7 Απρ 2011

Με απόφαση του συμβουλίου Άμυνας του ΥΠΕΘΑ κλείνει το 6ο Σύνταγμα Πεζικού


Το Συμβούλιο Άμυνας του Υπουργείου  Εθνικής Άμυνας αποφάσισε  το απόγευμα  την κατάργηση δέκα κέντρων εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα . Στο πλαίσιο του "Καλλικράτη" στις Ένοπλες Δυνάμεις, καταργούνται τα κέντρα Εκπαίδευσης :
Καλαμάτας, Κορίνθου και παραμένει..

Έκθεση Ομαδικής Ζωγραφικής -Αγιογραφίας - Φωτογραφίας - Ποίησης στο Λυσσίπειο


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, στο φιλόξενο χώρο του Λυσίππειου Πνευματικού Κέντρου στην Κόρινθο, τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης Ζωγραφικής – Φωτογραφίας – Αγιογραφίας – Ποίησης.
Η έκθεση αυτή πραγματοποιείται για 5η συνεχή χρονιά με διοργανωτές τους Εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας. Φέτος, αρωγός στην προσπάθεια..

Μια γιορτή για το παιδικό βιβλίο


Το Σάββατο 9 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί, στο Δημοτικό Θέατρο το πρωί και στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο το απόγευμα,

«Μια γιορτή για το παιδικό βιβλίο»

  Η εκδήλωση οργανώνεται για πρώτη φορά στην πόλη μας, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, ημέρα των γενεθλί του Χ.Κ. Άντερσεν...

To χάσαμε το σπίτι πατριώτηηηη!


Στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου περνάει το πατρικό σπίτι του Τόλη Βοσκόπουλου στον Κορυδαλλό αφού το απόγευμα δεν εμφανίστηκε κανένας υποψήφιος αγοραστής στον πλειστηριασμό που έγινε στο Ειρηνοδικείο Νίκαιας.Το Δημόσιο έχει προθεσμία..

Πρόταση για αλλαγή τακτικής του Κινήματος ενάντια στα διόδια


Το Κοινωνικό Φόρουμ Κορινθίας, πιστό στην ιδέα πως η νίκη του Λαϊκού Κινήματος ενάντια στο χαράτσωμα των πολιτών από τους μεγαλοκαρχαρίες -που πλούτισαν μέσα από τη διαπλοκή τους με την ξεπουλημένη πολιτική..

Άντζελα Δημητρίου: "Δεν είμαι νονού"


Η γνωστή αοιδός τονίζει ότι το όνομά της μπλέχτηκε στην υπόθεση γιατί ήταν εύκολος στόχος και για να ξεχάσει ο κόσμος τη ραδιενέργεια στη Κίνα- εννοεί Ιαπωνία.
"Να μην μπλέξουμε και ένα όνομα που μπορεί να απασχολήσει λίγο παραπάνω τον Τύπο;...

Παναγιώτης Ψωμιάδης:Εκπίπτει του αξιώματος του μόλις καθαρογραφεί η απόφαση


Ο ΝΟΜΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ "ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ "ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ" ΑΠΟΦΑΣΗ...

Η απόφαση του Εφετείου για τον Π. Ψωμιάδη θεωρείται τελεσίδικη. Ασχέτως εάν προσβάλλει την απόφαση με αναίρεση στον Άρειο Πάγο, ο νόμος είναι ξεκάθαρος.
 Μιλάει για "τελεσίδικη" και όχι για "αμετάκλητη" απόφαση. Κατά συνέπεια ο Ψωμιάδης εκπίπτει του...

Οχι βουλευτών του ΠαΣοΚ στον νόμο για τα τυχερά παιχνίδια


Ενταση και κατηγορηματική άρνηση πριν από λίγο του συνόλου  των βουλευτών του Πασοκ στο νομοσχέδιο που παρουσίασε ο Παπακωνσταντίνου στο ΚΤΕ Οικονομίας για τα τυχερά παιχνίδια.
Βάσω Παπανδρέου: «Δεν το ψηφίζω. Είμαι  στυγνό εισπρακτικό μέτρο , Αν είναι έτσι να νομιμοποιήσουμε...

