28 Νοε 2016

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΥΤΕ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

           
Του ΑΛΕΚΟΥ ΚΑΛΥΒΗ*  
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την αντιλαϊκή της πολιτική έχει πετύχει,πέραν των πολλών άλλων κακών,να στήσει ξανά στα πόδια της την Νέα Δημοκρατία και να της δώσει την δυνατότητα να διεκδικεί και πάλι την εξουσία.
Η ΝΔ προσπαθεί σήμερα να δημιουργήσει την απατηλή εικόνα μιας δύναμης που...

Ο «εθνικός» στόχος του χρέους και ο εφιάλτης της 5ης Δεκεμβρίου


Του Γιάννη Κιμπουρόπουλου      
Το ΔΝΤ "ξεπλένει" ένα ακόμη αμφιλεγόμενο πολιτικό deal με τους άσπονδους φίλους του στην Ευρωζώνη, τιμωρώντας την ελληνική κοινωνία με μια γερή δόση μεταμνημονιακής λιτότητας, απαιτώντας μερικές ακόμη «λίβρες κρέας».

Αιτιολόγηση τίτλου: Η 5η Δεκεμβρίου έχει

Βάφεις τους τοίχους και έχεις ρεύμα! Ήρθε η θερμοηλεκτρική βαφή


Η ιδέα: Όταν η τιμή του πετρελαίου ανεβαίνει, πιάνουμε τα πινέλα
  
Νοτιοκορεάτες ερευνητές δημιούργησαν μια θερμοηλεκτρική βαφή, που επιτρέπει στους τοίχους (και όχι μόνο) να μετατρέπουν τη θερμότητα σε ηλεκτρισμό.

Ο Αλέξης Τσίπρας πάει στην Κούβα για τον Φιντέλ Κάστρο


Στην Κούβα μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για να παραστεί σε εκδήλωση στη μνήμη του Φιντέλ Κάστρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Φιντέλ Κάστρο θεωρούσε διάδοχό του στη συνέχιση της επανάστασης τον Αλέξη Τσίπρα, επειδή ούτε ο Αλέξης φοράει γραβάτα.

Τζόζεφ Στίγκλιτς: Η Γερμανία σαν φλεβοτόμος του Μεσαίωνα...

  
«ΕΥΡΩ: Πώς ένα κοινό νόμισμα απειλεί το μέλλον της Ευρώπης», είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του νομπελίστα οικονομολόγου Τζόζεφ Στίγκλιτς που κυκλοφορεί τώρα και στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. 
Στο νέο του βιβλίο ο νομπελίστας οικονομολόγος αναφέρεται εκτενώς στην...

Κάτοικοι ισπανικού χωριού έγιναν όλοι εκατομμυριούχοι μετά το θάνατο του ιδρυτή της Corona!


Ο δισεκατομμυριούχος Antonino Fernández, που συνέβαλε στην δημιουργία του Grupo Modelâ (που παράγει τη διάσημη μπίρα Corona), είχε μόλις μερικά σεντς, όταν απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών τον περασμένο Αύγουστο. Όμως παρά την συντριπτική του επιτυχία στον κλάδο της μπίρας, ο Fernández δεν ξέχασε τις ρίζες του.

Δυο σημαντικά έργα για τον δήμο Κορινθίων ανακοίνωσε ο Γ. Δέδες (βίντεο)


Σημαντικά έργα υποδομών  για το Δήμο Κορινθίων και το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας εξήγγειλε από το Δημαρχείο της Κορίνθου ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες  σε κοινή συνέντευξη Τύπου με το Δήμαρχο Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό...

Είσαι γυναίκα; Τόσο το χειρότερο


Εχουμε κάτι προβλήματα κι εμείς οι φεμινίστριες, με τις διατυπώσεις και τις λεπτομέρειες. Μην τυχόν πει ένας πρόθυμος άνδρας «θα σου πλύνω τα πιάτα», αρχίζουμε την ανάλυση του «σου», με το πάθος φιλολόγου που βρήκε αδημοσίευτα χειρόγραφα του Ελύτη. Κι ενώ αναλύουμε το εσφαλμένο «σου», λίγο πιο πέρα, σε γειτονική χώρα, οι Αρχές προσπάθησαν να κουλαντρίσουν εφήβους οι οποίες...