29 Ιουν 2021

Ακραία ανευθυνότητα


Η πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης προς τους νέους 18-25 ετών να εμβολιαστούν με δέλεαρ την ηλεκτρονική «Κάρτα Ελευθερίας» των 150 ευρώ, αναμφίβολα συνιστά μια κίνηση απελπισίας και μια ομολογία.

Μ. Σούκουλη: "Απολύτως σεβαστή η απόφαση της δικαιοσύνης, ακόμα και όταν δεν είναι κατανοητή. Δεν λυγίζω!"(βίντεο)


Απολύτως σεβαστή  η απόφαση της δικαιοσύνης, όσο και αν δεν  είναι κατανοητή, δήλωσε η Μαριλένα Σουκουλη για την απώλεια της βουλευτικής της έδρας της  και την ανάληψη αυτής από τον Κώστα Κόλλια. Εμφανώς καταβεβλημένη η πρώην βουλευτής αναφέρει, πως η επιλογή χιλιάδων πολιτών ακυρώθηκε...

Η Αριστερά που λύνει προβλήματα


Κύρκος Δοξιάδης

Παραδοσιακά, υπήρχαν δύο κυρίαρχες αναπαραστάσεις για την ευρέως εννοούμενη Αριστερά. Η πρώτη ήταν η Αριστερά του οραματισμού. Εκείνη που αντιλαμβανόταν τον εαυτό της ως φορέα επαναστατικών αξιών και ως εκφραστή κοινωνικών δυνάμεων, που με πρωτοπόρα την ίδια θα οδηγήσουν την ανθρωπότητα στο όραμα...

Προανακριτική για Ν. Παππά: Τα τρία πορίσματα των κομμάτων


Τρία πορίσματα προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής (οι οποίες ξεκίνησαν στις 7 Απριλίου), η οποία διερευνά αδικήματα, που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην υπουργό Ν. Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016. Το κατά πλειοψηφία (ΝΔ) πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής εκτιμάται, ότι θα συζητηθεί στην ολομέλεια...

Bασίλης Σιδέρης : "Θέλω να είμαι υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και επιθυμώ ένα δυνατό ψηφοδέλτιο για την Αργολίδα " - Όλη η συνέντευξη (Βίντεο)

 

Απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που του τέθηκαν από την Τζένη Σουκαρά, έδωσε στην εκπομπή "ΠροΒΟΛΕΣ" ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας..

Μακροχρόνια προστασία των εμβολίων mRNA

Μακροχρόνια προστασία έναντι του κορωνοϊού προσφέρουν τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA, δηλαδή Pfizer/BioNTech και Moderna. Όπως αναφέρει μελέτη, που...

Προνόμια σε εμβολιασμένους: Διαχωρισμός ψυχαγωγίας και εστίασης σε χώρους εμβολιασμένων και μεικτούς


Τον διαχωρισμό των χώρων διασκέδασης σε χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους και σε μεικτούς χώρους ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, στο πλαίσιο υλοποίησης της σύστασης της Επιτροπής Βιοηθικής και σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Πώς το είπατε αυτό ακριβώς κ. Υπουργέ;- Παρέμβαση Ψυχογιού για το κλείσιμο Τραπεζικών καταστημάτων σε Νεμέα και Ξυλόκαστρο


Ορμώμενος από την δήλωση του αναπληρωτή υπουργού κ.
Στέλιου Πέτσα κατά την επίσκεψή του στη Νεμέα πως καμία Τράπεζα δήμου δεν κλείνει και έχοντας γνώση για τις περεταίρω εξελίξεις που αφορούν το κλείσιμο της Εθνικής στο Ξυλόκαστρο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ψυχογιός αναφέρει τα..

Nεμέα: Ειδικό εμβολιαστικό κέντρο για άμεσο εμβολιασμό με Pfizer

 


Εντύπωση προκαλεί η δημιουργία ενός χώρου που θα διατεθεί, όπως μαθαίνουμε, από τον δήμαρχο Νεμέας για να εμβολιαστούν άμεσα όσοι επιθυμούν με το εμβόλιο της PFIZER. Δεν γνωρίζουμε πώς τα κατάφερε ο κ. Φούσιος, αλλά...

