22 Ιαν 2021

Fake Green: Ένα βρώμικο «πράσινο ξέπλυμα» που καταστρέφει τον πλανήτη


Ευάγγελος Θεοδώρου

Τα τελευταία χρόνια, πληθαίνουν συνεχώς οι συζητήσεις σχετικά με τις έννοιες της «βιωσιμότητας», της «πράσινης ανάπτυξης» και των «ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Ζάλγκιρις - Ολυμπιακός 81-79: Βάλε το αριστερό λέι-απ...


Ζάλγκιρις και Ολυμπιακός έδωσαν μεγάλη μάχη στο Κάουνας, με τους Λιθουανούς να τρέχουν στο φινάλε σερί 9-0 και να παίρνουν τη νίκη με 81-79. Μοιραίοι στο φινάλε ΜακΚίσικ και Σλούκας.

Πρώτα τετελεσμένα, ύστερα «διάλογος»


Σε «νομιμοποίηση» των τουρκικών πεπραγμένων σύρεται η Αθήνα

Την ερχόμενη Δευτέρα αρχίζουν πάλι οι διερευνητικές συνομιλίες Ελλάδας - Τουρκίας, των...

Ο Χατζηδάκης αναθέτει σε ιδιώτη την εκκαθάριση των εκατοντάδων χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων


Η κυβέρνηση λίγους μήνες νωρίτερα έδινε τα εύσημα στο υπουργείο Εργασίας για την «πρόοδο» στις εκκρεμείς συντάξεις, ενώ αυτές φαίνεται πως διογκώνονταν μήνα με τον μήνα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός μαζί με τον νέο υπουργό

ΜέΡΑ25 για ανεργία: Η ΕΛΣΤΑΤ «παραχαράσσει την πραγματικότητα»


Για «μεθοδολογία με την οποία η ΕΛΣΤΑΤ παραχαράσσει την πραγματικότητα» κάνει λόγο το ΜέΡΑ25, αναφερόμενο στα ποσοστά ανεργίας  και επαναλαμβάνει τη θέση του για «ανάκτηση...

Σχολεία / Ανοίγουν 1 Φεβρουαρίου Γυμνάσια και Λύκεια - Πώς θα γίνει η επιστροφή στα θρανία


Επιστρέφουν στις τάξεις οι μαθητές Γυμνασίων και όλων των τύπων Λυκείων - Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα στα Λύκεια «κοκκινων περιοχών»

Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου ανοίγουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, όπως ανακοινώθηκε από την υπουργό Παιδείας...

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης είναι αντιμέτωπος με το τέρας της μεγαλύτερης ύφεσης που ο ίδιος εξέθρεψε


Εφ' όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας, ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νεολόγος» των Πατρών, υποστηρίζοντας ότι...

Πτωχεύοντας... με αισιοδοξία


Νικόλ Λειβαδάρη

Τα χθεσινά στοιχεία της Eurostat απλώς επιβεβαιώνουν το αναπόδραστο: Τα καθολικά lockdown της πανδημίας και τα μέτρα δημοσιονομικής στήριξης οδηγούν σε έκρηξη...

Κορονοϊός: 585 νέα κρούσματα, 28 νέοι θάνατοι, 288 διασωληνωμένοι / 12 κρούσματα στην ΠΕ Κορινθίας


Στα 585 ανήλθαν τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, σήμερα Παρασκευή 22 Ιανουαρίου. Οι νέοι θάνατοι ανέρχονται στους 28, ενώ 288 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Άργος: Aνοίγει τις πύλες του το Κλειστό Κολυμβητήριο Άργους



"Ένα όνειρο πολλών δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα. Με το τέλος της καραντίνας θα γίνει η παράδοση του έργου στους δημότες του Δήμου Άργους - Μυκηνών" δήλωσε ο δήμαρχος Δ. Καμπόσος μέσα από τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του Κλειστού Κολυμβητηρίου του Άργους..

Βορίδης: Μείωση Δημοτικών Συμβούλων και 3 “αποκαλύψεις” για το εκλογικό σύστημα


 Φως στο περιεχόμενο του νέου εκλογικού συστήματος για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, έριξε ο Μάκης Βορίδης. Εν περιλήψει, ανακοίνωσε επίσημα τα εξής:

- μείωση του αριθμού των Δημοτικών Συμβούλων («είναι..

