24 Μαΐ 2013

Τρελλάδικο! Ανακοίνωσαν πρόγραμμα για 400.000 ανέργους και η Κομισιόν το απέρριψε!


Aπόλυτο παραλογισμό και απόλυτη ερασιτεχνική δράση της κυβέρνησης αντικατοπτρίζει η απόφαση της κυβέρνησης να ανακοινώσει ένα πρόγραμμα απασχόλησης περίπου 400.000 ανέργων μελών οικογενειών, χωρίς κανένα εργαζόμενο, το οποίο τελικά δεν μπορεί να υλοποιηθεί και να προχωρήσει....

Tατούλης: Ρωτήστε τον κ. Τσίπρα για τις διαδικασίες των δημοπρασιών και για «εργολαβικές συμπάθειες»


Ερωτηθείς ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σχετικά με δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πετράκου για την απόφαση του Σ.τ.Ε, σχετικά με το δρόμο Ριζόμυλος – Κορώνη, τμήμα Τζάνε-  Καλαμάκι, δήλωσε: «Για ακόμη μία φορά ο κ. Πετράκος κατέστησε σαφές σε όλες τις κατευθύνσεις ότι το ενδιαφέρον του δεν είναι ασφαλώς...

Εκτός ΠΑΣΟΚ και επίσημα η Διαμαντοπούλου - Έτοιμη για νέο κόμμα


“Το ΠΑΣΟΚ δεν με εκφράζει πια” Με τη φράση αυτή η Άννα Διαμαντοπούλου έβαλε και τυπικά τέλος στη σχέση της με το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι είναι έτοιμη να συνεισφέρει στη δημιουργία ενός νέου κόμματος στο χώρο της κεντροαριστεράς, τονίζοντας ότι την ίδια δεν την ενδιαφέρει αν θα είναι αρχηγός....

Δήμος Κορινθίων: Έναρξη προγραμμάτων δια βίου μάθησης


Ο Δήμος Κορινθίων επιδιώκει την προώθηση της διαρκούς εκπαίδευσης, με σκοπό την απόκτηση γνώσεων, οι οποίες συμβάλλουν στη διαμόρφωση της εξέλιξης του ατόμου, διευρύνουν την κοινωνική συνοχή, την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη και την ικανότητα ενεργής συμμετοχής των συμπολιτών μας στα κοινά....

Aτμοσφαιρική ρύπανση και αφόρητη δυσοσμία απο φωτιά απορριμμάτων στα Δίδυμα Αργολίδας


Ώρες αγωνίας και έντονης ατμοσφαιρικής ρύπανσης-δυσοσμίας περνούν οι κάτοικοι των Διδύμων Αργολίδας (Δήμου Ερμιονίδας) αλλά και των γειτονικών περιοχών, ανάλογα με τις διευθύνσεις των ανέμων στην περιοχή.Η ατμοσφαιρική ρύπανση από υπαίθρια καύση απορριμμάτων είναι εξαιρετικά αυξημένη και τοπικά και στην ευρύτερη περιοχή....

«Δεν μπορείτε να κλείνετε σχολεία...»


Ο Αζέαν Τζόνσον είναι μόλις 9 ετών και ξεσήκωσε το Σικάγο, μιλώντας σε δημόσια διαμαρτυρία για την απόφαση του δημάρχου να προχωρήσει στο κλείσιμο 53 σχολείων, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και το δικό του. 
Ο κόσμος τον χειροκρότησε θερμά και μέσα σε παραλήρημα έλεγε ότι θα τον ψηφίσει για δήμαρχο το 2025 ή ακόμη και για πρόεδρο.

Έγγραφο - προάγγελος απολύσεων στους Δήμους


Απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων θεωρείται έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο ζητείται πλήρης καταγραφή των οργανισμών και του προσωπικού που απασχολούν οι δήμοι. 
Τα στοιχεία πρέπει να έχουν υποβληθεί εντός ολίγων...

Οχι περί, αλλά υπέρ Αριστεράς


Οταν ένα αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ φθάνει σε ένα κορυφαίο σημείο εκλογικής απήχησης, περίπου ανάλογο με το ποσοστό των αριστερών σε μια κοινωνία συν εκείνων που έχουν αρχίσει να προσδοκούν στην Αριστερά, δύο δρόμοι ανοίγονται μπροστά του.

ΤΟΚΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ: Δηλώσεις μόνο για ποσά άνω των 250€


Οι φορολογούμενοι υποχρεωτικά δηλώνουν φέτος έσοδα από τόκους, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, η οποία αναμένεται εντός της ημέρας, ορίζεται ως όριο τα 250 ευρώ. 
Στην ίδια εγκύκλιο θα διευκρινίζεται, τι συμβαίνει όταν

Το παγκόσμιο μονοπώλιο στα media


Το 90% όσων διαβάζουμε, ακούμε και βλέπουμε ελέγχεται παγκοσμίως από  μόνον έξι εταιρείες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. 
Για να καταλάβουμε το μέγεθος της συγκέντρωσης των ΜΜΕ στα χέρια ολίγων εταιρειών, αρκεί να επισημάνουμε, ότι το 1983 το αντίστοιχο 90% της ενημέρωσης, προσφερόταν από 50 διαφορετικές εταιρείες!

Η δυστοπία πίσω από την Αντζελίνα


Του Χάρη Σαββίδη
Η επιλογή της Αντζελίνα Τζολί να δημοσιοποιήσει την απόφασή της να προχωρήσει σε προληπτική μαστεκτομή κυριαρχεί στην ειδησεογραφία διεθνώς. 
Χαρακτηριστική του ενδιαφέροντος που προέκυψε και στην Ελλάδα ήταν η προχθεσινή βραδινή τηλεοπτική

Τι υπάρχει στο μυαλό ενός άντρα;


Μια απλή, απλούστατη, εικόνα κολλημένη στον τοίχο ενός βρετανικού πανεπιστημίου δίνει την απάντηση στο ρητορικό ερώτημα του Φρόυντ: 
«Τι υπάρχει στο μυαλό ενός άντρα;»!