7 Απρ 2021

Οι υγειονομικοί παλεύουν και απαιτούν στήριξη για να βοηθήσουν εμάς


Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το υπουργείο Υγείας ζητώντας μεταξύ άλλων έστω και τώρα τη στήριξη της κυβέρνησης και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας. Οι άνθρωποι που βρέθηκαν σήμερα στους δρόμους και ειδικότερα έξω από το υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας καλύτερες...

Ετοιμάζουν εργασιακό Μεσαίωνα


Γιώργος X. Παπασωτηρίου 

«Φέτος, 135 χρόνια από την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο και την θυσία των εργατών που έβαλε την βάση για την θεσμοθέτηση ουσιαστικά της 8ωρης εργασίας, η κυβέρνηση με απύθμενο θράσος ετοιμάζεται να την καταργήσει, φέρνοντας

Αλέξης Τσίπρας / Οι τρεις πυλώνες του ΣΥΡΙΖΑ για τη βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας

«Επανεκκίνηση της οικονομίας με ρύθμιση ιδιωτικού χρέους, ρευστότητα στις επιχειρήσεις και νέο πτωχευτικό»

Η «ανευθυνότητα» των πολιτών οφείλεται στην ανικανότητα του κράτους


Επειδή το λιβανιστήρι όλων των υπέρμαχων της ανθρώπινης ζωής και των lockdown ξεφτίζει και η πραγματικότητα πλησιάζει με ταχύτητα Rafale (που λέει και ο Ηλίας), είναι πλέον πιο ξεκάθαρο από ποτέ, πόσο νοιάζονται για τις ζωές τις...

H πανδημία, τα εμβόλια και η θανατηφόρα θρόμβωση της ΕΕ


Παναγιώτης Μαυροειδής

«Αν φύγουμε από την ΕΕ ούτε ασπιρίνη, ούτε άλλα φάρμακα δε θα μπορούμε να αγοράσουμε…»

Αν, αν, αν….τούτο, εκείνο και το άλλο. Ίσως, αν βγαίναμε από την ΕΕ, ακόμη  και ο ήλιος να άρχιζε πλέον να βγαίνει ανάποδα, δηλαδή από την δύση…

Στουρνάρας και ΔΝΤ δείχνουν την μεγάλη απειλή: τα «ζόμπι» της πανδημίας


Μαρίνα Αλεξανδρή

Φαινομενικά, η έκθεση Στουρνάρα είναι μια καλή έκθεση για την κυβέρνηση και για τις προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας. Η ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας προβλέπει για φέτος ρυθμό ανάπτυξης 4,2%...

Με διαφωνία Τσιόδρα και μελών της Επιτροπής ανοίγουν τα Λύκεια τη Δευτέρα

 


Παρά τη διαφωνία μελών της Επιτροπής Επιστημόνων, αλλά και προσωπικά του Σωτήρη Τσιόδρα, η κυβέρνηση προχωράει στην απόφασή της να ανοίξουν τα Λύκεια σε όλη τη χώρα από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου. Την απόφαση ανακοίνωσε επίσημα η υπουργός Παιδείας..

ΕΜΑ: Αυτά είναι τα 6 συμπτώματα που πρέπει να προσέξουν όσοι εμβολιάζονται με AstraZeneca

 


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έκρινε ότι οι θρόμβοι αίματος θα πρέπει να αναφέρονται ως μια "πολύ σπάνια" παρενέργεια του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19 και εκτίμησε ότι υφίσταται "πιθανή σχέση με πολύ σπάνιες..

5.744 νέα φώτα θέτουν τις βάσεις στη νέα εποχή της Ερμιονίδας

  


Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο. Ένα έργο που αποτελεί αναγκαιότητα των καιρών. Μπορεί και επιταγή των καιρών, αφού σημαίνει οικονομία και πράσινη ανάπτυξη. 

Αυτό προσπαθεί να πει στους δημότες του ο δήμαρχος Ερμιονίδας εξηγώντας τους πώς γιατί πρέπει 5.744 νέα φώτα να αλλάξουν το σήμερα της περιοχής. 