Πάνος Μπεγλίτης :"Ουδέποτε υποστήριξα τον αποχαρακτηρισμό του λιμανιού απο Εθνικής σημασίας"


Το λιμάνι της Κορίνθου απασχολεί ιδιαιτέρως τον τελευταίο καιρό τους αιρετούς και την τοπική κοινωνία,μετά και την ημερίδα του Εμπορικού συλλόγου Κορίνθου.Αυτό το διαστημα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού γίνονται διάφορες διεργασίες κι αναμένεται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις σε θέματα λιμενικής πολιτικής.
Στον απόηχο των τοποθετήσεων..

Ενδείξεις στον επιταχυντή Tevatron για ανακάλυψη νέας δύναμης στη φύση


    «Ύποπτες» ενδείξεις στα στοιχεία των συγκρούσεων σωματιδίων για ένα άγνωστο μέχρι σήμερα υποατομικό σωματίδιο ή ακόμα και για μια εντελώς νέα δύναμη στη φύση, έχουν βρει φυσικοί του αμερικανικού επιταχυντή Tevatron του Εργαστηρίου Fermilab στο Σικάγο, του μεγάλου...

Ο Φάνης Κουρεμπές σχολιάζει το άρθρο του Γρηγόρη Κλαδούχου


Σχετικά με το σχόλιο του κου Γρηγόρη Κλαδούχου για την εκδήλωση του συλλόγου φυτωριούχων στο Ξυλόκαστρο.
 Κατ΄αρχήν θα ήθελα να σημειώσω ότι είναι θετική η πρωτοβουλία του συλλόγου φυτωριούχων Κορινθίας να δημοσιοποιήσουν ένα σοβαρό θέμα όπως αυτό της πιστοποίησης πολλαπλασιαστικού υλικού. Οφείλω όμως να παρατηρήσω...

Τα έξυπνα αφεντικά της εποχής!




Η αγορά εργασίας έχει γίνει μια ζούγκλα..Καθημερινά γίνεσαι γνώστης πολλών πτυχών αυτής της ζούγκλας  που φέρνει η ανέχεια,αλλά και η νοοτροπία των Νεοελλήνων "κουτοπόνηρων"κουμανταδόρων- αφεντικών!!
Καθημερινά μαθαίνουμε για εργοδότες..

Βάζουν στην αποθήκη τη «Σφαγή της Χίου»

Σκέψεις να αποσυρθεί το αντίγραφο του Ντελακρουά γιατί… προκαλεί τους Τούρκους
 
Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση να μην αναρτηθεί στο επισκευασμένο Μουσείο της Χίου το πιστό αντίγραφο του παγκοσμίως διάσημου πίνακα του Ντελακρουά που αναπαριστά τη σφαγή της Χίου και είχε συγκλονίσει..

Λιάπης: Αφήνω τα γουρούνια στη λάσπη τους


Mε έναν μύθο του Αισώπου σχολιάζει ο Μιχάλης Λιάπης τις φήμες και τα σενάρια των τελευταίων ημερών που τον ήθελαν να είναι ο "γαλάζιος" υπουργός που έχει στους τραπεζικούς του λογαριασμούς 178 εκατ. ευρώ.Σε δηλώσεις του..

Δενδροφυτεύσεις στο δάσος του Χιλιομοδίου


Την Κυριακή  10 Απριλίου  και ώρα 9π.μ. θα πραγματοποιηθεί δενδροφύτευση  3.000 δένδρων στο  Δάσος  Χιλιομοδίου.
Ο τόπος συνάντησης  των ενδιαφερομένων συμπολιτών μας έχει οριστεί το εξοχικό κέντρο  «ΚΑΜΑΡΕΤΑ».
 Παρακαλούνται οι εθελοντές συμμετέχοντες..

