14 Σεπ 2020

Μπροστά στην ταχύτητα, τι να μας πουν οι ακατάλληλες μάσκες


Βασίλης Βήττας

Να μη γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών; Τσεκ. Να μην υπάρχουν αρκετές καθαρίστριες στα σχολεία; Τσεκ. Να φτάσουμε στο σημείο να μιλάμε για ένα σχέδιο ανοίγματος των...

Δόγμα του σοκ στα εργασιακά


Μαρίνα Αλεξανδρή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είπε όσο πιο καθαρά γινόταν  στην συνέντευξη Τύπου της Θεσσαλονίκης. «Θα σημάνουν τα τύμπανα του πολέμου», είπε αναφερόμενος στο σχέδιο πλήρους απορρύθμισης της αγοράς εργασίας που προωθεί η...

Η υπόθεση του κοριού και πάλι στο Περιφερειακό - Μήνυση καταθέτει ο Τατούλης- Στον εισαγγελέα η Νικολάκου


Μια φράση του Νίκου Γόντικα στάθηκε ως αφορμή για να δημιουργηθεί θύελλα αντιδράσεων. Είπε λοιπόν ο επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης αναφερόμενος στην περιφερειακή αρχή Νίκα:

Κορονοϊός: 180 νέα κρούσματα και πέντε θάνατοι – Στους 310 οι νεκροί, 59 διασωληνωμένοι


 Τα τελευταία στοιχεία για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο ΕΟΔΥ, κάνοντας λόγο για 180 νέα κρούσματα και πέντε θανάτους το τελευταίο 24ωρο.
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από τα 180 νέα κρούσματα...

Εργασιακά - Ασφαλιστικό / Οι οκτώ μύθοι που προσπάθησε να «πουλήσει» ο Μητσοτάκης


Διονύσης Τεμπονέρας

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε στη Θεσσαλονίκη ένα πακέτο παροχών εξαιρετικά φτωχό στο φορολογικό του σκέλος και κοινωνικά άδικο στο εργασιακό-κοινωνικό-ασφαλιστικό. 

«Οκτώβριος - Νοέμβριος οι πιο δύσκολοι μήνες της πανδημίας στην Ευρώπη» προειδοποιεί ο ΠΟΥ


 Άνοδο του αριθμού των θανάτων λόγω κοροναϊού στην Ευρώπη αναμένει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Μεγάλη εκστρατεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες της Μόριας.

 


«Η Μόρια δεν υπάρχει πια. Στα αποκαΐδια της σιγοκαίει η ανύπαρκτη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, Σιγοκαίει η αδιέξοδη πολιτική της μετατροπής των ελληνικών νησιών σε κολαστήρια ψυχών.

Παιδιά Κύκλωπες με μάσκες αλεξίπτωτα


«Επιλέξαμε τις μάσκες [ως λύση] γιατί ήταν πρακτικά αδύνατο να δημιουργήσουμε εντός λίγων μηνών τόσες τάξεις ώστε να μοιράσουμε τα παιδιά» είπε χθες στη συνέντευξη Τύπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Mεγάλη φωτιά κοντά στο Χιλιομόδι

 


Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή Κουταλάς,κοντά στο Χιλιομόδι, του Δήμου Κορινθίων, για να αντιμετωπίσουν πυρκαγιά, που κατακαίει δασική έκταση.

Ο Ιατρικός - Οδοντιατρικός και Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορινθίας λένε ΟΧΙ στην αλόγιστη χρήση Αντιβιοτικών

 


Οι τρεις υγειονομικοί σύλλογοι του Νομού Κορινθίας (Ιατρικός, Οδοντιατρικός και Φαρμακευτικός) σας ενημερώνουν πως από 1/9/2020, έχει τεθεί σε ισχύ η νέα νομοθεσία ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ..

Γ. Ψυχογιός: Tα προβλήματα και οι ελλείψεις φάνηκαν από την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς

 


Ανάρτηση του βουλευτή Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργου Ψυχογιού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και για τα προβλήματα που φαίνονται ήδη πριν μπουν τα παιδιά στις αίθουσες, όπως διαπίστωσε και ο ίδιος από τον αγιασμό στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Κορίνθου, όπου και παραβρέθηκε.

