14 Νοε 2019

Η πλειοψηφία δεν τα παίρνει όλα


Γιώργος X. Παπασωτηρίου 
Η πλειοψηφία τα παίρνει όλα. Αυτή η αντίληψη διαχέεται από τα μέσα της κυβερνητικής προπαγάνδας. Φτάνουν μάλιστα ως το σημείο να «φυσικοποιούν την αδικία», αφού το θέλει ή το αποφασίζει η πλειοψηφία.

Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ Πελοποννήσου ο Σταύρος Αργειτάκος


Πριν απο λίγο, επανεξελέγη πρόεδρος  του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΣΔΑ) Πελοποννήσου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σπάρτης, Σταύρος Αργειτάκος.

Π. Τατούλης: Πρωτοφανές πολιτικό και νομικό πραξικόπημα Νίκα



Κάθε όριο ανοχής ξεπερνά η συντεταγμένη προσπάθεια του κ. Νίκα να στερήσει το δικαίωμα στον πρώην Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.

Ο Α. Παπαφωτίου για το "Μοιρόγραφτο" του Γ. Πανούση



ἐν τῇδ᾽ ἔφασκε γῇ τὸ δὲ ζητούμενον
ἁλωτόν, ἐκφεύγει δὲ τἀμελούμενον 
Σοφοκλής, Οιδίπους Τύραννος, στ. 110-111
και σε ελεύθερη παράφραση
η ομορφιά είναι δίπλα μας
αρκεί να απλώσουμε το χέρι να την πιάσουμε....

Πού το πάει η ΝΔ με τη σκληρή καταστολή;


Η κυβέρνηση έχει κάνει εμφανή πλέον τη στρατηγική της, να εντείνει κάθε μέρα τους τόνους και να καλλιεργεί τοξικό και νοσηρό κλίμα καταστολής ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου. 
Το ζήτημα είναι, βέβαια, που...

Σκάνδαλο Novartis: «Θάψιμο» με… μοντέλο Siemens


Μαρίνα Αλεξανδρή
Το έργο είχε παιχτεί για πρώτη φορά στο σκάνδαλο της Siemens. Η δικογραφία της υπόθεσης είχε αφαιρεθεί από τον πρωτοδίκη ανακριτή και ανατέθηκε σε εφέτες ανακριτές (με την επίκληση, βεβαίως, και τότε, της «σοβαρότητάς της»), η έρευνα άρχισε από...

Στο ΕΣΠΑ το Αρχαίο Θέατρο Σικυώνας

Πραγματοποιήθηκε,  χθες, συνάντηση του δημάρχου Σικυωνίων  με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας Γιώτα Κασίμη, τον πρόεδρο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» Σταύρο Μπένο, την αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Αθηνά Κόρκα,..

Νίκας σε θέση άμυνας "διορθώνει" τα Επιμελητήρια



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης των Επιμελητηρίων στην Τρίπολη.