29 Οκτ 2020

Εισήγηση Χρίστου Δήμα στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση των συμφωνιών με την Ρωσία και το Κουβέιτ


Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας τοποθετήθηκε σήμερα στη Βουλή επί των Σχεδίων Νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την: 1) «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής..

Έρχεται επισήμως το 10ωρο εργασίας


Γεράσιμος Λιβιτσάνος 

Το νομοσχέδιο – έκτρωμα για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις παρουσίασε στο υπουργικό Συμβούλιο ο Γιάννης Βρούτσης. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, θα μας βοηθήσει να …ισορροπήσουμε την προσωπική και επαγγελματική μας ζωή 

Επίδομα 534 ευρώ στους επαγγελματίες του πολιτισμού...


Μια κάποια ανακούφιση φέρνει στους ανθρώπους του πολιτισμού, έστω και καθυστερημένα, έστω και με περιορισμένους αποδέκτες, η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ, που αποφάσισαν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) αναρτήθηκε στη...

Κορωνοϊός / 1.211 νέα κρούσματα και 114 - 5 κρούσματα στην Κορινθία


Γεμίζουν επικίνδυνα οι ΜΕΘ καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξήθηκε δραματικά. Άλλοι 12 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες. 335 κρούσματα στην Αττική. 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ- Mέγαρο Μαξίμου ενταύθα: Επιστολή Α. Παπακυριάκου στον πρωθυπουργό για την επίσπευση των αντιπλημμυρικών έργων

 


Μια επιστολή - κραυγή αγωνίας αλλά και αγανάκτησης από έναν αυτοδιοικητικό που βλέπει την πολιτεία να  παραμένει αδρανής και πιστή   στον υδροκεφαλισμό αρμοδιοτήτων  και στην  ατέρμονη  γραφειοκρατεία,όταν η κατάσταση χαρακτηρίζεται άκρως..

Ο κορωνοϊός, το βούτυρο στο ψωμί της εκμετάλλευσης.


Της Μαρία Δεναξά

 Οδεύουμε, αν δεν βρισκόμαστε ήδη στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Η διεθνής ηγεσία με σπασμωδικές κινήσεις και αβέβαιο βηματισμό προσπαθεί με πατερναλιστικές πρακτικές, που αποφέρουν τη συρρίκνωση θεμελιωδών ελευθεριών και προκαλούν οικονομική...

Το Μαξίμου γράφει μόνο του το κυβερνητικό ρεπορτάζ με «σκονάκια» στα ΜΜΕ


Το Μαξίμου «καλύπτει» Μαξίμου. Όπως αποκαλύπτεται, το επιτελείο του πρωθυπουργού δεν πιέζει απλώς, για να γράφονται αυτά που επιθυμεί, ούτε...

36 κρούσματα στην Πελοπόννησο σε ένα διήμερο - 701 στο σύνολο - Πρώτη η Κορινθία με 211 μολύνσεις από το ξεκίνημα της πανδημίας

 


Tριάντα έξι νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το διήμερο 27 και 28 Οκτωβρίου, με τον αριθμό των προσβληθέντων να ανέρχεται πλέον σε 701.Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική..

Γ.Ψυχογιός: Ούτε άδειες φύτευσης, ούτε μέτρα στήριξης για την πλειοψηφία των αμπελουργών


Με πρόσφατη απόφαση του κ. Βορίδη, διατηρείται ο άδικος και φωτογραφικός τρόπος κατανομής δικαιωμάτων φύτευσης οινοποιήσιμων αμπελιών σε βάρος των μικρών..

Παράταση και τροποποίηση της δράσης « Ενίσχυση Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»


Εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος όσον αφορά τη δράση «Ενίσχυση Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»
στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού...

Μα πού κρύφτηκαν οι μνημονιακοί;


Από το «μαζί τα φάγαμε» (Θ. Πάγκαλος) μέχρι το «δεν θα μου κλέψει ο Τόμσεν τη δόξα των απολύσεων νοσοκομειακών γιατρών» (Αδ. Γεωργιάδης) την...

ΕPsilon Art Gallery : To πολιτιστικό "διαμάντι" του Λουτρακίου - Της Τζένης Σουκαρά

 


- Με παρουσία στις Διεθνείς Εκθέσεις Τέχνης στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε η Τέχνη μπορεί να ανοιξει δρόμους , να μεταφέρει ένα αισιόδοξο μήνυμα και να δημιουργήσει εκείνο το περιβάλλον που έχει τη δύναμη  να  παρασύρει και να συμβάλλει  στην πνευματική ανάταση ενός τόπου. 

Κορωνοιός:2 κρούσματα στην ανοιχτή δομή - 1 κρούσμα στην Κλειστή δομή μεταναστών

 


Η μεγάλη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στην Ελλάδα και  στην Κορινθία έχει προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό στον Ιατρικό Σύλλογο Κορινθίας.Ο Πρόεδρος κ. Χρυσοβαλάντης Μέλλος..

Τα σχέδια του Μαξίμου για ανασχηματισμό και εκλογές

 


Ο σχεδιασμός για σαρωτικό ανασχηματισμό άμεσα «πάγωσε» λόγω της έξαρσης της πανδημίας. Με το ενδεχόμενο lockdown ορατό και τον κίνδυνο κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος υγείας ισχυρό..

Αυστηροί έλεγχοι από την Περιφέρεια σε ελαιοτριβεία


Αυστηροί έλεγχοι θα γίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου
στα ελαιοτριβεία ως προς την συμμόρφωσή τους στην άδεια λειτουργίας τους, ιδιαίτερα σε όσα από αυτά έχουν επιδοτηθεί να..

To Θέατρο Περιγιαλίου ανεβάζει την άνοιξη "Το Μεγάλο μας Τσίρκο" - Έδωσε την συγκατάθεσή του ο Στ. Ξαρχάκος για την μουσική του


 Το θέατρο Περιγιαλίου ανακοινώνει πως ετοιμάζει πυρετωδώς την επετειακή παράσταση για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.                       

"Το Μεγάλο μας Τσίρκο" Του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου. 

Τέλη κυκλοφορίας: Σε ποια ΙΧ αλλάζουν και σε ποια όχι – Τι ισχύει για τα οχήματα με αυξημένους ρύπους


 Σε εννέα έως 12 άτοκες δόσεις μπορούν να αποπληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας που θα αναρτηθούν το Νοέμβριο. Τα δεδομένα που ισχύουν όπως και κάθε χρονιά για τα τέλη κυκλοφορίας είναι ότι οι ιδιοκτήτες ΙΧ μπορούν να εξοφλήσουν..

Κανόνες για διαφάνεια και σαφήνεια στους λογαριασμούς ρεύματος θέτουν οι Βρυξέλλες


Να θέσει τέρμα στα φαινόμενα παραπλάνησης του καταναλωτή
επιχειρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, θεσπίζοντας νέους κανόνες για μεγαλύτερη ακρίβεια, διαφάνεια και σαφήνεια στους λογαριασμούς ρεύματος των..

Κορονοϊός: Η Ευρώπη οδεύει σε lockdown - Τι θα κάνει ο Μητσοτάκης


 Σενάρια ενός πανευρωπαϊκού lockdown
θα εξετάσουν απόψε το βράδυ οι 27 ηγέτες της ΕΕ στην τηλεδιάσκεψη κορυφής με κύριο θέμα τον κορονοϊό, ενώ επί του παρόντος στην Αθήνα εξακολουθούν να προσανατολίζονται σε..