9 Ιουλ 2021

Χειροπέδες στους «βομβιστές των ΑΤΜ» σε Αττική και Κορινθία - Πώς δρούσαν, πού χτυπούσαν - Στα 1,17 εκατ. ευρώ η λεία

 


Έντεκα διαρρήξεις ΑΤΜ και δεκαπέντε απόπειρες με την μέθοδο plofkraak είχαν διαρπάξει σε Αττική και Κόρινθο από το 2018, τρία άτομα ηλικίας 30, 33 και 45 ετών αντίστοιχα που συνελήφθησαν από στελέχη της ασφάλειας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι συλληφθέντες είχαν ιδιαίτερη τεχνογνωσία στον τρόπο των εκρήξεων..

Γιατί άρχισε ξανά η εκλογολογία


Θοδωρής Καραγιαννίδης

Σενάρια εκλογών το φθινόπωρο κυκλοφορούν ξανά, κυρίως από κέντρα της εκτός κυβέρνησης δεξιάς, παρά την προέλαση του τέταρτου κύματος της πανδημίας και ενώ στις Βρυξέλλες και στο...

Κορωνοϊός: 1.997 νέα κρούσματα -12 νεκροί και 141 διασωληνωμένοι. 24 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε, ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, είναι 1.997, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

«Κίτρινη κάρτα» από την Ε.Ε. για μη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων


Μαρία Ψαρά

Η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα, που θα αναγκαστεί σε τροποποίηση του σχεδίου της για το Ταμείο Ανάκαμψης την Τρίτη. Μπορεί το σχέδιο να εγκριθεί τελικά επισήμως και από το Συμβούλιο, ωστόσο, ευρωπαϊκές πηγές αναφέρουν, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αναγκαστεί σε τροποποιητικές ενέργειες...

«Μπλόκο» δανειστών στην αλλαγή των επικουρικών


Χριστίνα Κοψίνη

Την επιβολή ειδικού φόρου, προκειμένου να καλυφθούν το τεράστιο κόστος μετάβασης και οι εγγυήσεις που υπόσχεται η κυβέρνηση, ζητεί η Ε.Ε. Θεωρούν, ότι τo υπέρογκo κόστος μετάβασης από το παλαιό στο νέο σύστημα συντάξεων θα επιβαρύνει μεσοπρόθεσμα την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους • Αυτός είναι...

Η Περιφέρεια και ο "πανηγυρικός" των τουαλετών στον Ισθμό!



Εξαγγελίες, υπογραφές, συμβάσεις, πανηγύρεις και γεύματα. Όλα τα είχε αυτή την εβδομάδα η Περιφερειακή Αρχή Νίκα. Μέσα στον "ορυμαγδό" των ανακοινώσεων η Κορινθία πέρασε στα ψιλά. Για την ακρίβεια από τις εξαγγελίες για τους αυτοκινητοδρόμους και τα νοσοκομεία που ΘΑ γίνουν, η Κορινθία έπεσε στον "πανηγυρικό" των ...τουαλετών στον Ισθμό!..

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2021: Τέλος η αγωνία για τους υποψήφιους – Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες – Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις


Τέλος μπήκε στην αγωνία των υποψήφιων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, καθώς το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα  εξετάσεων λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Ιουλίου. Πάντως, από τις πρώτες..

Π.Τατούλης προς Γ. Μαλτέζο: "Tην επόμενη φορά που θα θελήσετε να γευτείτε ακριβούς μεζέδες, θα πρέπει να πληρώσετε από την τσέπη σας"


 Σκληρή απάντηση στον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας έδωσε ο Πέτρος Τατούλης και ο συνδυασμός Νέα Πελοποννησος μετά την ανακοίνωση του κ. Μαλτέζου για το περιφημο γεύμα προς τους δημοσιογράφους της περιοχής και το ύφος κυρίως που απευθύνεται προς..

Ο Δ. Καμπόσος στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ ;


Ψάχνεται το κυβερνών κόμμα να διαχειριστεί τις σκοπέλους τους προσεχούς διαστήματος και να τις αποφύγει με όσο τον δυνατόν λιγότερες απώλειες. Εκτός από το 4ο κύμα της πανδημίας και τις επιπτώσεις στην οικονομία, η ΝΔ..

Συνταγογράφηση - Παραπεμπτικά: Ερχεται το myhealth ψηφιακό βιβλιάριο υγεία


Την ολοκλήρωση του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φέρνει το ψηφιακό βιβλιάριο ασθενούς ή αλλιώς ο ηλεκτρονικός φάκελος ασθενούς, με το οποίο οι ασθενείς θα έχουν πρόσβαση μέσω κινητού τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού υπολογιστή στις συνταγές φαρμάκων, τα παραπεμπτικά ιατρικών εξετάσεων που καταχωρίζει ο θεράπων ιατρός στο Σύστημα Ηλεκτρονικής..

Νέα μέτρα: Τι ισχύει για ταξίδι με πλοίο και αεροπλάνο – Τα δεδομένα για τις χερσαίες μετακινήσεις


 Τα ταξίδια στα νησιά με πλοίο και αεροπλάνο απαιτούν συγκεκριμένα έγγραφα και σίγουρα μάσκες προκειμένου να πάμε και να επιστρέψουμε με ασφάλεια από τις καλοκαιρινές μας διακοπές εν μέσω 4ου κύματος της πανδημίας.

Στήνουν τα Ευρωπαϊκά «Γκουαντάναμο» ενόψει του νέου Pact


Σε πλήρη γνώση των αρμόδιων υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι οι προδιαγραφές με βάση τις οποίες κατασκευάζεται το ύψους τριών μέτρων τείχος στον προσφυγικό καταυλισμό της Ριτσώνας, όπως προκύπτει από απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ερώτηση 16 Ευρωβουλευτών από όλο το φάσμα του Δημοκρατικού Τόξου.

Συνάντηση του Π. Τατούλη με τον Γ. Γκιώνη στο Λουτράκι


Με τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ.Γιώργο Γκιώνη συναντήθηκε ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» κ.Πέτρος Τατούλης στο Δημαρχείο στο Λουτράκι.

Ο κ.Τατούλης ενημερώθηκε από τον κ.Δήμαρχο για τις προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της περιοχής και την..

Προετοιμασία της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Πελοπόννησο

 


Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στην Αθήνα, χθες  με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιο Πέτσα, στον οποίον έθεσε ζητήματα της αρμοδιότητάς του.

Ο κ. Πέτσας θα βρίσκεται στην Τρίπολη την ερχόμενη Παρασκευή 16 Ιουλίου, συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν στην προετοιμασία της επίσκεψης..

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς Παρασκευή σε Αργολίδα, Κορινθία και Λακωνία


 Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) προβλέπεται για την περιοχή την Αργολίδα καθώς και τις περιοχές της ανατολικής Κορινθίας όπως επίσης της ανατολικής Λακωνίας και της χερσονήσου του Μαλέα αύριο Παρασκευή 9 Ιουλίου, σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.