Τα 100 δις ευρώ των τραπεζών - Μιά χαμένη ευκαιρία για τη χώρα


 Γράφει ο Κων/νος Μαργαρίτης

Είναι άξιον απορίας που ενώ η χώρα βαδίζει με μαθηματική ακρίβεια στην αναδιάρθρωση του χρέους της, ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του – υπουργοί αναλώνται σε δηλώσεις και όχι σε “management”.
Άκουσα τον Υπουργό Οικονομικών...

Πώς τα μπλογκ και τα κοινωνικά δίκτυα αλλάζουν τη δημοσιογραφία


Το live blogging αναδείχθηκε φέτος -εν μέσω εξεγέρσεων στον αραβικό κόσμο- στην κυρίαρχη μορφή μετάδοσης ζωντανών ειδήσεων, στην υπηρεσία κάθε μεγάλου ειδησεογραφικού οργανισμού. Ακόμη και οι Financial Times αναγκάστηκαν να στρατολογήσουν...

Εισαγωγές ελληνικών φυτωρίων!!!


Γράφει ο Γρηγόρης Κλαδούχος 
 
Απευθύνθηκαν στην κυβέρνηση, στα κόμματα, στην περιφέρεια. Δεν έλαβαν απάντηση. Με εξαίρεση το ΚΚΕ που εκπρόσωπός του θα μιλήσει στο Ξυλόκαστρο την Κυριακή 10 Απριλίου. Την οργάνωση...

Γερμανός δήμαρχος εφευρίσκει ειδικό παγκάκι για εφήβους


Ένας δήμαρχος στη Γερμανία  εγκατέστησε ένα ειδικό παγκάκι στο πάρκο, για τους εφήβους της πόλης που αρνούνται να καθίσουν σωστά.
Ο Δήμαρχος Dieten Moerlein λοιπόν, σκέφτηκε να βάλει το κάθισμα στην κορυφή, καθώς κάτοικοι της...

Μέσα στους πρώτους στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής ο Κορίνθιος Στελιος Κωνσταντινίδης


Να και μια είδηση που μπορείς να μας αλλάξει την διάθεση..και να μας γεμίσει αισιοδοξία.Αφορά τα νέα παιδιά και τα νέα δημιουργικά μυαλά που σε λίγα χρόνια καλούνται αυτά να οδηγήσουν την χώρα μας σε ένα καλύτερο δρόμο απο αυτόν που εμείς τους δίνουμε να περπατήσουν τα όνειρα και το μέλλον τους..
Στον 21ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2011,μέσα στην λίστα των πρωτευσάντων(πρώτος μαζι με άλλους 40 που ισοβάθμισαν)..

Κόντρα υπουργείου - ΤΕΕ για τα επαγγελµατικά δικαιώµατα


Ενα διευρυµένο Τεχνικό Επιµελητήριο (ΤΕΕ) που θα απονέµει επαγγελµατικά δικαιώµατα διαφόρων επιπέδων στους µηχανικούς - µέλη του οι οποίοι θα είναι από απόφοιτοι πανεπιστηµίων και ΤΕΙ µέχρι απόφοιτοι ΙΕΚ και κολεγίων επιχειρεί να δηµιουργήσει το υπουργείο Παιδείας.
Ο υφυπουργός Ι. Πανάρετος άρχισε χθες..

Έρευνες για χάπια βελτίωσης συμπεριφοράς


Ένα χάπι που θα ευνοεί την ηθική συμπεριφορά, ένα άλλο που θα καταπολεμά το ρατσισμό, μία θεραπεία που θα αυξάνει το αίσθημα αλληλεγγύης προς άλλους λαούς. Αν και όλα αυτά μπορεί να ακούγονται ως επιστημονική φαντασία, η σύγχρονη φαρμακευτική επιστήμη..

