8 Σεπ 2010

ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΩΝ;

Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται μέσα στην εβδομάδα η πολιτική συμφωνία ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, για τη λιμενική πολιτική.

ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ Ο ΚΟΝ ΜΠΕΝΤΙΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


       Επιμέλεια- σχολιασμός:   Σοφία  Τσέκου
Αστραψε και βρόντηξε κατά του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ για την οικονομική κρίση και την Ελλάδα, στην τοποθέτησή του στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την πρώτη ομιλία της "Κατάστασης της Ενωσης" από τον Μπαρόζο.Ο Κον Μπεντίτ, αφού πρώτα χαρακτήρισε τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως "απολύτως απόντες", άσκησε κριτική για τη συνολική απουσία πρωτοβουλίας από την Κομισιόν στο θέμα της Ελλάδας προκαλώντας εκνευρισμό στον πρόεδρο της Κομισιόν.
      


Υψηλές θερμοκρασίες και θαλάσσιες κάλμες


Καλοκαίρι θερμό ήταν αυτό που ζήσαμε , αναγνώστη μου και τα είχε όλα . Υψηλότατες θερμοκρασίες και θαλάσσιες κάλμες .

Κάθε χρόνο τουλάχιστον 20.000 γυναικες φονεύονται

Κάθε χρόνο τουλάχιστον 20.000 γυναικες φονεύονται  στο όνοµα της «τιµής». Για λογαριασμό του βρετανικού «Ιντιπέντεντ», ο Ρόµπερτ Φισκ ερεύνησε για δέκα µήνες αυτούς τους βάρβαρους φόνους.Τα εγκλήµατα «τιµής» δεν περιορίζονται πλέον στη Μέση Ανατολή και τη Νοτιοανατολική Ασία, αλλά έχουν από καιρό επεκταθεί σε κοινότητες µεταναστών στη Βρετανία, το Βέλγιο, τη Ρωσία, τη Γερµανία, τον Καναδά.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΤΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΝΕΩΝ

Τα Τοπικά Συμβούλια Νέων ορίστηκαν με τους νόμους 3443/06 και 3577/07, οι
οποίοι παρουσίασαν εξ αρχής ένα νέο θεσμό, στην ουσία του βασισμένο σε μια
λέξη που οδηγεί και τα δικά μου «πιστεύω»: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Η συμμετοχή είναι η
πύλη για την ενεργό παρουσία των νέων ανθρώπων σε όσα μας απασχολούν.
Είναι η βάση για να ακουστούν νέες ιδέες, η ευκαιρία να επενδύσουμε σε όσα
μας ενώνουν. Είναι ο θεμέλιος λίθος που στεριώνει την ελπίδα.

ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ ...ΤΕΛΟΣ!ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Αδειάζουν μέρα με τη μέρα τα ράφια των φαρμακείων, καθώς όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί παρατηρούνται προβλήματα στην τιμολόγηση των σκευασμάτων. Την ίδια στιγμή καταγγέλλουν ότι επανεξάγονται φάρμακα, στα οποία παρουσιάζεται έλλειψη.

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

Με την πλήρη εγρήγορση των δυνάμεων της κυβέρνησης απάντησε ο Πρωθυπουργός κ.Γιώργος Παπανδρέου στα μεγάλα στοιχήματα που έχει βάλει η χώρα μας στους τομείς της οικονομίας, της ανάπτυξης, των διαρθρωτικών αλλαγών που απαιτούνται για να βγει η χώρα από την ύφεση.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ :ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ

Με αφορμή την αλλαγή ηγεσίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έπειτα από τον ανασχηματισμό ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε το ακόλουθο σχόλιο:
«Η αλλαγή της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και ο σαρωτικός χαρακτήρας του ανασχηματισμού, αποτελούν ομολογία αποτυχίας της Κυβέρνησης, ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα, αφού το ΥΠΑΑΤ είναι το μόνο Υπουργείο του οποίου η ηγεσία αντικαταστάθηκε στο σύνολό της.

"ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ" ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΡΟΙΚΑ" ΤΟΥ ΒΥΤΙΝΙΩΤΗ

Με πολύ ενδιαφέρον παρατηρούμε τα προεκλογικά δρώμενα στο δήμο Βέλου Βόχας .
Τα υπόγεια ρεύματα δίνουν και παίρνουν καθημερινά και παρουσιάζουν διαφορετικές «τάσεις» ανάλογα με τις διαθέσεις ,τις εντυπώσεις και τους υπολογισμούς.
Ο τοπικισμός έχει αναζωπυρωθεί για τα καλά ,στα στρατόπεδα στοιχίζονται για να μετρηθούν πόσοι είναι και όλοι εποφθαλμιούν το συνδυασμό του Χάρη Βυτινιώτη ,εκτός  βεβαίως του Θεόδωρου Λαμπρόπουλου που παραδοσιακά του έχει επιβληθεί το «άβατο».