8 Οκτ 2013

Όταν η πραγματικότητα διαφωνεί με την κυβέρνηση


Δύο νέες δημοσκοπήσεις (της GPO για το MEGA και της MRB για το STAR) δείχνουν, ότι η ΝΔ διατηρεί οριακό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Χ.Α. σημειώνει πτώση στα ποσοστά της, αλλά παραμένει τρίτη πολιτική δύναμη. Η πλειοψηφία εμφανίζεται απαισιόδοξη για...

Πουλικάκος: Οι «διανοούμενοι», πλην ελαχίστων, τηρούν σιγήν ιχθύος! Ντροπή!


Το τηλεοπτικό βράδυ της περασμένης Δευτέρας πολλοί θα το θυμούνται για καιρό. Οι τηλεθεατές, κατ' αρχήν, που έκπληκτοι παρακολουθούσαν έναν καλλιτέχνη, να ανατρέπει με απίστευτη ηρεμία και χωρίς πολλά λόγια, όσα με μόχθο ετών οικοδόμησε ο κατευθυνόμενος μιντιακός λόγος και μάλιστα μέσα στο άντρο του.

Σαν αναμονή στο ιατρείο...


Μια παρακμή ζέχνει και μας ζώνει από παντού - ίσως να λέγαμε, αν νοιώθαμε πως είμαστε σε κατάσταση πολιορκίας κι όχι σε φάση καναπέ διαρκείας.
Κάθε μέρα μικρές κωμικοτραγικές στιγμές στολίζουν σαν κακόγουστα τατουάζ το σώμα της τραγωδίας μας. 

Λέξεις στον αέρα: «δεν θα ληφθούν νέα μέτρα», τη στιγμή που

Αδύνατη η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές


Το ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΩΝΙΑΤΗ
Τα σενάρια για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού του 2014 (ύψους 10 δισ. ευρώ τουλάχιστον) κινούνται σε δύο βασικά άξονες: είτε οι Ευρωπαίοι χορηγούν το ποσό αυτό στην Ελλάδα με μόνη δέσμευση την ταχύτερη προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και χωρίς

Το μεγάλο κόλπο: hedge fund και ελληνικές τράπεζες


ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΡΡΗΣ
Στις αρχές της κρίσης η θέση των hedge fund ήταν στο πυρ το εξώτερον. Από το Σαρκοζί έως την Κριστίν Λαγκάρντ (πριν πάει στο ΔΝΤ) κι από κάθε λογής κυβερνητικές κορυφές στην Ελλάδα τα hedge fund ήταν τα «όρνεα», που έφεραν την κρίση. 

Τώρα είναι ξανά "ευυπόληπτοι επενδυτές" που...

Δημόσιο: Σύνταξη από τα 50 ακόμα και με 18 έτη υπηρεσίας για 100.000 υπαλλήλους


Περίπου 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι, εκ των οποίων οι 30.000 αποχωρούν ήδη εντός του 2013, κατοχυρώνουν το δικαίωμα να βγουν στη σύνταξη από τα 50, ακόμα κι αν έχουν μόλις 18 χρόνια στην υπηρεσία τους.
Αυτό δεν προκύπτει μόνο από τις νομοθετημένες ευνοϊκές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, αλλά και από το γεγονός

Ένα cafe βγαλμένο από… άλλη εποχή!


Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου στο Σορέντο της Ιταλίας υπάρχει μια πλατεία, που γοητεύει χρόνια τώρα τους επισκέπτες. 
Η Largo Dominova είναι ένα από τα πλέον όμορφα και δημοφιλή σημεία συνάθροισης των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, ειδικότερα για το περίφημο...

Ο σερ Άλεξ και ο Γ. Στουρνάρας.


Του Ευκλείδη Τσακαλώτου
Το 2002 ο Άλεξ Φέργκιουσον, ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πούλησε τον Γιάαπ Σταμ γιατί θεώρησε ότι τα καλύτερα χρόνια του μεγάλου Ολλανδού αμυντικού ήταν πίσω του. 
Αυτή την απόφαση, μας λένε οι Κρις Άντερσον και Ντέιβιντ Σάλι, στο εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο τους...