Project manager επιστρατεύει το υπουργείο Εργασίας για τις εκκρεμείς συντάξεις

 


Θετικό χαρακτήρισε το ισοζύγιο για την εργασία το 2020 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατόπιν της συνάντησής του με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, τονίζοντας ωστόσο την ανάγκη μεγάλης επιτάχυνσης στην..

Γ. Ψυχογιός: Ο ΙΑΝΟΣ πέρασε, κατέστρεψε και είναι ακόμα εδώ. Καμία ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση στους πληγέντες


Στις απαντήσεις των συναρμόδιων Υπουργείων στην Ερώτηση που καταθέσαμε στις 25/09/2020 για την αντιμετώπιση των ζημιών από τον ΙΑΝΟ το Σεπτέμβριο του 2020 και από την πυρκαγιά του Ιουλίου..

Λουτράκι: Και όταν θα λέμε Πάρκο Δεξαμενής θα αναφερόμαστε και στο θέατρο "Παντελής Ζερβός"

 


Τα έργα στο Πάρκο Δεξαμενής Λουτρακίου συνεχίζονται, ενημερώνει ο δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης. Και όταν θα αναφερόμαστε πλέον στο  όμορφο Πάρκο Δεξαμενής, που έχει πάρει το όνομα του μεγάλου Έλληνα ηθοποιού "Παντελή Ζερβού", που καταγόταν από την περιοχή της Περαχώρας, θα μιλάμε σε λίγο καιρό και για θεατρικά δρώμενα..

Σταϊκούρας: Νέα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις- Κρατική επιδότηση πάγιων δαπανών και ενοικίων

 


Οι επιχειρήσεις, οι οποίες παραμένουν κλειστές εδώ και πολλές εβδομάδες, λόγω της πανδημίας, διαμαρτύρονται ότι δεν μπορούν να καλύψουν τις δαπάνες για ρεύμα, νερό, κοινόχρηστα, τηλέφωνα. Το πρόβλημα αυτό..

Lockdown: «Πράσινο» από τους ειδικούς στο άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων από 1η Φεβρουαρίου

 


Το πράσινο φως για την επιστροφή των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων. Ωστόσο, ενδέχεται στις κόκκινες περιοχές να ανοίξουν μόνο τα..

Λάθος και σύγχυση η αναφορά σε ... νομούς! Υπάρχουν μονο Περιφερειακές Ενότητες απο το 2010!

 


Του Νίκου Φλαούνα

Ακούμε συνεχώς απο τον Πρωθυπουργό, απο υπουργούς και απο δημοσιογράφους, να αναφέρονται με αφορμή, τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σε Περιφερειακές Ενότητες με τον ...

Oρίστηκαν τα μέλη της επιτροπής ελέγχου αθλητικών εγκαταστάσεων Κορινθίας (ονόματα)


Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα συγκροτήθηκαν ανά Περιφερειακή Ενότητα οι επιτροπές ελέγχου καταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων στις 5 Π.Ε.

Tα μέλη που απαρτίζουν τις επιτροπές είναι τα παρακάτω:

Νο1 τα ΚΤΕΟ ΠΙΤΣΑΚΗ στην φανέλα του ΚΑΟΚ

 

Τις θερμές ευχαριστίες του απευθύνει ο ΚΑΟΚ στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Παναγιώτη Πιστάκη για την μεγάλη και διαρκή στήριξή του. "Μας στηρίζει από την αρχή! Με κάθε δυνατό τρόπο και σε κάθε ευκαιρία! Είναι μεγάλος μας χορηγός αλλά και ένθερμος φίλαθλος!" δηλώνει..

Μείωση ενοικίου: Ποιες επιχειρήσεις μπορεί να έχουν «κούρεμα» 100% τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο


 Το μέτρο της μείωσης ενοικίου έως και κατά 100% έχει δώσει σημαντικές «ανάσες» στις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές ή πλήττονται από την πανδημία. Μέχρι στιγμής, έχει..