23 Φεβ 2020

Το «Μανιφέστο» και τώρα επίκαιρο


Γράφει ο Γιώργος Α. Λεονταρίτης

Η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, απετέλεσε το πρώτο χτύπημα κατά του καπιταλισμού των τραπεζιτών. Και προκάλεσε ένα αίσθημα ελπίδας και ανακούφισης τους λαούς των χωρών όλης της Ευρώπης. Διότι οι λαοί βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση σ’ αυτό το θέμα με τις κυβερνήσεις τους, που αποτελούν «εξαρτήματα» των Βρυξελλών.

Kορoνωιός: Σε καραντίνα μπαίνουν ολόκληρες πόλεις στην Ιταλία...


Εντείνεται η ανησυχία στην  Ιταλία, όπου εξαπλώνεται ραγδαία ο κορωνοϊός, χτυπώντας καμπανάκι και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τα κρούσματα του κορωναϊού στην γειτονική χώρα, μέχρι αυτή την στιγμή έχουν αγγίξει τα πενήντα εννέα, έχοντας υπερτριπλασιαστεί σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο, με τις αρχές να έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο δύο ανθρώπων από την ιογενή πνευμονία. 

Εκτίναξη ελληνικού χρέους στα 356δις (29δις repos)-186% ΑΕΠ! Μόνο με βαθύ κούρεμα βιώσιμο


Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης περί εισόδου της οικονομίας στην κανονικότητα αποτελούν ένα πολύ μεγάλο μύθο.
Για παράδειγμα η ανεργία με βάση τα στοιχεία του ΟΑΕΔ βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα όλης της περιόδου της Μεταπολίτευσης και συγκεκριμένα στο 23,5%. 

Προφάσεις εν αμαρτίαις...


Γιώργος Κυρίτσης
Απορεί κανείς για το γεγονός, ότι το ΚΚΕ συμπλέει με τη Δεξιά στο θέμα των προστατευόμενων μαρτύρων. Είναι ποτέ δυνατόν το ΚΚΕ να είναι κατά της διερεύνησης των σκανδάλων και της διαφθοράς; 

Κεν Λόουτς: Στον μεσαίωνα έλεγε η εκκλησία τι να κάνουμε, σήμερα τα ΜΜΕ


Φωτεινή Λαμπρίδη
«Η χειραγώγηση των συνειδήσεων σήμερα, είναι όπως τον μεσαίωνα που η εκκλησία σου έλεγε τι να κάνεις. Τώρα στο λένε τα ΜΜΕ», λέει ο Κεν Λόουτς, που δε μασάει τα...

Ποια έργα εντάσσονται στο ΠΕΠ Πελοποννήσου σε Κόρινθο, Τρίπολη και Κιάτο με απόφαση Νίκα


Την ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου τριών σημαντικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 2.118.496 ευρώ, τα οποία προωθούν την ποιότητα ζωής σε τρεις πόλεις της Περιφέρειας, ενέκρινε σήμερα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Οι εγχώριες τοξίνες: τι να περιμένουμε;...


Γιάννης Λούλης
Οι περισσότεροι πολίτες της χώρας μας, ανεξαρτήτως πεποιθήσεων, αντιλαμβάνονται μια σκληρή πραγματικότητα: το εγχώριο σκηνικό είναι έντονα τοξικό. Δεν πρόκειται για σημερινό φαινόμενο. Ούτε καν για χθεσινό. Ως διαχρονικό διαπερνά όλη την περίοδο της Μεταπολίτευσης, που ακόμη βιώνουμε.

Τσίπρας: Ήρθε η ώρα της κοινωνικής και πολιτικής αντεπίθεσης- Αν έχετε τα κότσια να πάτε εμένα σε ειδικό Δικαστήριο


Σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο κλειστό γήπεδο του Ταε Κβο Ντο μίλησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας.
«Μήνυμα αλήθειας, μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον δίνει η σημερινή μας συγκέντρωση» σημείωσε ξεκινώντας την ομιλία του ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Λουτράκι: Σήμερα η μεγάλη παρέλαση των μικρών καρναβαλιστών


Μεγάλο ραντεβού για τους μικρούς καρναβαλιστές σήμερα στις 4.00 μμ  στην Πλατεία Κρήνης στο  Παραλιακό μέτωπο Λουτρακίου (Beau Rivage).

Μια μεγάλη γιορτή όπου μετά θα ακολουθήσουν συναυλίες, παιχνίδια δράσης, μουσικοί γρίφοι, face painting, μάγοι, ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι, χορευτικά, αθλητικές δραστηριότητες, deejay και πολλές εκπλήξεις .
Στην μεγάλη γιορτή των μικρών καρναβαλιστών...

Πέθανε η κορυφαία ποιήτρια Κική Δημουλά


Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 89 ετών άφησε το απόγευμα του Σαββάτου η Κική Δημουλά.

Η σπουδαία ποιήτρια νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες, σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έχοντας υποστεί ανακοπή καρδιάς.