28 Σεπ 2016

Όσα είπαμε, νερό κι αλάτι

  
Του Κωνσταντίνου Πουλή
 

Με αυτή την έκφραση ο αγαθός λαός εύχεται να διαλυθούν τα πικρά λόγια που ειπώθηκαν, όπως διαλύεται το αλάτι στο νερό. Να ξεχαστούν. Όποιος έχει όρεξη να πίνει αλμυρό νερό, μπορεί να τους το κάνει το χατίρι.
Αυτή τη στιγμή, η βασική διασφάλιση που διαθέτουμε εναντίον της ιδιωτικοποίησης...

Αντι ''επανεκκίνησης της Ε.Ε'', επανεκκίνηση της κρίσης της


Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΙΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ*     
Η φράση «υπαρξιακή κρίση» χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από ηγέτες και αξιωματούχους της Ε.Ε. σε όλα τα τυπικά και άτυπα fora από τον Ιούνιο του Brexit και μετά: στις Βρυξέλλες, στη Μπρατισλάβα, στην Αθήνα, στη Βιέννη. 

Τη χρησιμοποίησαν ο Γιουνκέρ και ο Τσίπρας, ο Ρέντσι και ο Τουσκ, ο Ντράγκι

Βαλαβάνη: Σκάνδαλο των σκανδάλων η εκχώρηση του νερού στο Υπεραταμείο


Με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση από τη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος του σχεδίου νόμου «Επείγουσες ρυθμίσεις των Υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών κλπ για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων», η πρ. αν. Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σ. Σακοράφα: Να αποτρέψουμε το κυβερνητικό έγκλημα της ιδιωτικοποίησης του νερού


Αιχμηρότατη και σωστή η τοποθέτηση της ανεξάρτητης ευρωβουλευτού Σ. Σακοράφα για την πρόθεση της κυβέρνησης να καταστήσει εμπόρευμα στα χέρια των καπιταλιστών άλλο ένα δημόσιο αγαθό, το νερό. 
Πρόκειται για έγκλημα τονίζει η ίδια και η επίκληση της δήθεν νομιμότητας αυτής...

Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με τρεις βιολογικούς γονείς

  
Το πρώτο μωρό με τρεις γονείς γεννήθηκε στο Μεξικό, κάνοντας πραγματικότητα μια αμφιλεγόμενη τεχνική, που έχει ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις. 
Η αμφιλεγόμενη τεχνική, η οποία επιτρέπει στους γονείς με σπάνιες γενετικές μεταλλάξεις, να έχουν υγιή μωρά, εφαρμόζεται νόμιμα μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κυρίους Παππά και Ντούσικο… Ενταύθα!


Ενώνουν τις δυνάμεις τους οι Πρόεδροι Ξενοδόχων και ΣΕΓΕΣ Κορινθίας και συνδιοργανώνουν στις 30 του Σεπτέμβρη ημερίδα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τουρισμού. «Ξεκινώντας… με τον τουρισμό» είναι ο τίτλος της φιλόδοξης εκδήλωσης, φιλόδοξης διότι σύμφωνα με το στόχο τον οποίον θέτουν οι Πρόεδροι και τα όργανα που εκπροσωπούν...

Η μεγαλύτερη γέφυρα της Φινλανδίας για πεζούς και ποδηλάτες!

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Knight Architects προετοιμάζει την μεγαλύτερη καλωδιακή γέφυρα της Φινλανδίας, στο Ελσίνκι συγκεκριμένα, για ποδηλάτες και πεζούς. Η κατασκευή θα διασχίζει...