11 Δεκ 2010

Ο Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ.( VIDEO)

Η ιστορία ενός μολυβιού


 " Όλα εξαρτώνται από τον τρόπο τον οποίο βλέπεις τα πράγματα. Το μολύβι έχει πέντε ιδιότητες, τις οποίες αν διατηρήσεις, θα είσαι πάντα ένας άνθρωπος που θα βρίσκεται σε αρμονία με τον κόσμο."

Παλιές ελληνικές διαφημιστικές αφίσες


Διαφημίσεις από μια άλλη εποχή χωρίς τηλεόραση, τότε που οι καταχωρήσεις στα έντυπα αλλά και οι αφίσες σαν αυτές που παρουσιάζουμε ήταν το σημαντικότερο μέσο προβολής. Κάποια από τα....

Αυτό που θέλουν οι γυναίκες: Η επιλογή συντρόφου επηρεάζεται από τις κοινωνικές συνθήκες


Οι επιστήµονες φαίνεται πως αρχίζουν να τα καταφέρνουν εκεί όπου πολλοί άνδρες απέτυχαν: στην προσπάθεια δηλαδή να κατανοήσουν γιατί οι γυναίκες βρίσκουν µερικούς άνδρες «ωραίους» και κάποιους άλλους «άσχηµους».

Συχνά οι άνδρες θεωρούν το γούστο των γυναικών....

Αυτοκίνητα: νέες τιμές με το μειωμένο τέλος ταξινόμησης




Ανάσα στον κλάδο του αυτοκινήτου θα δώσει η μείωση του Ειδικού Τέλους Ταξινόμησης στα Ι.Χ. σε συνδυασμό με την απόσυρση των ρυπογόνων μοντέλων.

Οι αγοραστές αυτοκινήτων θα έχουν όφελος....

489.149 ραβασάκια για ΕΤΑΚ, εισφορά


Περιθώριο είκοσι ημερών έχουν 216.635 ιδιοκτήτες ακινήτων για να πληρώσουν σε μία δόση στην εφορία 47,2 εκατ. ευρώ. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων απέστειλε νέα παρτίδα εκκαθαριστικών ΕΤΑΚ 2009 και έκτακτης εισφοράς ακινήτων σε 489.149 ιδιοκτήτες ακινήτων, εκ των....

Πρωτοβουλίες του Π. Μπεγλίτη για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την αποφυγή των λουκέτων στα μεγάλα εργοστάσια του νομού

Πολύωρη συνάντηση είχε σήμερα το πρωί ,στο πολιτικό του γραφείο στην Κόρινθο ,ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης ,με τους προέδρους των εργατικών Κέντρων Κορίνθου και Κιάτου ,καθώς και τα μέλη των διοικητικών τους συμβουλίων. Θέματα συζήτησης,η απασχόληση ,η ανεργία και η ανάπτυξη στο νομό Κορινθίας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κάτω απο την βαριά σκια των αποφάσεων του πρόσφατου υπουργικού συμβουλίου και των δραματικών εξελίξεων στις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα. .
Μετά το πέρας της σύσκεψης  ,ο υπουργός ανέφερε....

'Oταν τα παιδιά παύουν να είναι το μέλλον


Συμβάσεις που δεν έχουν τεθεί σε ισχύ, ένα κράτος πρόνοιας που συρρικνώνεται, ανεπαρκές υπόβαθρο υποδομών και ελλιπές σύστημα στελέχωσης στον τομέα της παιδικής προστασίας και υποστήριξης παιδιών και οικογενειών, βρίσκονται πλαισιωμένα από μια ατομικιστική κοινωνία που δεν έχει χώρο για τα παιδιά της. Και δεν εκθέτουμε όλα τα παραπάνω, μόνο λόγω της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού. Τα προβλήματα....

Φόρος στα τσιγάρα ανάλογα του...μήκους


Ανάλογα με το μήκος τους φορολογούνται τα τσιγάρα, όπως αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο σκούπα, που κατατέθηκε χθες βράδι στη Βουλή.
Είναι η τέταρτη φορά σ΄ένα χρόνο που αυξάνεται ο φόρος στα τσιγάρα. Με το άρθρο 99 του νομοσχεδίου καθορίζεται....

Με ηλεκτροκίνηση ο Προαστιακός μέχρι το Κιάτο



Σε περίπου 1,5 ώρα θα καλύπτουν τη διαδρομή Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος -Κιάτο οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηρόδρομου, καθώς ολοκληρώθηκε η ηλεκτροκίνηση της γραμμής και τα πρώτα δρομολόγια ξεκινούν την Κυριακή 12/12/2010.

Με το νέο πλέγμα δρομολογίων δημιουργείται μία ευέλικτη προαστιακή γραμμή, η οποία θα ενώνει το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με το...

Δημοψήφισμα αν πληγούν τα συμφέροντα της χώρας από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής


Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και προσφυγής σε δημοψήφισμα, άφησε χθες στην Βουλή ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, εάν τα συμπεράσματα της επικείμενης κρίσιμης συνόδου κορυφής της Ε.Ε. πλήττουν τα συμφέροντα της χώρας.

Μάλιστα, διευκρίνισε, ότι το έχει....

Αργολίδα: Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται ο εκτροχιασμός του τρένου


Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο εκτροχιασμός της αμαξοστοιχία στον Αχλαδόκαμπο, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 44χρονος επιβάτης και να τραυματιστούν πέντε ακόμη ατομα.
Ο εκτροχιασμός της αμαξοστοιχίας όπως δείχνουν....