9 Φεβ 2021

Το νέο lockdown και το «ηθικό πλεονέκτημα» της Δεξιάς


Τάσος Τσακίρογλου

Βασικό στοιχείο στην προπαγάνδα και την ιδεολογική επίθεση της Νέας Δημοκρατίας και των φερεφώνων της στην πολιτική και στη δημοσιογραφία τα...

3.356 έφθασαν συνολικά οι προσβληθέντες στην Πελοπόννησο - Ποια η κατάσταση στα νοσοκομεία της Περιφέρειας

 


Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τρίτη 9 Φεβρουαρίου -ώς τις 3..

Για ποιους λόγους θέλουν την αστυνομία στα πανεπιστήμια;


του Βασίλη Λιόση

Γιατί τέτοια εμμονή, από την πλευρά της κυβέρνησης, με την εγκατάσταση αστυνομικών δυνάμεων στα πανεπιστήμια; Πρόκειται για κάποια ιδεολογική αγκύλωση; Για ένα καπρίτσιο των...

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Ανακοίνωσε σκληρό lockdown ως τις 28 Φεβρουαρίου στην Αττική

 


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε αυστηρό lockdown 2,5 εβδομάδων, από την Πέμπτη στις 6 το πρωί, ως 28 Φεβρουαρίου για την Αττική. Οπως εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι νωρίτερα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι από τις 6 το πρωί της Πέμπτης..

Γ. Βαρουφάκης: Δεν θα δίναμε ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη κι αν δεν συνεργαστεί με το ΚΙΝΑΛ


Φωτεινή Λαμπρίδη

Σήμερα, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου είναι η 5η επέτειος της ίδρυσης του DiEM25 στο Βερολίνο .«...Εμείς θα γιορτάσουμε με αίσθημα περηφάνιας τα όσα πετύχαμε» λέει ο Γιάννης Βαρουφάκης

Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 19.30 για τα νέα μέτρα

Διάγγελμα θα πραγματοποιήσει στις 19.30 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν, πως θα ανακοινώσει τη...

Κορονοϊός: 1.526 νέα κρούσματα, 20 θάνατοι και 277 διασωληνωμένοι –19 στην ΠΕ Κορινθίας

 


Επιβεβαιώθηκαν τελικά οι φόβοι για τετραψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων στη χώρα την Τρίτη (09/02), καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.526 νέα κρούσματα, από τα οποία τα 750 καταγράφηκαν στην Αττική και τα 174 στη Θεσσαλονίκη.

Το Βατερλό των αρίστων



Η εικόνα του πρωθυπουργού, να εισβάλει με 30 παρατρεχάμενους στο νοσοκομείο της Ικαρίας, ήταν τουλάχιστον εξοργιστική. Επίσης, ήταν ενδεικτική, για το πόσο ρηχή και ανεύθυνη είναι η νοοτροπία που επικρατεί στο περιβάλλον του Μητσοτάκη.

Η έκθεση Τσιόδρα που σήμανε συναγερμό στο Μαξίμου


Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο, μετά την έκτακτη επιδημιολογική αναφορά που κατέθεσε μόλις την Δευτέρα (8/2) στο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδραs Όπως αναφέρουν..

Συναγερμός με την εξαφάνιση γιατρού του Νοσοκομείου Κορίνθου


Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για αγνοούμενο γιατρό του Νοσοκομείου Κορίνθου. Η εξαφάνιση έχει προκαλέσει συναγερμό στην Κόρινθο Σύμφωνα με πληροφορίες  γιατρός του Νοσοκομείου Κορίνθου, αγνοείται..

Δήμος Ερμιονίδας: Θετικά κρούσματα σε υπαλλήλους του προγράμματος ”Βοήθεια στο σπίτι”


Χθες  ύστερα από το 15νθήμερο καθιερωμένο τεστ covid-19, στο οποίο υποβάλλονται οι υπάλληλοι του προγράμματος ”Βοήθεια στο σπίτι”, στον Δήμο Ερμιονίδας προέκυψαν 2 θετικά κρούσματα και ένα ασθενώς θετικό. Σήμερα, Τρίτη 9/2/2021 θα..

Ξεκινά το έργο αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών σε Σαμούτανη, Νεράτζα και Κοκκώνι

 


Ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Βέλου Βόχας ,να προστατεύσει τις ακτές του από το πολύ μεγάλο κι επικίνδυνο πρόβλημα της διάβρωσης ειδικά στις περιοχές Σαμούτανη ( Βραχάτι), Νεράτζα και Κοκκώνι, λύνεται οριστικά.  Στο μεγάλο έργο  της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της διάβρωσης της..


"Προς γνώση και συμμόρφωση" -Ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης προειδοποιεί αυτούς που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις


Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης με ψυχραιμία και υπευθυνότητα ακολουθεί πιστά τις οδηγίες τόσο των αρμόδιων υγειονομικών φορέων, όσο και του αρμόδιου ιατρού εργασίας του Δήμου, με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Η συντριπτική..

Δημήτρης Παρασκευής, μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων: Στο τραπέζι το ολικό lockdown

 


Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και την επιβολή ενός ολικού lockdown στην Αττική αλλά και σε άλλες πόλεις που βρίσκονται στο «κόκκινο», αφήνει..

Κ.Φρούσιος: Πίσω από κάθε περιστατικό covid-19 βρίσκονται οικογένειες - Σεβασμός στην ανθρώπινη υπόσταση!


Με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Νεμέας , αντιλαμβανόμενος πως θα πρέπει να επαναφέρει την τοπική κοινωνία σε ισορροπία μετά από την γνωστοποίηση κάποιων κρουσμάτων που αφορούν τα σχολεία της περιοχής, που έφεραν αναστάτωση..

Tην δημοπράτηση του συστήματος πυρόσβεσης στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή


Την δημοπράτηση του έργου εγκατάστασης συστήματος πυρόσβεσης στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών,
με προϋπολογισμό 650.000 ευρώ, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.  Στην ίδια συνεδρίαση, η Επιτροπή..

Ανεξήγητο να ξεκινούν οι έλεγχοι στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Πελοπόννησο σε περιοχές που έχουν το μικρότερο πρόβλημα


 Ενεργοποιήθηκε από χθες  η σύμβαση που η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει υπογράψει με ειδικά εργαστήρια για τον έλεγχο του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα. Σε αυτή την πρώτη φάση, οι έλεγχοι αφορούν τα λύματα του Ναυπλίου, της Τρίπολης και του Αστρους..

Αυτοτελές ποινικό αδίκημα η βία και η σεξουαλική παρενόχληση σε εργασιακούς χώρους - Έρχεται νομοθετική ρύθμιση


 Σε άμεση κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για τη σεξουαλική παρενόχληση και τη βία σε χώρους εργασίας, προχωρεί η κυβέρνηση, την ώρα που η Δικαιοσύνη μπαίνει πλέον ενεργά..

Ανοίγει η πλατφόρμα για το εμβόλιο της AstraZeneca στους 60 έως 64 - Ακολουθούν οι 75+ με τις νέες δόσεις της Pfizer


Ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού
για τις ηλικίες 60-64 και 75 έως 79, όπως ανακοινώθηκε χθες κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των υγειονομικών συντακτών. Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα..