2 Δεκ 2020

Αφαιρούν το γκράφιτι του Μαραντόνα από σχολείο γιατί… δεν είναι καλό πρότυπο για τα παιδιά!


Ο κόσμος των αρίστων έχει “πρότυπα” που αγωνίζονται σαν ρομπότ, αλλά μόνο μες στο γήπεδο και ποτέ εκτός αυτού. Πετυχημένους αθλητές που...

Οι δύο κόσμοι


Γιάννης Σιώτος*

Η ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών κυριαρχείται από ειδήσεις, που αναδεικνύουν μία πραγματικότητα, την οποία υποψιαζόμαστε, αλλά δεν θέλαμε να την παραδεχθούμε.


300 εκατ. για να απαξιώσουν τα ΕΛΤΑ

 


Άρης Χατζηγεωργίου

Με χρήματα των φορολογουμένων προχωρούν σε εθελουσία έξοδο για 2.000 από τους 5.500 υπαλλήλους, για να ακολουθήσουν ανεξέλεγκτες προσλήψεις εκτός δημοσιότητας, αδιαφανείς προμήθειες και στο τέλος πώληση σε στρατηγικό επενδυτή.

Εφορία: Νέα ρύθμιση χρεών


Γιάννης Αγουρίδης

Σε νέα ρύθμιση για φορολογούμενους που είχαν ρυθμίσεις χρεών προ πανδημίας, αλλά δε μπορούν να τις εξυπηρετούν από τότε που ξέσπασε η πανδημία δίνει η τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών.

Αλέξης Τσίπρας / «Ο Μητσοτάκης θα λογοδοτήσει για το διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων»


«Ο πρωθυπουργός βάζει τον εκπρόσωπό του να λέει ψέματα και αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ιστορικό ατύχημα: Η Νεοδεξιά του Κυρ. Μητσοτάκη



Νίκος Ξυδάκης

Η Μεγάλη Ύφεση εδραίωσε την επισφάλεια ως τη νέα σταθερά στο συλλογικό και ατομικό φαντασιακόΗ πανδημία πρόσθεσε τον φόβο.

Αυτό δεν είναι πανδημία. Είναι ακήρυχτος πόλεμος.


Νίνα Γεωργιάδου

ΓΚΟΥΕΡΝΙΚΑ. Κεφάλια, πόδια, μάτια και τα μυαλά στα κάγκελα.

Ανθρώπινα μέλη, σπαρμένα εδώ κι εκεί.

Ένα παζλ με όλα τα...

Κορωνοϊός: Στα 2.186 τα νέα κρούσματα - 89 θάνατοι σε ένα 24ωρο - 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας


Συνολικά 613 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι - 453 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη - 375 στην Αττική - «Ασφυκτιούν» Λάρισα και Πέλλα με...

Αρνητικός ο Έλεγχος Λυμάτων Βιολογικού Ξυλοκάστρου για Covid


 Όπως πληροφόρησε ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα ελέγχου που διενεργήθηκε στα λύματα του βιολογικού Ξυλοκάστρου.

Lockdown: Αυτά τα καταστήματα ανοίγει πρώτα η κυβέρνηση


Μέχρι την Παρασκευή η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την παράταση του lockdown για μια ακόμη εβδομάδα, έως τις 14 Δεκεμβρίου, αλλά και τα πρώτα καταστήματα που θα ανοίξουν.Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα..

Η απάντηση Τατούλη στον Γ.Δέδε : "Θα κοιτά συνέχεια την πλάτη μου σε ο,τι αφορά την πολιτική του διαδρομή"


O πρώην επιτυχημένος…(!) Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας στην Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη κ. Γιώργος Δέδες και αποτυχημένος υποψήφιος Περιφερειάρχης για δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις
με σταθερά..

Πικρές αλήθειες εν μέσω Πανδημίας -του Γιάννη Πανούση

 


Όταν ο εχθρός προελαύνει, υποχωρώ

Όταν ο εχθρός στρατοπεδεύει, τον ενοχλώ

Όταν ο εχθρός εξαντλείται, τον σφυροκοπώ..

Σε παγκόσμιο συναγερμό η Ιντερπόλ -Φόβοι για εμφανίσεις πλαστών εμβολίων


 Η Ιντερπόλ προειδοποιεί ότι δίκτυα του οργανωμένου εγκλήματος
είναι πιθανόν να βάλουν στόχο τα εμβόλια κατά της Covid-19, καθώς και ότι θα επιδιώξουν να πουλήσουν πλαστά..

ΝΕΟ δωρεάν webinar από το Επιμελητήριο Κορινθίας με θέμα “Λιανικό Εμπόριο και COVID-19’’

 


O πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Πιτσάκης σας προσκαλεί στο 2ο δωρεάν διαδικτυακό webinar σε συνεργασία με τον ΣΕΛΠΕ (Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος) με θέμα “Λιανικό Εμπόριο και COVID-19: Εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων & νέες μορφές οργάνωσης της εργασίας στις μέρες της αποστασιοποίησης..

Φιλαρμονική Λουτρακίου - Xριστούγεννα ΜΑΖΙ - Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων

 


Τα Χριστούγεννα του 2020 θα είναι διαφορετικά από άλλες χρονιές καθώς ολόκληρος ο πλανήτης δοκιμάζεται από την πανδημία του Covid 19.

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ – διαχειριστική ανεπάρκεια ή πολιτική ιδεοληψία;


Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ διοργανώνει ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: 

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ – διαχειριστική ανεπάρκεια ή πολιτική ιδεοληψία;

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας Συνδέσμου Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδος

 


Με ανοιχτή επιστολή του o Σύνδεσμος Ιδιωτών Εργαστηριακών  Ιατρών δυτικής Ελλάδος εκφράζει την διαφωνία του με την ανατίμηση των Rapid test Covid- 19  τονίζοντας  πως είναι..

Στο χείλος του γκρεμού 2.000 καταλύματα χειμερινών προορισμών -Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό τα Χριστούγεννα

 


Τίτλοι τέλους ετοιμάζονται να πέσουν στο χειμερινό τουριστικό «πακέτο», καθώς οι πληροφορίες που φτάνουν στους επαγγελματίες του κλάδου, είναι ότι η απαγόρευση στις...

Drive through tests για τον κορωνοϊό δωρεάν στο Λουτράκι και τους Αγίους Θεοδώρους


Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ έχει προγραμματίσει τη διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του κορωνοϊού, με rapid test τελευταίας γενιάς, στους δημότες. Η λήψη θα πραγματοποιηθεί στους επιβάτες των διερχόμενων αυτοκίνητων..

Φυσικό αέριο, σιδηρόδρομος και διαχείριση απορριμμάτων στην τηλεδιάσκεψη για την πορεία και αναθεώρηση του ΕΣΠΑ

 


Ικανοποίηση εξέφρασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μετά την εξάωρης και πλέον διάρκειας τεχνική σύσκεψη που είχε χθες , μέσω τηλεδιάσκεψης, με στελέχη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Επιτροπής Παρακολούθησης, αναφορικά με την αναθεώρηση...

Συναγερμός : Θετικοί στον κορονοϊό 50 σμηνίτες στην Τρίπολη


Συναγερμός έχει σημάνει στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας,
καθώς στην 124 Πτέρυγα Bασικής Eκπαίδευσης στην Τρίπολη, έχουν εντοπιστεί πάνω από 50 κρούσματα κορονοϊού, που αφορούν στην πλειοψηφία τους..

11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ


Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ
έχει διακριθεί με την πιστοποίηση EFFE, η οποία είναι η σφραγίδα ποιότητας της Ευρώπης για αξιοσημείωτα φεστιβάλ τέχνης που δείχνουν τη δέσμευσή τους στον τομέα των τεχνών με την συμμετοχή τους..

Πότε θα είναι έτοιμο το ελληνικό rapid test – Η αξιοπιστία του

 


Μια ακόμη επιβεβαίωση της εξαιρετικής επιστημονικής δουλειάς που γίνεται στη χώρα μας είναι η χθεσινή είδηση πως έχουμε πλέον το πρώτο αμιγώς ελληνικό τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για τη λοίμωξη COVID-19 από τον κορωνοϊό. Το νέο αυτό..

Προς παράταση του lockdown ως τις 14 Δεκεμβρίου -Πώς θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα με εστίαση και λιανεμπόριο

 


Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις και ακολούθως να γίνουν οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό για το χάρτη εξόδου από το lockdown. Παρά το ότι διανύουμε την τέταρτη εβδομάδα lockdown η διάδοση του ιού στην κοινότητα παραμένει σημαντική..