11 Ιουν 2021

Στέφανος Τσιτσιπάς: Τεράστια πρόκριση στον τελικό του Roland Garros!


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς λίγο έλειψε να κλωτσήσει την καρδάρα με το γάλα, αφού προηγήθηκε με 2-0 του Αλεξάντερ Ζβέρεφ, αλλά είδε τον Γερμανό να στέλνει το ματς σε 5o set. Τελικά...

Το εργασιακό ήταν μόνον η αρχή


Μαρίνα Αλεξανδρή

Το εργασιακό δεν είναι παρά μόνον η αρχή. Κι αυτό το καλοκαίρι μπορεί ήδη να εγγραφεί στο πολιτικό ημερολόγιο (αναλόγως από πια ιδεολογική και πολιτική οπτική το βλέπει κανείς) ως το καλοκαίρι των «μεγάλων...

Γ. Βαρουφάκης: Το να μιλούν για «αναπτυξιακή έκρηξη» προσβάλλει τη νοημοσύνη ακόμη και των ψηφοφόρων της ΝΔ


Φωτεινή Λαμπρίδη

«Ακόμα και σωστό να βγει το ΔΝΤ ως προς την μεγέθυνση, αυτό σημαίνει ότι το 2021 το ΑΕΠ θα πάει στα €172 δις και το 2022 στα €180 δις. Δεδομένου ότι το 2019 μας έλεγαν ότι το ΑΕΠ ήταν €187 δις, το να μιλούν για...

Οι δικηγόροι θα απέχουν από πλειστηριασμούς α' κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών

 


Μια σημαντική απόφαση έλαβε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, εκφράζοντας την αντίθεσή της στον Νέο Πτωχευτικό Κώδικα που φέρνει απελευθέρωση πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.

Κυρανάκης: Θα μπορείτε τώρα να δουλεύετε υπερωρίες για να πάτε στον γιατρό


Ακόμη ένα «μαργαριτάρι» εκστόμισε ο νεαρός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί το αντεργατικό νομοσχέδιο του υπουργείο Εργασίας.

Ο Κώστας Κυρανάκης, σα να έχει κάποιον άτυπο διαγωνισμό με τον Κωστή Χατζηδάκη, για το ποιος θα αναφέρει το πιο εξωφρενικό...

Την καθιέρωση ημέρας μνήμης των ευεργετών του Δήμου Ερμιονίδας ζητά ο Γ. Γεωργόπουλος

 


Να καθιερωθεί η πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου ως «Ημέρα Μνήμης των Ευεργετών του Δήμου Ερμιονίδας» ζητά ο Γιάννης Γεωργόπουλος με την ακόλουθη ανακοίνωση :

Με σεβασμό στο έργο των ανθρώπων που με αγάπη για την πατρίδα και τον..

21 Περιφ. Σύμβουλοι ζητούν έκτακτο Συμβούλιο με θέμα "Την περιβαλλοντική υποβάθμιση της Αρκαδίας"


21 Περιφερειακοί Σύμβουλοι κατέθεσαν  χθες, αίτηση σύγκλισης του Περιφερειακού Συμβουλίου με τη διαδικασία των υπογραφών για να συζητήσουμε το θέμα:

«Η ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ..

Περί υποχρεωτικότητας και άλλων δαιμονίων


Καραδοκεί ένας νέου τύπου εμφύλιος μέσα στην καθημαγμένη ελληνική κοινωνία και δεν αφορά σε μια γενναία αναμέτρηση με τους εργοδότες του 12ωρου και τον πλασιέ τους, τη σούπερμαν τούρτα.

Ούτε σε όσα άλλα δραματικά έχουν δρομολογηθεί ανάμεσα σε...

Υπουργείο Παιδείας: Πώς επαναλειτουργούν φροντιστήρια και εργαστήρια των ΑΕΙ - Τι αλλάζει στις ορκωμοσίες


 Τα μέτρα κατά του κορονoϊού για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αλλά και την επαναλειτουργία των εργαστηρίων στα ΑΕΙ ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, κατόπιν θετικής εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών.