Κων/να Νικολάκου: Ο Α. Σαμαράς απέδειξε πως δεν συμμετέχει σε "στημένες παραστάσεις"

  


Σε ανάρτησή της πριν από λίγο η πρώην αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου θέλοντας να σχολιάσει όλες τις εξελίξεις που σχετίζονται με την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας μετά και την χθεσινή συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σημειώνει τα εξής:

 "Το τελευταίο χρονικό διάστημα..

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: «Για μια πιο Δίκαιη Παροχή Υγείας σε κάθε Πολίτη»


Συμπληρώνοντας έναν χρόνο πανδημίας COVID-19, ήρθαμε αντιμέτωποι με καταστάσεις πρωτόγνωρες για τον καθένα. Τα συστήματα υγείας δεν ήταν, σε καμία περίπτωση, έτοιμα να ανταποκριθούν σε μια τέτοια απειλή και αυτό επιβεβαιώνεται από τα τεράστια προβλήματα που συναντούν τα προηγμένα, σε θέματα δημόσιας υγείας, κράτη. Η νόσος COVID-19, έφερε στην επιφάνεια την ανισότητα που υπάρχει στην εύκολη..

Π.Τατούλης: Έκτακτη σύγκλιση του ΠΕΣΥΠ αύριο,προκειμένου ο κ. Νίκας να δώσει εξηγήσεις για μεγάλη ήττα που υπέστη η Περιφέρεια με το ΠΟΠ "Ελιά Καλαμάτας"


 Θλιβερή, απογοητευτική και προσβλητική η πολιτική στάση
του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Παναγιώτη Νίκα στη χθεσινή σύσκεψη-παρωδία που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα σχετικά με το ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας». Η πολύ σημαντική, κατά τα λοιπά, συνάντηση που χαρακτηρίστηκε …άτυπη(!)..

Κορωνοϊός: 3.445 κρούσματα - 749 οι διασωληνωμένοι, 75 θάνατοι/ Ανεβασμένα τα νέα κρούσματα σε Κορινθία και Αρκαδία

 


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.445, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων..

Πέθανε από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Κορίνθου ο Λ. Μυτιληναίος - Είχε ζητήσει από τους δικούς του να ταφεί στο Βέλο


Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 75 ετών, χτυπημένος από τον κορωνοϊό άφησε στο Νοσοκομείο  Κόρινθο ο γνωστός τραγουδιστής Λευτέρης Μυτιληναίος. Ο αγαπητός καλλιτέχνης ζούσε τα τελευταία χρόνια σε μονάδα φροντίδας στο Λουτράκι, όπου κόλλησε τον ιό. Καθώς η κατάσταση της..

Τηλεδιάσκεψη του Χ. Σταϊκούρα με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και Παραγωγικούς φορείς της Πλεοποννήσου


 Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας θα πραγματοποιήσει αύριο, Πέμπτη 8 Απριλίου, τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Παραγωγικών Φορέων, καθώς και Βουλευτές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με θέμα «Η τρέχουσα κατάσταση της..

Σύσκεψη για την Διώρυγα: Κανένας λόγος ανησυχίας για τους εργαζόμενους - Το Υπερταμείο εγγυάται πως θα σταθεί δίπλα τους


Η κατά το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση της λειτουργίας της Διώρυγας της Κορίνθου, που παραμένει κλειστή από τον Ιανουάριο λόγω καταπτώσεων, υπήρξε αντικείμενο συνάντησης που είχε ο Πρόεδρος κ. Παντελής Παντελίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Βασίλειος  Ανδρικόπουλος της Α.Ε.ΔΙ.Κ...

Αυτά είναι τα αποτελέσματα από τους σημερινούς δειγματοληπτικούς ελέγχους σε Κόρινθο και Λουτράκι

 


Aρκετά καλή συμμετοχή είχαν σήμερα οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν σε Κόρινθο και Λουτρακι.Οι πολίτες αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών, αφού στην περιοχή μας δεν λένε να υποχωρήσουν τα κρούσματα , προσέρχονται για να εξεταστούν από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥΥ.

