαρτυρία των αστυνομικών της Πελοποννήσου για το Κέντρο Κράτησης ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου


Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου δηλώνει ότι θα παρευρεθεί  στην διαμαρτυρία των αστυνομικών της Πελοποννήσου που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα έξω απο το Κέντρο Κράτησης Αλοδαπών .Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Συγκλονιστικό βίντεο από το σεισμό στην Καλαμάτα- 26 χρόνια σαν σήμερα από το θανάσιμο χτύπημα το Εγκέλαδου [βίντεο]


«Μαύρη» επέτειος σήμερα για την Καλαμάτα. Πριν από 26 χρόνια, στις 13 Σεπτεμβρίου 1986, η Μεσσηνιακή πόλη χτυπήθηκε από ισχυρό σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο Εγκέλαδος προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές και δεκάδες θύματα. Στους 35 νεκρούς έφθασε ο τραγικός απολογισμός.

Χωρίς «Ηλιο» και όνομα θα κατέβει το ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές

 
Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να κατέβει στις Ευρωεκλογές χωρίς τα σύμβολά του και το όνομα του, αλλά με τον τίτλο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα «PES». Πρόκειται για μία πρόταση, η οποία ακούστηκε έντονα στο συμπόσιο για τα 39 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Απίστευτο! Μωρό βρέθηκε να μπουσουλάει μόνο του σε λεωφόρο του Ναυπλίου! (βίντεο)


Tο μωράκι βρέθηκε να μπουσουλάει μέσα στην κίνηση των αυτοκινήτων, στη λεωφόρο Ασκληπιού στο Ναύπλιο, φορώντας μόνο την πάνα του.

Στο βίντεο από το argolikeseidiseis, αυτόπτες μάρτυρες έντρομοι περιγράφουν την σκηνή...

Στα 200 δις ευρώ οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία


Περίπου 200 δις ευρώ εκτιμώνται οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία, σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα «Der standard», η οποία επικαλείται ντοκιμαντέρ του γαλλογερμανικού τηλεοπτικού δικτύου «ARTE» με τίτλο «Φοροδιαφυγή: Ωρολογιακή βόμβα».

Την Δευτέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Αστυνομικών της Πελοποννήσου έξω από το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Κορίνθου


Την διαμαρτυρία τους έξω από το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Κορίνθου, θα πραγματοποιήσουν αστυνομικοί της περιφέρειας Πελοποννήσου, την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, στις 10.00 πμ ζητώντας να σταματήσει η αιμορραγία δυνάμεων που απαιτούνται για την φύλαξη του κέντρου...

Γκάλοπ - καμπανάκι για όλα τα κόμματα


Στα κομματικά επιτελεία κατεγράφη ήδη ο προβληματισμός αυτός στις πρώτες συσκέψεις και οι ηγεσίες σχεδιάζουν τα επόμενα βήματά τους, έτσι ώστε να αντιστρέψουν αυτό το αρνητικό κλίμα. Είναι βέβαιο ότι το αμέσως προσεχές διάστημα αυτό που θα κυριαρχήσει θα είναι η πόλωση, καθώς τα...

Λύση - ανάσα για το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων


Η εφαρμογή διπλού συστήματος υπολογισμού του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων είναι το επικρατέστερο σενάριο που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας  προκειμένου να μην μειωθεί δραματικά το ύψος  της παροχής..

Η απάντηση της Λαϊκής Σεισπείρωσης στον Πέτρο Τατούλη



 Aπάντηση στον Πέτρο Τατούλη δίνουν τα μέλη της Λαικής Συσπείρωσης Πελοποννήσου κύριοι Γόντικας και Γούργαρης τονίζοντας εκτός των άλλων στην ανακοίκνωσή τους ότι όσο αποκαλύπτεται η αντιλαϊκή πολιτική της Περιφέρειας τόσο πιο πολύ καταφεύγει...

Είναι επίσημο: Το Voyager 1 έφυγε από τα όρια του Ηλιακού Συστήματος (Videos)


Αρκετοί θα θυμάστε την ανακοίνωση της NASA τον περασμένο Ιούλιο σχετικά με το αν το Voyager 1 έφυγε από τα όρια του Ηλιακού Συστήματος. Τότε δεν μπορούσε να μας πει με ακρίβεια, αν ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά μόλις πριν από λίγη ώρα επιβεβαίωσε, ότι μετά από 36 χρόνια έχει εισέλθει στον διαστρικό χώρο, από πέρυσι στις 25 Αυγούστου 2012!

Ευρωμπάσκετ: Η Ελλάδα έσπασε την παράδοση και βλέπει 8άδα


Δεκαοκτώ χρόνια μετά την τελευταία νίκη της επί των Ισπανών σε Ευρωμπάσκετ, και 7 απανωτές ήττες στα επίσημα παιχνίδια που έγιναν μετά το 2002, η εθνική μας ομάδα κατάφερε να βάλει πλάτη τον κακό της δαίμονα, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη της (79-75) για τη δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ. 
Συγκλονιστική απόδοση στο δεύτερο και το τέταρτο...