Αποστάσεις Πελώνη από Γεωργιάδη: Δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων μη εμβολιασμένων εργαζομένων


Δεν τίθεται ζήτημα απόλυσης εργαζόμενου που δεν θα κάνει το εμβόλιο κατά του COVID-19, τόνισε στο briefing των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, επισημαίνοντας πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει το πλαίσιο, αναφορικά με τον εμβολιασμό των υγειονομικών.

Πρωτοφανής κίνηση: Ο Κ. Τασούλας αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στον Α. Τσίπρα


Αρνήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας να δώσει τον λόγο στον Αλέξη Τσίπρα,
όταν ο πρώην Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των επίκαιρων ερωτήσεων, ζήτησε να παρέμβει με αφορμή την ερώτησή του για τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας.

Συνάντηση Ταγαρά- Γκιώνη για 4 μεγάλα έργα του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων


 Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε χθες  ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος  Γκιώνης με τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νίκο Ταγαρά, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας..

Κόρινθος: 3ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο για την "Αναπτυξιακή Προοπτική με Δημοσιονομικό Έλεγχο στους Δήμους"

 


Η Κόρινθος και ο Δήμος Κορινθίων φιλοξενούν το τριήμερο 2-4 Ιουλίου 2021 το Επιστημονικό Συνέδριο «Αναπτυξιακή Προοπτική με Δημοσιονομικό Έλεγχο στους ΟΤΑ». Στο συνέδριο θα παραστούν πλέον των 120 ομιλητών και 400 συμμετεχόντων με στόχο την κατάθεση και ανταλλαγή γνώσης, τεχνογνωσίας και  καλών πρακτικών.

Μ. Σπυριδάκου: Υπόθεση Fargeco και η ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής


Με λύπη μου διαπιστώνω, ότι η Περιφερειακή Αρχή δεν θέλει ή δεν μπορεί να ασκήσει επαρκώς το θεσμικό της ρόλο, προκειμένου κρίσιμες αποφάσεις για τον τόπο να λαμβάνονται τοιουτοτρόπως, ώστε να μην αφήνουν το παραμικρό περιθώριο παρερμηνειών.
Τα περιφερειακά συμβούλια σπανίζουν πλέον και οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έρχονται κατόπιν εορτής. Μας διαβεβαιώνει, ότι έχει προβεί σε ενέργειες για να προασπίσει το θεσμικό της ρόλο, ως η "Αρχή" της...

Δ. Λυμπεροπούλου: Κίνδυνος να χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία για τον καταδυτικό τουρισμό της Πελοποννήσου


Το έργο υπό τον τίτλο «i-mareArceo Game» θα αναδείκνυε την ενάλια πολιτιστική μας κληρονομιά και θα συνέβαλε στην προσέλκυση του διεθνούς καταδυτικού τουρισμού. Θα αφορούσε παρεμβάσεις προώθησης και ανάδειξης τεσσάρων περιοχών που έχουν βυθισμένα αρχαία και νεότερα ευρήματα και συγκεκριμένα την ανάδειξη μοναδικών ενάλιων θησαυρών και αρχαίων..

Πολεμικό Μουσείο:Τα «Ημερολόγια των Αρκάδων Πολεμιστών» κάνουν πρεμιέρα στο θερινό σινεμά του Δήμου Τρίπολης


Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων εξωστρέφειας για ένα ανοιχτό στην κοινωνία Πολεμικό Μουσείο
, το Παράρτημα Τριπόλεως έλαβε μέρος στη δημιουργία δύο (2) ντοκιμαντέρ που αφορούν τους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-13 και τη συμμετοχή της Ελλάδος στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα δύο ντοκιμαντέρ βασίζονται στα χειρόγραφα ημερολόγια των στρατιωτών Νικήτα Πανόπουλου, Πανάγου Αναγνωστόπουλου και Γεωργίου Ρωμαίου, από το αρχεία της Εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Πελοποννήσου.

