10 Απρ 2021

Έκρηξη Τζ. Δημητρακοπούλου: "Eσείς με κλειστά μικρόφωνα και την βροχή δελτίων και εγώ με το μοναδικό που έχω ..το FB!"

 

Τα κλειστά μικρόφωνα κυρίως και η αλαζονική συμπεριφορά της Περιφερειακής Αρχής φαίνεται πως λαμβάνουν διαστάσεις "επιδημίας", δημιουργώντας ασφυξία στην αντιπολίτευση. Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι φωνές που καταγγέλλουν τέτοιες συμπεριφορές. 
Η περιφερειακή σύμβουλος Τζένη Δημητρακοπούλου αναφέρεται στην δική της..

Το έπος των αστικών συγκοινωνιών


Είναι η κατακραυγή για την κατάσταση των δημόσιων συγκοινωνιών μέσα στην πανδημία, που ώθησε τον Κ. Μητσοτάκη, να μεταβεί, επικεφαλής μιας διλοχίας μετακλητών και διευθυνόντων συμβουλίων, στο...

Αλ. Τσίπρας: Όταν ένας δημοσιογράφος δολοφονείται, τότε η δημοκρατία τραυματίζεται


«Η κοινωνία απαιτεί το αυτονόητο: Άπλετο φως, για να νικήσουμε το σκοτάδι που μας πολιορκεί» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας

Τη «βαθύτατη ανησυχία του για τις δολοφονικές επιθέσεις των τελευταίων μηνών»...

Δημοσκόπηση Prorata: Οι πολίτες αποδοκιμάζουν κυβέρνηση και δόγμα ατομικής ευθύνης


Δημήτρης Κουκλουμπέρης

Διογκώνεται η δυσφορία των πολιτών για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα της κρίσης του κορονοϊού, ενώ την παταγώδη αποτυχία του παρατεταμένου λοκντάουν...

Προφυλακιστέοι οι 18 από τους 33 συλληφθέντες των Εξαμιλίων

 


Για δύο ημέρες και αρκετές ώρες, διήρκησε η ανακριτική διαδικασία των 33 συλληφθέντων για διακίνηση ναρκωτικών, αλλά και κατοχή όπλων στα Εξαμίλια Κορινθίας. Ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν προφυλακιστέους τους 18 εξ αυτών, την ίδια ώρα που οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι.Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για μεγάλη επιχείρηση..

M. Σπυριδάκου: Γι' αυτό παραιτήθηκα από την θέση του προέδρου της Επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάνσταση του 1821 (βίντεο)


Τους λόγους που  την οδήγησαν σε παραίτηση από τη θέση της Εντεταλμένης Συμβούλου και Προέδρου της Επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, ανέφερε στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση για το θέμα, στο Πε.Συ. της 5ης Απριλίου, η Μαργαρίτα Σπυριδάκου.

Κορωνοϊός: Στα 2.801 τα νέα κρούσματα - 75 θάνατοι - 781 διασωληνωμένοι- Ανεβαίνουν ξανά τα κρούσματα στην Κορινθία


Την επιδημιολογική έκθεση του τελευταίου 24ωρου στη χώρα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, γνωστοποιώντας τις νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις, τον αριθμό των θανάτων και τον αριθμό των διασωληνωμένων, ο οποίος αποτυπώνει και την πίεση που δέχονται οι..

Δουλειά μέχρι και 12 ώρες χωρίς δικαιώματα


Του Νίκου Γουρλά 

Εν μέσω δυσοσμίας που αποπνέουν οι περιπτώσεις των Φουρθιώτη και παλιότερα του Λιγνάδη και την εποχή που μια υπουργός «πολιτισμού» τσιμεντώνει την Ακρόπολη, επιδιώκοντας μάλιστα να αναγραφεί και το όνομά της σε αναμνηστική πλάκα, η κυβέρνηση δεν «αδρανεί»…

Σε αυτήν ακριβώς την περίοδο η κυβέρνηση επιλέγει να κλείσει όσο το δυνατόν συντομότερα δεσμεύσεις και υποχρεώσεις προς τον ΣΕΒ, δίνοντας...

Κορωνοϊός: Αγωνία για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού


Σταύρος Παπαντωνίου

Οι δύο συναπτές συναντήσεις του Κυρ. Μητσοτάκη την Πέμπτη και την Παρασκευή με ανθρώπους ηλικίας από 60 ετών και πάνω, δεν ήταν τυχαίες. Εντάσσονται σε έναν συγκεκριμένο σχεδιασμό της κυβέρνησης, που είναι κομβικό κομμάτι του...

