12 Ιουλ 2021

Ο Κοντοζαμάνης "αδειάζει" τον Π. Νίκα για την δημιουργία νέου Νοσοκομείου στην Αργολίδα και δρομολογεί άλλες εξελίξεις

 


Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Αργολίδας Ανδρέα Πουλά ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης σήμερα το απόγευμα  στη βουλή ανέφερε πως ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει ένα νοσοκομείο στην Αργολίδα σε δύο κτήρια.

Το μήνυμα του Αλ. Τσίπρα στην Φ. Γεννηματά


Άννα Γκρίτζη

Για πρώτη φορά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας εξήγησε αναλυτικά, πως αντιλαμβάνεται την προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής. Αποφεύγοντας οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί εμπλοκή στα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ, αποσαφήνισε, ότι θεωρεί ρεαλιστική την προοδευτική...

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Για ποιούς θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός - Τι αλλάζει σε εστίαση και ψυχαγωγία


Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του σχετικά με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και το τι θα ισχύει σε εστίαση, ψυχαγωγία και διασκέδαση. Συγκεκριμένα:

Το δημοψήφισμα του 2015: Τέλος και αρχή μιας εποχής

Χωρίς υπερβολή, επρόκειτο για μια κοινωνική συσπείρωση που ο τόπος δεν είχε ξαναδεί από την εποχή της Εθνικής Αντίστασης. Και αυτό τρόμαξε πολλούς

Αλλαγές Κεραμέως στο νομοσχέδιο για την εκπαίδευση μετά τις αντιδράσεις


Τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για την Παιδεία αναγκάστηκε να δρομολογήσει η υπουργός κα Νίκη Κεραμέως μετά από την υιοθέτηση ιδεών και της συμπερίληψης προτάσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας και των φορέων. Ο δε Τομέαρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Φίλης ζήτησε μάλιστα από την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας «Να πάρουν όλο τον νόμο πίσω».

Πού ισχύει το 15λεπτο διάλειμμα για κάθε δύο ώρες σε υπολογιστή, που αποφάσισε το ΣτΕ


Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, τους ΟΤΑ, τα ΝΠΔΔ και στους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι οποίοι καθημερινά χειρίζονται ηλεκτρονικούς υπολογιστές και είναι μπροστά από οθόνες, ανά δύο ώρες πρέπει να διακόπτουν την εργασία τους, είτε για διάλειμμα 15 λεπτών, είτε για να ασχοληθούν σε εργασία εκτός υπολογιστή.

Κορονοϊός: 2.065 κρούσματα, 10 θάνατοι και 139 διασωληνωμένοι. 26 κρούσματα στην ΠΕ Κορινθίας


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα νέα κρούσματα σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουλίου, ενημερώνοντας για την πανδημία από κορονοϊό στην Ελλάδα, τον αριθμό των θανάτων και των διασωληνωμένων σε ΜΕΘ στα νοσοκομεία κατά το τελευταίο 24ωρο.

Εφοδος Χατζηδάκη στον ΕΦΚΑ Κορίνθου: Διαπίστωσε απαράδεκτες συνθήκες εργασίας - Στο πειθαρχικό η ΠΥΣΥάρχης Πελοποννήσου

 


Απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και λειτουργίας στον ΕΦΚΑ Κορίνθου διαπίστωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης σε έφοδό του στο κατάστημα σήμερα. Οπως γράφει σε ανάρτησή του ο υπουργός, ο οποίος γνωστοποίησε την πρωτοβουλία του να επισκεφθεί τα γραφεία του..

Την Δευτέρα 19 Ιουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται την Τρίπολη


Την Δευτέα 19 Ιουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Τρίπολη , συμφωνα με πληροφορίες.Την άφιξη του πρωθυπουργού στην Πελοπόννησο την είχε προαναγγείλει ο Περιφερειάρχης και ήδη διενεργούνται όλε οι διεργασίες προετοιμασίας της.

Nεκρός στο λιμάνι της Κορίνθου βρέθηκε ο 69χρονος που είχε εξαφανισθεί από τον περασμένο Ιανουάριο

 


Σήμερα το πρωί  εντοπίστηκε από στελέχη της  Λιμενικής Αρχής , ΙΧ αυτοκίνητο στον πυθμένα του λιμανιού της Κορίνθου. Άμεσα ενεργοποιήθηκε το Τοπικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης και στελέχη της Υπηρεσίας μετέβησαν στο σημείο από ξηράς και από θαλάσσης με υπηρεσιακό σκάφος.