Δήμος Νεμέας: Δωρεάν τηλεοπτική κάλυψη για 8 χρόνια για όλους τους πολίτες δυσπρόσιτων περιοχών

 


Ο Δήμος Νεμέας ,σε συνέχεια της υπογραφής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 14177/14-5-2021 ανακοινώνει τη λειτουργία της πλατφόρμας για τη δράση «Λευκές Περιοχές».   Με τη δράση «Λευκές περιοχές», 160.869 νοικοκυριά σε 4.079 οικισμούς που βρίσκονταν εκτός τηλεοπτικής κάλυψης αποκτούν πρόσβαση σε αυτή δωρεάν και για διάστημα οκτώ ετών, με μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία.

Σπ. Καραβάς: Η άμεση προτεραιότητα για τον Πευκιά είναι ένα σύγχρονο δίκτυο άρδευσης και πυρόσβεσης και όχι η αισθητική αναβάθμιση

 

Η χρηματοδότηση των οκτακοσίων χιλιάδων ευρώ για τον Πευκιά μας, που όλοι σε αυτόν μεγαλώνουμε, αθλούμαστε και διασκεδάζουμε, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά χρηματοδοτήσεων και έργων της περιφέρειας στον δήμο μας τον τελευταίο καιρό, τις οποίες χαιρετίζουμε με ικανοποίηση. Γύρω από το έργο αυτό έχει στηθεί από την δημοτική αρχή ένα επικοινωνιακό γαϊτανάκι άνευ προηγουμένου.

   Η άμεση προτεραιότητα για τον Πευκιά μας είναι..

Γ. Πετρίτσης: «Ο αυτοθαυμασμός και το ψέμα συνεχίζονται !!!»


Η αλήθεια κ. Γκιολή δεν κρύβεται όσο και να το προσπαθείτε με κάθε τρόπο, γιατί το ΔΙΑΥΓΕΙΑ σας απογυμνώνει !!!

ΕΡΓΟ : «ΒΕΛΤΙΩΣΗ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΙΑΤΟ – ΣΟΥΛΙ 

– ΚΑΣΤΑΝΙΑ - ΓΚΟΥΡΑ», προϋπολογισμού μελέτης : 2.300.000,00 ευρώ 

Όποιος διαβάσει τον ΑΔΑ: 6ΠΑ37Λ1-ΣΦΜ θα καταλάβει !!!

Κατασχέθηκαν 10 κιλά ηρωίνης από την Ασφάλεια Κορίνθου


Συνελήφθη, την Τετάρτη  το βράδυ, στο 73ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, 54χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Ειδικότερα,  ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί..

Ηλεκτρονικά διόδια: Έρχονται χρέωση ανά χιλιόμετρο και νέες τιμές


 Ολοένα και πιο κοντά πλησιάζει η εγκατάσταση ηλεκτρονικών διοδίων στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους.
Με απόφασή του το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ξεκινά τη διαδικασία πρόσληψης Τεχνικού Συμβούλου για την υποβοήθηση της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων..

Hχηρό καμπανάκι ΠΟΥ: Η ινδική μετάλλαξη εξαπλώνεται στην Ευρώπη - Κίνδυνος για τέταρτο κύμα το φθινόπωρο

 


Καμπανάκι κινδύνου για ένα επόμενο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού στην Ευρώπη από το φθινόπωρο χτυπά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μέσω του αρμόδιου περιφερειακού διευθυντή Χανς Κλούγκε. Αιτία, οι μεταλλάξεις και κυρίως το ινδικό στέλεχος που εξαπλώνεται, αλλά και τα ταξίδια και η κινητικότητα του..

Η Περιφέρεια μετατρέπει την ΝΔ στην Πελοπόννησο σε πεδίο μάχης για το φυσικό αέριο


Μια ημέρα μετά την εκδήλωση στην Τρίπολη της Hengas για το φυσικό αέριο και την παρουσίαση του επενδυτικού πλάνου στην Πελοπόννησο, με την παρουσία των υπουργών Α. Γεωργιάδη, Ν. Ταγαρά και Κ. Βλάση και παρόντων των αυτοδιοικητικών της Περιφέρειας, των δήμων Τρίπολης, Μεγαλόπολης και Κορίνθου, και απόντος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο κ. Νίκας..