Το πολιτικό πόκερ Μητσοτάκη – Τσίπρα με τις εκλογές


Μαρίνα Αλεξανδρή

Στην απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα, το βασικό μήνυμα είναι, ότι «κάθε μέρα ενισχύεται το αίτημα της αλλαγής πολιτικής».

Στη σκιά της πανδημίας παραμονεύουν τα συνηθισμένα τέρατα...


Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,

Δεν ξέρω πως να αρχίσω. Καλησπέρα παιδιά χαχαχα.

Για τον κορονοϊό (που απασχολεί εμάς λόγω των μαζικών εμβολιασμών και εσάς λόγω της θλιβερής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το Εθνικό Σύστημα Υγείας) δεν έχω να πω κάτι. Ούτε έχει τόση σημασία που εμβολιάζομαι σε λίγες μέρες (μία δόση να ξεμπερδεύω γρήγορα).

Είναι πλέον ξεκάθαρο (σε όποιον δεν...

Πρωτοβουλία Τατούλη για την απαλλαγή τελών σύνδεσης με το φυσικό αέριο σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά

 


Μετά από πρωτοβουλία της εταιρείας «HENGAS A.E.» πραγματοποιήθηκε χθες στην Τρίπολη, στα γραφεία του συνδυασμού της «Νέας Πελοποννήσου» συνάντηση του Πέτρου Τατούλη με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «EDIL HELLAS» κ.Μιχάλη Λαμπρόπουλο και τον Σύμβουλο..

Εργασιακό: Έρχονται αλλαγές σε απολύσεις και αποζημιώσεις


Έξτρα αποζημίωση ως εναλλακτική λύση αντί της υποχρεωτικής επαναπρόσληψης
αναμένεται να μπει στο τραπέζι του δημόσιου διαλόγου για τους μισθωτούς η απόλυση των οποίων κρίνεται άκυρη από τα δικαστήρια. Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που..

Τα νεύρα μου…


…τα χάπια μου κι ένα sms να φύγω! Εναν και πλέον χρόνο αφότου ανέκυψε αυτός ο πανδημικός εφιάλτης, η κατάσταση -αντί να βελτιώνεται- γίνεται, σχεδόν παντού στην Ευρώπη, όλο και πιο σουρεαλιστική.

Παυλίνα Μπεχράκη: Η ταλαντούχα και πρωτοπόρος εικαστικός που δεν σταματά να πειραματίζεται με τη τέχνη!


Το WRM γνώρισε μία μοντέρνα και ταλαντούχα καλλιτέχνη που παρόλο το νεαρό της ηλικίας της έχει πραγματοποιήσει σημαντικές συνεργασίες και αξιέπαινα projects. Η Παυλίνα Μπεχράκη μας συστήνεται..

Ολυμπιακός - Χίμκι 82-75: Φινάλε-αγγαρεία για τη 16η νίκη

 


Με νίκη επί της Χίμκι (82-75) αποχαιρέτησε τη EuroLeague 2020/21 ο Ολυμπιακός το βράδυ της Παρασκευής (9/4). Οι Πειραιώτες δέχθηκαν αντίσταση από τους Μοσχοβίτες, που παρατάχθηκαν με εννέα παίκτες και μοναδικό...

Διαδικτυακή Διάλεξη της Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρίας Ευθυμίου με τίτλο "Η συμβολή της Πελοποννήσου στον Επανάσταση του ‘21"

 


Διαδικτυακή Διάλεξη της Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρίας Ευθυμίου με τίτλο "Η συμβολή της Πελοποννήσου στον Επανάσταση του ‘21", τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 και ώρα 19:00 Μια συνδιοργάνωση των Συνδέσμων Φιλολόγων Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αργολίδας..

Κορωνοϊός: Στα όριά του το Νοσοκομείο Κορίνθου - Γεμάτη η ΜΕΘ και οι κλινικές COVID-19

 


Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Πελοπόννησο χθες  έως τις 3 το μεσημέρι..

Δημιουργία δομής στην Πελοπόννησο για την παρακολούθηση της κλιματικής αλλαγής

 


Από τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ερευνών και Γενικό Γραμματέα τη Ακαδημίας Αθηνών, ακαδημαϊκό, Χρήστο Ζερεφό, υποβλήθηκε πρόταση για τη δημιουργία δομής στην Πελοπόννησο για την παρακολούθηση της κλιματικής αλλαγής.

Πρόκειται για ένα έργο που ως κύριο..