16 Οκτ 2020

Π. Τατούλης: Kύριε Βορίδη αφήστε τις φιέστες και δώστε στην Πελοπόννησο το 1.200.000 € για την δακοκτονία


Το δευτερεύον αρδευτικό δίκτυο για την άρδευση των περιοχών του τέως δήμου Μυκηναίω
ν και συγκεκριμένα των περιοχών Φίχτια-Μυκήνες-Μοναστηράκι, ήρθε να εγκαινιάσει σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Βορίδης μαζί με τον Περιφερειάρχη κ.Νίκα.

Σύνοδος Κορυφής / «Πόρτα» σε Μητσοτάκη για εμπάργκο όπλων και τελεσίγραφο προς Τουρκία


Μία από τα ίδια η Σύνοδος Κορυφής - Χωρίς αναφορά σε κυρώσεις και εμπάργκο όπλων το κείμενο συμπερασμάτων - Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα προθεσμία στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία κλιμακώνει τις...

Μαζικά πυρά από τους φορείς για το νέο πτωχευτικό και το τέλος της προστασίας πρώτης κατοικίας


Ομαδικά πυρά δέχτηκε η κυβέρνηση, αναφορικά με το νέο πτωχευτικό κώδικα που θέλει να εισάγει, κατά την ακρόαση των εξωκοινοβουλευτικών φορέων στην αρμόδια επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Κορωνοϊός / Αρνητικό ρεκόρ 508 κρουσμάτων


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων, καθώς καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες 508. Οι νέοι θάνατοι είναι 8, ενώ στους 81 είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς.


Με σημαντική ατζέντα περίμεναν τον Μ. Βορίδη οι παραγωγοί και οι οινοποιοί στη Νεμέα - Παρόντες Χρ. Δήμας και Ν. Ταγαράς


O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, μαζί με τους δυο Κορίνθιους υφυπουργούς Χρίστο Δήμα και Νίκο Ταγαρά επισκέφθηκαν σήμερα τη Νεμέα και είχαν επαφές με παραγωγούς στο δημαρχείο της περιοχής ,οινοποιούς, τον οινοποιητικό συνεταιρισμό και ένα φυτώριο. 

Γ. Γκιώνης στη ΝΕΤ: Τις επόμενες ημέρες ξεκινά ο διάλογος με την COMER GROUP

 


Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει ο διάλογος με την εταιρία Comer group για το νέο εταιρικό καθεστώς του Καζίνο Λουτρακίου και ενδεχομένως σε ένα μήνα να έχουμε και τα πρώτα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης αυτής, δήλωσε ο δήμαρχος..

Πρωτοφανείς εκφράσεις στο Περιφερειακό συμβούλιο ανάμεσα στον Π. Νίκα και στον Π.Τατούλη(βίντεο)


Αίσθηση έκανε το φραστικό επεισόδιο που δημιουργήθηκε ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και στον πρώην περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Περιφερειακού συμβουλίου.

Όλα  ξεκίνησαν όταν ο κ. Νίκας δήλωσε  ότι δεν αξιοποιήθηκε μελέτη..

Νομίζουν πως τους τρομάζουν... Άλλοι είναι οι φοβισμένοι


Αναίτιες προσαγωγές 15χρονων, έλεγχοι στις τσάντες τους, χημικά και κρότου λάμψης για να διαλυθούν τα συλλαλητήρια, υπεύθυνες δηλώσεις γονέων ότι αντιτίθενται στην κατάληψη.

Μαθήματα Δημοκρατίας στη μετα-Χ.Α εποχή - Του Γιάννη Πανούση


Το δέντρο στέκει πληγωμένο στην αυλή
Σκληρά του κόψανε τα χαμηλά κλαδιά του.....μα τώρα δείχνει πιο ψηλό...

Χρόνο το χρόνο θ’απλωθεί περήφανο πάνω απ’τις στέγες που του κρύβανε τον ήλιο

Δ.Παπακωνσταντίνου,Το δέντρο

Στ. Μπούκουρας: Στην μάχη της αναστολής... και τα "πεϊνιρλί"!

 


Σε εξέλιξη είναι η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο με τους συνηγόρους των κατηγορουμένων να δίνουν μεγάλη μάχη για να κρατήσουν εκτός φυλακής τους πελάτες τους, για τους οποιους ζητούν αναστολή με κάθε λογής επιχειρήματα.Η  υπεράσπιση του Στάθη Μπούκουρα επισήμανε ότι ήδη έχει βρεθεί 12 μήνες στη φυλακή.