Το έργο της Λιμενικής Αρχής Κορίνθου συνέδραμε, υπό το συντονισμό του Λιμενάρχη, δύτης καθώς και γερανοφόρο όχημα.  Στις 13:00 ολοκληρώθηκε η ανέλκυση του βυθισμένου οχήματος και αμέσως μετά η επιχείρηση απεγκλωβισμού σορού άνδρα που επέβαινε του οχήματος. 

Συμμετοχή Επιμελητηρίου Κορινθίας στο Φεστιβάλ Δια Βίου Μάθησης της Κορίνθου Πόλης που Μαθαίνει



Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Ιουλίου 2021,Ο στο θεατράκι της Αγίας Άννας στην Κόρινθο, το Φεστιβάλ Διά Βίου Μάθησης (ΔΒΜ) της Κορίνθου Πόλης που Μαθαίνει που είχε ως στόχο να διερευνήσει και να αποτυπώσει σε τοπικό επίπεδο τις δυνατότητες της Δια βίου μάθησης.

Ανάμεσα στους 30 συμμετέχοντες βρισκόταν και το Επιμελητήριο Κορινθίας με την Αναπτυξιακή εταιρεία του όπου παρουσίασε σε όλους τους παρευρισκομένους τις δράσεις της δια βίου μάθησης και την ενεργό συμμετοχή του σε ποικίλα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα..

Μαγική βραδιά χθες στη Ν. Κίο με Τ. Τσανακλίδου και Λ. Νικολακοπούλου

 


Ήταν μια ονειρεμένη βραδιά χθες στη Ν. Κίο, στα πλαίσια του Φεστιβάλ του δήμου Άργους Μυκηνών στο εργοστάσιο "Πελαργός", όπου η Τάνια Τσανακλίδου και η Λίνα Νικολακοπούλου παρουσιάστηκαν στη σκηνή μαζί, μετά από 33  χρόνια..

Η Τούνη στην ξαπλώστρα σου - Τι άλλο θες Κορίνθιε;


Ήρθε και η Τούνη στα Καλάμια! Τι άλλο θες Κορίνθιε; Η Τούνη στην ξαπλώστρα σου!
Εδώ το και εις ανώτερα μετατρέπεται στο φιλοσοφικό έρωτημα "πόσο πιο κάτω"?
Και φυσικά η Τουνη μια χαρά κοπέλα είναι, και την δουλειά της  την κάνει ευφυέστατα και πολύ καλά. 
Το ερώτημα είναι άλλο:
H καμπάνια που φέρνει την Τουνη -τόπος να δεις τόπος να ζεις-είναι που σε έχει αφήσει άναυδο για την άποψη που εχει για την τουριστική ταυτότητα αυτής της πόλης!

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Οι πέντε «παγίδες» της ρύθμισης οφειλών

 


Στις αρχές Ιουνίου ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα του Eξωδικαστικού Mηχανισμού, στην οποία φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής για να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Ωστόσο, το νέο καθεστώς..

ΟΑΕΔ: Ερχονται θεμελιώδεις αλλαγές στο επίδομα ανεργίας

 


Μετά από πολλές δεκαετίες κατά τις οποίες έχει παραμείνει ίδιος ο μηχανισμός υπολογισμού του επιδόματος ανεργίας, το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ προσανατολίζονται σε αλλαγές εκ θεμελίων λαμβάνοντας υπόψη και τις προτάσεις της επιτροπής Πισσαρίδη.

Μετάλλαξη Δέλτα: Ερχεται "τσουνάμι" με 4.000 κρούσματα την ημέρα - Έκκληση για άμεσο εμβολιασμό άνω των 50 ετών

 


Έκκληση να εμβολιαστούν άμεσα όλοι όσοι είναι των 50 ετών απευθύνουν οι ειδικοί, όσο ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων ανεβαίνει και η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται.

Αυτό που απεύχονται είναι η αύξηση της διασποράς να μεταφραστεί σε μια νέα μεγάλη πίεση στο Εθνικό Σύστημα..

Εβδομάδα ανακοινώσεων: Μόνο εμβολιασμένοι εντός στην εστίαση - Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε υγειονομικούς και γηροκομεία

 


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η καθιερωμένη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους λοιμωξιολόγους, την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον ΕΟΔΥ, καθώς αναμένεται να "κλειδώσουν" σε μεγάλο βαθμό οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τους κλειστούς χώρους της εστίασης..