Άνοιγμα Λυκείων στις 12 Απριλίου ζητά η κυβέρνηση: Διαφωνίες λοιμωξιολόγων - Εισήγηση να μείνουν κλειστά σε 3 περιοχές


 Έντονο προβληματισμό αλλά και διαφορετικές προσεγγίσεις στους κόλπους των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζουν αυτή την ώρα με την παρουσία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, προκαλεί ο τρόπος ανοίγματος των Λυκείων από τη Δευτέρα 12 Απριλίου. Στο επίκεντρο του προβληματισμού βρίσκεται η..

e-Ημερίδα του Επιμελητηριακού Συμβουλίου για την «Στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων Εθνικού Μητρώου “Elevate Greece” εν μέσω πανδημίας COVID-19» με κύριο ομιλητή τον Χρ. Δήμα


To Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (ΠΕΣΠ) σας προσκαλεί σε ενημερωτική e-ημερίδα σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με θέμα την παρουσίαση της δράσης «Στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων Εθνικού Μητρώου “Elevate Greece” εν μέσω..

Δήμος Βέλου Βόχας: Στο φουλ οι μηχανές για την συντήρηση και διάνοιξη αγροτικών δρόμων σε όλο το δήμο

 


Στο φουλ οι μηχανές στο δήμο Βέλου Βόχας .Η διάνοιξη και συντήρηση των αγροτικών δρόμο συνεχίζεται. Στόχος του Αννίβα Παπακυριάκου και εντολή ,να μην μείνει, αν μπορεί να καταστεί δυνατό, κανένας δρόμος που να δημιουργεί προβλήματα στους αγρότες και κατοίκους της κάθε περιοχής. 

Με moto λοιπόν, το "ανοίξτε δρόμους..

Ξεκίνησαν οι εργασίες "Στερέωσης και αποκατάστασης του Ιουστιάνειου τείχους στα Ίσθμια


 Ξεκίνησαν οι εργασίες “Στερέωσης – αποκατάστασης και ανάδειξης τμήματος του Εξαμιλίου (Ιουστινιάνειου) τείχους στα Ίσθμια του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων", συνολικού προϋπολογισμού 320.000 ευρώ. 

Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν εργασίες στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης τμήματος του τείχους 155 μέτρων και 3 πύργων στα Ίσθμια, ώστε να καταστεί..

Κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος: Πώς θα φτάσουν όλες οι παραγγελίες γρήγορα στην ..πόρτα σας!


 Δώστε Ποιότητα και Αξία στην διατροφή σας επιλέγοντας τα βραβευμένα Κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος που τρέφονται από βιολογικό καλαμπόκι. 

Ποιότητα και αξία στις τιμές ..

Πώς δρούσαν οι 4 εγκληματικές οργανώσεις που εξαρθρώθηκαν χθες μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας από όλη την Πελοπόννησο

 


Στην εξάρθρωση ενός εγκληματικού δικτύου που αποτελείτο από τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, προχώρησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου.

Κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής..

Κορωνοϊός - Self tests: Ανοίγει η πλατφόρμα για μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικούς - Όσα πρέπει να γνωρίζετε


 Ανοίγει το απόγευμα η πλατφόρμα καταχώρησης και ενημέρωσης για την χορήγηση των self tests ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 και ξεκινάει η διάθεση τους αποκλειστικά για μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και εκπαιδευτικούς της μέσης εκπαίδευσης, από την Πέμπτη στα μεγάλα αστικά κέντρα και από την..

Τσιόδρας: Μέτρα μέχρι να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί -Προσοχή στις ηλικίες 20 έως 50 ετών


 Αναλυτική παρουσίαση της πανδημίας του κορωνοϊού, των προβλέψεων της εξέλιξης της επιδημίας, αλλά και του τρόπου που θα αφήσουμε πίσω μας την κατάσταση αυτή έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ανακατατάξεις στην αγορά ακινήτων: Σε ποιες περιοχές έπεσαν οι τιμές, πού ανέβηκαν [λίστες]


 «Και ξανά προς τη δόξα τραβά», θα μπορούσε να πει κανείς αποκρυπτογραφώντας την ειδική ανάλυση της Τράπεζας της Ελλάδας για τις προοπτικές της αγοράς ακινήτων, μετά το ισχυρό σοκ της πανδημίας.  Το θετικό είναι ότι αν ο ρυθμός αύξησης των τιμών- και η ζήτηση- ανακόπηκε το προηγούμενο 12μηνο, η δυναμική της προ πανδημίας..