ΔΩΡΕΑΝ εξέταση για Covid-19 στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου από σήμερα


Στα πλαίσια ελέγχου και πρόληψης του Covid-19 ο δήμος Κορινθίων 
 μετά από σχετική συνεννόηση,  παραχώρησε σε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ  χώρο στο  Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου προκειμένου να πραγματοποιηθούν ,σε πολίτες που το επιθυμούν,  διαγνωστικά test covid-19..

O νέος χάρτης με τα επιδημιολογικά φορτία στην Ελλάδα -Κόκκινη περιοχή η Κοζάνη [εικόνα]


Τον νέο επικαιροποιημένο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας
με το επιδημιoλογικό φορτίο του κορωνοϊού ανά περιοχή έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σε σχέση με τον χάρτη της περασμένης Παρασκευής, η διαφορά αφορά στην Κοζάνη η οποία από σήμερα το πρωί και για 14 μέρες είναι πλέον στο επίπεδο συναγερμού κατηγορίας 4 (Αυξημένου Κινδύνου).

Πετρέλαιο θέρμανσης: Έως 350 ευρώ το επίδομα – Δείτε τα ποσά ανάλογα με τη γεωγραφική κατανομή


 Νεώτερα από το μέτωπο του πετρελαίου με το επίδομα θέρμανσης που θα καταβληθεί εφέτος ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και τη γεωγραφική ζώνη να κυμαίνεται από 64 έως 350 ευρώ. Υπάρχει πρόβλεψη για προσαύξηση κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου..

Πρόσθετο ΕΝΦΙΑ έως και για πέντε χρόνια θα πληρώσουν, αναδρομικά, όσοι τακτοποίησαν αυθαίρετα και ημιυπαίθριους

 


Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη θα βρεθούν όσοι έσπευσαν να τακτοποιήσουν εκκρεμότητες με αυθαίρετους και ημιυπαίθριους χώρους. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», η απόφαση αφορά όσους έκαναν διορθώσεις στα αδήλωτα – αυθαίρετα τετραγωνικά στους δήμους ή τακτοποίησαν ημιυπαίθριους..

Παρέμβαση του Γ. Οικονόμου στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το Χιονοδρομικό Κέντρο της Ζήρειας (βίντεο)


Σημάντική παρέμβαση έκανε ο Περιφεεριακός Σύμβουλος Γιώργος Οικονόμου σχετικά με το Χιονοδρομικό Κέντρο της Ζήρειας. Ο περιφερειακός σύμβουλος, ο οποίος συμμετέχει και στο Δ.Σ. της Ζηρειας Α.Ε. ως επρόσωπος της Περιφέρειας,  διατύπωσε τις προτάσεις του εν όψει της χειμερινής σεζόν..

Το κτιριακό θέμα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου τέθηκε στην συνάντηση του βουλευτή Γ. Ψυχογιού με το Σωματείο "Φάσμα"


Συνάντηση είχε χθες  αντιπροσωπεία του σωματείου "Φάσμα" με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ του νομού Κορινθίας κύριο Γιώργο Ψυχογιό
.Η συνάντηση αυτή έγινε στο πλαίσιο του κύκλου συναντήσεων που κάνουμε με πολιτικούς φορείς για τα τρέχοντα θέματα ,τόσο στο νομό όσο και πανελλήνια, που αφορούν τον αυτισμό και την αναπηρία.Στο πλαίσιο της συνάντησης το κτιριακό θέμα..

Κακούργημα το αδίκημα του βασανισμού ζώων


 Σε κακούργημα μετατρέπεται το αδίκημα βασανισμού ζώων, με παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, μετά τα τελευταία περιστατικά που καταγράφηκαν με τη βάναυση κακοποίηση σκύλων, στα Χανιά και στη Νίκαια. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ, "ο κ. Βορίδης στο πλαίσιο..

Η ΕΕ εισάγει σύστημα «φωτεινού σηματοδότη» για τον κορωνοϊό –Τι είναι, πώς θα λειτουργεί, γιατί προκαλεί αντιδράσεις

 


Την χρήση ενός συστήματος «φωτεινού σηματοδότη» (πράσινο, πορτοκαλί και κόκκινο) αποφάσισε να χρησιμοποιήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις ζώνες κινδύνου από κορωνοϊό, στοχεύοντας στην καλύτερη επισκόπηση της πανδημίας σε όλη την ήπειρο. Υπάρχει όμως μια παγίδα: Οι χώρες συμμετέχουν σε εθελοντική βάση.