Δήμος Λουτρακίου: Ξεκίνησε η Ανάρτηση Κτηματολογικών στοιχείων - Πρώτη φορά, όλα ψηφιακά


Σε συνέχειας της Ανακοίνωσης που εξέδωσε το «Ελληνικό Κτηματολόγιο» ενημερώνουμε τους κατόχους ακίνητης ιδιοκτησίας στην περιοχή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων πως στις 28 Ιουνίου 2021 ξεκίνησε η Ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων. 

Σχέδιο Μητσοτάκη - Κεραμέως: Ενας, δύο, πολλοί ψυκτικοί από το Περιστέρι

Αν κάτι έγινε εμφανές από την παρουσίαση του νέου "αυτόνομου" σχολείου, είναι ότι το σχέδιο Μητσοτάκη-Κεραμέως για την ελληνική εκπαίδευση, είναι παρωχημένο.

Ανοίγει τον δρόμο ο Παπακυριάκος της πιο ωραίας διαδρομής προς το Βραχάτι

 

Είναι γνωστό πως οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Βέλου Βόχας βρίσκονται παντού.

Αλ.Τσίπρας: Κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ και 35ωρο χωρίς μείωση μισθού - Όλο το σχέδιο «Ελλάδα + Εργασία» (Βίντεο)

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την εργασία παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας.

"ΠΑΥΛΕΙΑ" - Σε ποιους απονεμήθηκε το Παράσημο του Αποστόλου Παύλου (φωτογραφίες)

 


Με την Πανηγυρική Τρισαρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου, συνεχίστηκαν οι Εορταστικές Εκδηλώσεις των «ΙΕ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ..

Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Σπύρου Κουκουλομάτη στο Οινοποιείο Λαυκιώτη


Το Σάββατο 10 Ιουλίου εγκαινιάζεται στις 19.30 στο Οινοποιείο Λαυκιώτη στις Αρχαίες Κλεωνές Κορινθίας (Νεμέα) η αναδρομική έκθεση ζωγραφικής "SPYROS" του Σπύρου Κουκουλομάτη (1917- 1995)..

Μ. Σπυριδάκου: 1.000.000 € στο Δήμο Μονεμβασίας, είναι "ακριβότερο" από 1.000.000 στο Δήμο Καλαμάτας;

 

Το κεντρικό μου προεκλογικό σύνθημα ήταν "Η Λακωνία στο επίκεντρο" και δε θα αποστώ ούτε χιλιοστό από τις δεσμεύσεις μου προς τους Λάκωνες και τις Λάκαινες σε όποια θέση και αν βρίσκομαι.

Επανέρχομαι στο θέμα του παγώματος του έργου "Είσοδος των Μολάων" και ζητώ από την Περιφερειακή Αρχή της Πελοποννήσου αλλά και από τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας πειστικές απαντήσεις.

Αλλαγές στα σχολεία: Οι 4 άξονες του «Νέου Αναβαθμισμένου Σχολείου»


Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση μαζί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη τους άξονες της πολιτικής για αναβάθμιση σχολείων και εκπαιδευτικών στο «Νέο Αναβαθμισμένο..

Συναγερμός για τη μετάλλαξη Δέλτα: Ποια είναι τα συμπτώματα, ποιους απειλεί -Χρειάζονται περισσότεροι εμβολιασμοί

 


Ανησυχία προκαλεί η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι είναι πιο μεταδοτική και να απευθύνουν διαρκώς εκκλήσεις για εμβολιασμό ώστε να χτιστεί το απαραίτητο τείχος ανοσίας. Καμπανάκι συναγερμού..

Τη σύνδεση της Αργολίδας με τον Α7 υπογράφει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου

 


Την Τρίτη 6 Ιουλίου θα υπογραφεί στο Ναύπλιο, στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, η ένταξη στο ΠΕΠ του συνδετήριου δρόμου Ναυπλίου και Αργους με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, έργο προϋπολογισμού 49.000.000 ευρώ.

Aλλάζει χέρια η τρίτη βουλευτική έδρα της ΝΔ στην Κορινθία - Ξανά στα έδρανα της Βουλής ο Κ. Κόλλιας

 

Επανέρχεται στα έδρανα της Βουλής ο Κώστας Κόλλιας μετά την δημοσιευμένη πλέον απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία έγινε δεκτή η ένστασή του σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών. Έτσι η τρίτη βουλευτική έδρα της Κορινθίας  φεύγει από την Μαριλένα Σούκουλη και πηγαίνει στον Κώστα Κόλλια.