Oι ενοικιαστές φεύγουν νύχτα


Διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο των απλήρωτων ενοικίων επαγγελματικών χώρων . Φέσια μηνών και προσφυγές στη Δικαιοσύνη. Εμπορικοί δρόμοι γεμάτοι λουκέτα. Ενοικιαστές σπιτιών εξαφανίζονται αφήνοντας..

«Debtocracy», ένα τολμηρό ντοκιμαντέρ για το χρέος


ΔΕΙΤΕ: Το φιλμ του Άρη Χατζηστεφάνου και της Κατερίνας Κιτίδη
«Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Από ένα δικτατορικό γιατρό περάσαμε στον αρχίατρο του ΔΝΤ». Με αυτή τη φράση ξεκινά το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Debtocracy» (Χρεοκρατία) της BitsyBytes, που υπογράφουν..

Bαριά πρόστιμα για ανυπότακτους και λιποτάκτες


Πρόστιμα 6.000 ευρώ για ανυπότακτους και λιποτάκτες προβλέπει κοινή κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Άμυνας, κ. Ευ.Βενιζέλου και Οικονομικών, κ. Γ.Παπακωνσταντίνου, η οποία φέρνει και αλλαγές και για τους αντιρρησίες συνείδησης. Σύμφωνα με την απόφαση..

Ατιμώρητη η ανακρίβεια στο «πόθεν έσχες»; Tου Nίκου Γ. Ξυδάκη


Ο έλεγχος της περιουσίας των πολιτικών και των κρατικών λειτουργών βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης. Δικαίως.
Αλλά παρά τους διαδοχικούς νόμους ή, μάλλον, εξαιτίας των αλλεπάλληλων τροποποιήσεων της νομοθεσίας, ο έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων, το γνωστό «πόθεν έσχες», είναι...

Η Αλέκα ετοιμάζει τον διαδοχό της;


Ποιά ονόματα ακούγονται. Ποιούς σπρώχνουν προς τα πάνω στην κομματική επετηρίδα ανακατεύοντας την "τράπουλα".

Σύμφωνα με ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ κομβικό σημείο αποτελεί η αλλαγή φρουράς που έγινε στην κορυφή της νέας..

Οκτώ απαντήσεις SOS για τα δικαιώµατα των εργαζοµένων




Τα οκτώ συνηθέστερα ερωτήµατα για εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήµατα κατέγραψε το υπουργείο Εργασίας και δίνει απαντήσεις σε αυτά. Παράλληλα δόθηκε στη δηµοσιότητα ο αναλυτικός πίνακας µε το νέοκαθεστώς αποζηµιώσεων σε περίπτωση απόλυσης. 

1. Εχει δικαίωµα ο εργοδότης να αποφασίσει µονοµερώς κάποια ελαστική µορφή εργασίας, όπως εκ περιτροπής...

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η Ντενέβ τραγουδά και ένα ουγγρικό άλογο κλαίει


Γιάννης Ζουμπουλάκης

 «Potiche» (Γαλλία, 2010)

Παρά τον περίπου μισό αιώνα που μετράει στο σινεμά, η 67χρονη ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ δεν μας έχει συνηθίσει στο είδος της κωμωδίας. H ίδια έχει πει...

Τα διόδια στο κράτος, ξεκινούν πάλι τα έργα


 Σε λύση του «γόρδιου δεσμού» της χρηματοδότησης των μεγάλων έργων, των οδικών αξόνων, που η κατασκευή τους σταμάτησε λόγω της διακοπής της δανειοδότησής τους από τις τράπεζες, φαίνεται να καταλήγει η κυβέρνηση η οποία σε συνεργασία με τις κοινοπραξίες..

Θέση στα ημιτελικά έκλεισαν Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γ.


 Μόνο με θαύμα δεν θα έχουμε σύγκρουση «γιγάντων» στα ημιτελικά του εφετινού Champions League. Η Μπαρτσελόνα «κατακεραύνωσε» με 5-1 τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό και ετοιμάζεται για την el clasico κόντρα της...