24 Νοε 2020

Πανδημία ανισότητας για ζώντες και τεθνεώτες.


Γιώργος X. Παπασωτηρίου

«Πιστεύεις στην άλλη ζωή;» με ρώτησε. «Όχι, μάνα. Αλλά θα είμαστε αιώνια μαζί. Αγκαλιά. Χώμα με χώμα». Γέλασε και μου έσφιξε το χέρι. «Θα φύγω ευτυχισμένη», είπε.

Αλέξης Τσίπρας / Νέο ΕΣΥ με 15.000 προσλήψεις, αυξήσεις μισθών και 7% του ΑΕΠ για την υγεία

 


Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει τη παρέμβαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για έλεγχο των δαπανών υγείας λόγω κορωνοϊού

Σχέδιο για τη δημιουργία ενός νέου ΕΣΥ με αυξημένες δαπάνες από το δημόσιο...

Μόλις 8 ιδιώτες γιατροί ανταποκρίθηκαν για ενίσχυση του ΕΣΥ - Γιατί έπεσε στο κενό η κυβερνητική έκκληση


Στην αποκάλυψη, πως «μόνο οκτώ ιδιώτες γιατροί έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας για ενίσχυση του ΕΣΥ», προχώρησε ο Στέλιος Πέτσας, παραδεχόμενος...

Μνημόνιο Πισσαρίδη


Νικόλ Λειβαδάρη

Η έκθεση Πισσαρίδη υπόσχεται λιγότερους φόρους, καλύτερες δουλειές, και ουσιαστική σύγκλιση του ελληνικού με το μέσο ευρωπαϊκό εισόδημα.

Κορωνοϊός / 101 νεκροί 562 διασωληνωμένοι το τελευταίο 24ωρο


Καλπάζει η πανδημία στη χώρα μας παρά τα περιοριστικά μέτρα. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 2.135 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν

Ο Σταματόπουλος πάντως παρέδωσε τις μελέτες - Ο λόγος και η ευθύνη τωρα στην Περιφέρεια



Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπυολος παρέδωσε σήμερα στον Αντινομάρχη Χάρη Βυτινιώτη  τις  μελέτες κατασκευής των οδικών αξόνων ΦΕΝΕΟΣ-ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ και την  ολοκλήρωση του οδικού δικτύου με τον ΑΝΩ ΤΑΡΣΟ, οι οποίες εκπονήθηκαν από την τεχνική..

Ντίνα Νικολάκου: «Οι ταξικές επιπτώσεις… του Covid-19»


Τα δημόσια αγαθά της Υγείας και της Παιδείας φαντάζουν ως πολυτέλεια….!!!  

Οι επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19 έχουν δημιουργήσει μία νέα κοινωνική κρίση με πολλαπλές συνέπειες. Ο κίνδυνος πλέον μιας..

Δωρεάν rapid τεστ για κορονοϊό στο Δήμο Bέλου Βόχας



Ο Δήμος Βέλου Βόχας σε συνεργασία με τις κινητές ομάδες υγείας Κορίνθου του ΕΟΔΔΥ, με τον ιατρικό σύλλογο Κορινθίας , τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας και το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου Βόχας θα πραγματοποιήσει δωρεάν τεστ ανίχνευσης κορονοϊού ( rapid test) την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στο Ζευγολατιό..

Το ημερολόγιο της καραντίνας στο Jenny's World / Το σκάφανδρο και η πεταλούδα - Tου Πέτρου Θωμαϊδη


[Ακόμη και η πλήρης ακινησία μπορεί να γίνει πηγή δημιουργικότητας ,κοινωνικότητας και ελευθερίας.Το παράδειγμα του Ζαν-Ντομινίκ Μπομπί για το λεύκωμα του ημερολογίου της Τζένης Σουκαρά για την καραντίνα]

Στις 8 Δεκεμβρίου του 1995, η ζωή του Ζαν-Ντομινίκ Μπομπί άλλαξε δραστικά και δραματικά.

Καταγγελία της "Λαικής Συσπείρωσης": Σε καραντίνα δεκάδες στρατιώτες στην 124 ΠΒΕ -Τι μέτρα έχετε πάρει;

 


Για πολλούς στρατιώτες οι οποίοι είναι σε καραντίνα εντός του στρατοπέδου στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης Τρίπολης κάνει λόγο σε επερώτησή της η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση.

Πανελλαδικές 2021: Με σχολές δύο ταχυτήτων- Σε ποιες θα μπει ο "κόφτης" της βάσης του 10

 


Με μια εντελώς νέα συνθήκη ως προς τη βαθμολογική βάση του 10 θα διαγωνιστούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2021 οι φετινοί υποψήφιοι. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξει οριζόντια ένας "κόφτης" στον..

Κορονοϊός: Σχεδόν απίθανο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό τα Χριστούγεννα


 Δεν είναι ρεαλιστικό το ενδεχόμενο άρσης του lockdown την 1η Δεκεμβρίου
, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να παραμένει υψηλό, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Ο κ. Πέτσας εξήγησε πως η άρση..

Γ. Γκιώνης: "Προχωράμε στην υλοποίηση του εμβληματικού έργου για την Ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου Λουτρακίου"

 


Με την έγκριση της χρηματοδότησης ο δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων προχωρά στην υλοποίηση του εμβληματικού έργου για την «Ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου Λουτρακίου» Με πρόγραμμα..

Αλλαγή ωραρίου στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορίνθου, λόγω lock down


Με ανακοίνωσή του το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Κορινθίων  αναφέρει τα εξής σχετικά με το νέο ωράριο λειτουργίας του: Σε συνέχεια της υπ΄αριθμ. πρωτ. ΔΥΜΣ/Φ.5/38/ εγκυκλίου της Διεύθυνσης..

Black Friday: Μόνο προπληρωμένη κάρτα και όχι την πιστωτική σας -Οδηγίες για ασφαλείς αγορές από τον Μανώλη Σφακιανάκη


 Οδηγίες προς τους καταναλωτές ώστε να κάνουν με ασφάλεια τις αγορές τους την Βlack Friday έδωσε ο Μανώλης Σφακιανάκης. Ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας μιλώντας..

Ναζαρέτ: Αρχαιολόγος ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε το σπίτι που μεγάλωσε ο Χριστός

 


Ένα σπίτι που αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη στη Ναζαρέτ, είναι το μέρος όπου ο Ιησούς Χριστός πέρασε τα παιδικά του χρόνια, υποστηρίζει ο Κεν Νταρκ, καθηγητής Αρχαιολογίας και Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ..

Πιθανή η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών - Προς επίταξη και σε Λάρισα και Βόλο

 


Στο τραπέζι είναι όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της επιστράτευσης των ιδιωτών ιατρών στην περίπτωση που και τώρα δεν υπάρξει ανταπόκριση στη νέα εκκληση της κυβέρνησης να συνδράμουν το ΕΣΥ στον πόλεμο..