6 Οκτ 2015

Να γιατί ήταν πιο εύκολο να είσαι αδύνατος τη δεκαετία του ’80!


Οι ενήλικες που ζούσαν στη δεκαετία του ’70 μπορούσαν να τρώνε περισσότερο φαγητό και να ασκούνται λιγότερο, χωρίς να παίρνουν πολύ βάρος, τη στιγμή που σήμερα όσοι λαμβάνουν τον ίδιο αριθμό θερμίδων και ασκούνται, είναι καταδικασμένοι σε αύξηση του σωματικού βάρους.

Λίστα Λαγκάρντ: Για 2.062 ονόματα έγιναν μόλις 136 έλεγχοι. Τυχαίο;


Μόλις 136 έλεγχοι έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολο των 2062 υποθέσεων που αφορούν στη λίστα Λαγκάρντ από το 2012 έως το 2015, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στις προγραμματικές δηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Η μεγάλη απάτη για τις τράπεζες

  
Του ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ*

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΜΕΤΡΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ... ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ!

Ένα από τα ελάχιστα σημεία των προγραμματικών δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα που προκάλεσε χειροκροτήματα των...

Συνελήφθη για μίζες €3 εκατ. στα εξοπλιστικά ο Κ. Δαφέρμος


Χειροπέδες σε έναν ακόμα μεσάζοντα εξοπλιστικών προγραμμάτων, τον Κωνσταντίνο Δαφέρμο, πέρασαν το πρωί οι αστυνομικοί εκτελώντας ένταλμα του ανακριτή διαφθοράς Νίκου Τσιρώνη, ο οποίος ερευνά την προμήθεια των ρωσικών συστημάτων KORNET. Ενταλμα εξεδόθη και είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση για την σύλληψη του γιου του και ενός εκπροσώπου της εταιρίας του...

Τζέιμς Γκαλμπρέιθ: Στην Αθήνα δεν υπάρχει μια αριστερή κυβέρνηση, αλλά μια αποικιακή διοίκηση


Δριμύ κατηγορώ για τη στάση των θεσμών στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και για την κατάσταση που αυτοί έχουν διαμορφώσει για την Ελλάδα, εκφράζει ο διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τέξας, Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, σε εκτενή συνέντευξή του στο...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ, ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!


Σε ατμόσφαιρα κατατονίας και κατάθλιψης εκφώνησε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής. Όσοι τηλεθεατές άντεξαν να τον παρακολουθήσουν μέχρι τέλος στη διεκπεραίωση αυτού του άχαρου, ψυχοκαταναγκαστικού έργου, δύσκολα θα απέφυγαν τις μελαγχολικές συγκρίσεις.

Κατά κατακτητών (και σμπίρων)


Του Στάθη
Εν πρώτοις οι κατακτητές. 
Στην παρούσα συγκυρία είναι τρεις: Οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Γαλλία. Οι κατακτητές στη χώρα μας έχουν μακράν παράδοση, σύμφυτη με τη δημιουργία του νέου ελληνικού κράτους το 1831-32. 
Την επανάσταση του 1821 την έκαμε ένα έθνος διψασμένο για ελευθερία και ως ένα βαθμό (ανάλογον των τάξεων που το συνέθεταν) γεμάτο καλές ελπίδες για κοινωνική δικαιοσύνη.