5 Απρ 2017

Και η κάθοδος έχει τη γοητεία της


 Γιώργος X. Παπασωτηρίου 

"Είμαι πλέον στη δύση μου", είπε ο φίλος με εμφανή σημάδια θλίψης και παραίτησης. Θυμήθηκα «το κάθετο ταξίδι» του Ενρίκε Βίλα-Μάτας. Άρχισα να του διηγούμαι την υπόθεση.

Ένας πλούσιος, καθολικός, εθνικιστής, πρώην πολιτικός, Καταλανός «διώχνεται»...

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλους γιατρούς


Διαμαρτυρίες υπάρχουν από διάφορες πλευρές, επειδή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις μειώνονται οι εισακτέοι στις ιατρικές σχολές και αυξάνονται οι εισακτέοι στο τήμα Κλωστοϋφαντουργίας του ΤΕΙ Περαιά.
Η Ελλάδα χρειάζεται κλωστοϋφαντουργούς και όχι γιατρούς.
Πήξαμε στους γιατρούς.

Οκτώ κόμματα μια πολιτική για το ευρώ στη βουλή


Του Άρη Χατζηστεφάνου
Με την εισήγηση της ΚΕ του ΚΚΕ για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία του ελληνικού κοινοβουλευτισμού.
 Το ΚΚΕ υιοθετώντας τις πιο τρομολαγνικές προπαγανδιστικές τεχνικές των νεοφιλελευθερων κομμάτων αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής για το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή:

Τσίπρας: Οχι άλλα παιχνίδια σε βάρος του ελληνικού λαού. Λύση στο Eurogroup αλλιώς έκτακτη Σύνοδο Κορυφής


Καταγγέλλοντας ανοιχτά πολιτικές σκοπιμότητες ενώπιον του Ντόναλντ Τουσκ και ζητώντας έκτακτη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης, εάν δεν υπάρξει λύση για την αξιολόγηση στο έκτακτο  Eurogroup  της Παρασκευής, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί την τελική αντεπίθεση στην (πολλαπλώς ναρκοθετημένη) αρένα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Διαχωριστικό χώρου. Μια παράξενη συνήθεια στις παραλίες της Πολωνίας!

Εάν σχεδιάζετε, να κάνετε μπάνιο στις ακτές της Βαλτικής Θάλασσας, στη βόρεια Πολωνία, τότε θα εκπλαγείτε από μια παράξενη συνήθεια των Πολωνών, οι οποίοι περικλείουν τον...