Ο νόμος του Ανδρέα που δεν άλλαξε καμία κυβέρνηση της ΝΔ


... και θέλει να καταργήσει ο Μητσοτάκης.

Έναν από τους πλέον εμβληματικούς νόμους των πρώτων χρόνων της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου προτίθεται...

Η αντιπολίτευση «αδειάζει» Μητσοτάκη: Καμία ενημέρωση για τη συμφωνία με την Τουρκία, να δώσει το κείμενο


Η άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ασκεί μυστική διπλωματία στα ελληνοτουρκικά, σε συνδυασμό με την άρνησή του να δημοσιοποιήσει τη συμφωνία με την Τουρκία στο Βερολίνο, ακόμη...

Χρ. Δήμας: Καλή σχολική χρονιά από το Δημοτικό και το Γυμνάσιο-Λύκειο Καλιάνων!


Στον  αγιασμό που πραγματοποιήθηκε  στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο των Καλιάνων βρέθηκε ο υφυπουργός Τεχνολογίας και Έρευνας Χρίστος Δήμας.

"Η φετινή χρονιά είναι διαφορετική για όλους μας, όμως παρά τις...

Για την αναδιάρθρωση της κορινθιακής σταφίδας - Γράφει ο Χαράλαμπος Κασίμης

 


Διαβάζω σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Ύπαιθρος Χώρα" ότι πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των βουλευτών της ΝΔ του νομού Κορινθίας καθώς και των δημάρχων Νεμέας και Σικυωνίων με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων...


Με σφράγισμα του σχολείου απειλούν γονείς στους Αγίους Θεοδώρους εάν έλθουν τα προσφυγόπουλα


Αφού τα πράγματα σε ότι αφορά το 8ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου στην περιοχή της Αγίας Αννας ησύχασαν και ξεκαθαρίστηκε ο αριθμός αλλά και τα μέτρα που πρόκειται  να ληφθούν για την φιλοξενία των παιδιών της ανοιχτής δομής...

Επίσχεση εργασίας στο ΕΚΑΒ: Τρεις μήνες απλήρωτο το επικουρικό προσωπικό

 


Σε αποχή από την εργασία του προχωρά σήμερα Δευτέρα το προσωπικό του ΕΚΑΒ, διεκδικώντας την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών της τακτικής μισθοδοσίας Ιουλίου και Αυγούστου 2020 καθώς και...

Ο ρατσισμός στα χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής - Mήπως μας θυμίζουν κάτι αυτές οι εικόνες ;


"Ενάμιση εκατομμύριο πεινασμένα στόματα. Ενάμιση εκατομμύριο φτηνά εργατικά χέρια,
ενάμιση εκατομμύριο διψασμένοι άνθρωποι για δουλειά, για γαληνή για ελπίδα τριγυρνούσαν στους δρόμους της Ελλάδας με τα χέρια στις..

Σύψας: Η μάσκα θα φορεθεί στα σχολεία για όλο το φετινό σχολικό έτος


 Στο «διαφορετικό» άνοιγμα των σχολείων σήμερα
, λόγω κορωνοϊού και την χρήση μάσκας από τους μαθητές αναφέρθηκε ο Νικόλαος Σύψας, λοιμωξιολόγος, καθηγητής στο πανεπιστήμιου Αθηνών, και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό.

Διαμαρτύρονται οι Εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας


Το Υπουργείο Παιδείας με μία αιφνιδιαστική εγκύκλιο την Παρασκευή 11/09/2020 και ώρα 14:00 ενημερώνει ότι πρέπει να προσέλθουν οι μαθητές 8:15 π.μ. τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου
στα σχολεία και να παραμείνουν μέχρι το τέλος...

Κορονοϊός: Πότε θα εφαρμόζεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση – Τι πρέπει να προσέξουν μαθητές, γονείς και καθηγητές

 


Προσηλωμένος στον στόχο της ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξέδωσε ειδικές οδηγίες για εκπαιδευτικούς και μαθητές. 
Προτού ξεκινήσουν για το σχολείο, οι μαθητές θα πρέπει να βεβαιώνονται ότι δεν...