10 Φεβ 2021

«Συναγερμός»: Ο αντι-ανθρωπισμός επιτίθεται!


Νίκος Σέργης

Σαν μια κακόγουστη αμερικάνικη ταινία δράσης, σαν μια περιπέτεια με διαρκείς, όλο και πιο απίθανες «ανατροπές». Έτσι μοιάζει η εξέλιξη της επιδημίας στην Ελλάδα, όχι γιατί τα δεδομένα είναι όντως τόσο δραματικά, εφόσον διαθέτουμε πλέον γνώση, αρκετά φάρμακα και εμβόλια...

Επίθεση με γκαζάκια στο πολιτικό γραφείο της Μαριλένας Σούκουλη


Επίθεση με γκαζάκια στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου στεγάζει το πολιτικό της γραφείο η Μαριλένα Σούκουλη, σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα.Την υπόθεση έχει αναλάβει ήδη η αστυνομία ενώ η βουλευτής Κορινθίας έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

"Η σημερινή αποτρόπαια και εγκληματική ενέργεια από αυτούς που θεωρούν ότι μπορούν να εκφοβίσουν εμένα και τους..

Ο Ιατρικός Συλλογος για τον αιφνίδιο θάνατο του ιατρού Κώστα Βασιλόπουλου

   


Τον χαμό ενός ακόμα γιατρού θρηνεί σήμερα η Κορινθία και η ιατρική κοινότητα. Έφυγε σήμερα τα ξημερώματα ο ιατρός Κώστας Βασιλόπουλος.  Με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει..

Το πολιτικό σύστημα και το μνημόνιο ενδοτισμού


ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Οι δύο παράλληλες διαδικασίες που προωθούνται ενεργά το τελευταίο διάστημα (ελληνοτουρκικές διερευνητικές συνομιλίες και πενταμερής διάσκεψη για το Κυπριακό), συνδέονται στενά.

Νέα Πελοπόννησος: Αποκαλύφθηκε το σχέδιο Νίκα για τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς της Περιφέρειας

 


Αποκαλύφθηκε πλήρως στην Οικονομική Επιτροπή στις 8.2.2021 το πολιτικό σχέδιο του κ.Νίκα βάσει του οποίου θέλει να χρησιμοποιεί τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς της Περιφέρειας σαν «μαγαζάκια» του! Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ.Νίκας με προσωπική του..

Αλέξης Τσίπρας / Κυβερνάτε με αθλιότητες, λαϊκισμό και fake news - Να ανασταλεί η συζήτηση του ν/σ Κεραμέως

«Η δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα» επισήμανε ο πρόεδρος του...

Παραδίδουν «τα κλειδιά της εστίασης»


Σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, που έχει τίτλο «Τα κλειδιά της εστίασης», προχώρησαν σήμερα Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου οι επαγγελματίες στην εστίαση, αντιδρώντας έτσι και στη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Κορονοϊός: 1.496 νέα κρούσματα, 17 θάνατοι και 284 διασωληνωμένοι – 21κρούσματα στην ΠΕ Κορινθίας


Ακόμα πιο ψηλά βρέθηκε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη χώρα (όπως είχαν προειδοποιήσει οι επιστήμονες), καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τετάρτη (10/02) 1.496 νέες μολύνσεις.

Με χημικά απέναντι στους φοιτητές


Δυναμική κινητοποίηση του φοιτητικού κινήματος ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Πάνω από...

Χρ. Δήμας: Αυτό το Νομοσχέδιο αποτελεί μια επανάσταση του αυτονόητου!

 

Με εκ διαμέτρου αντίθετες προσεγγίσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης ξεκίνησε χθες  στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την "Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση..

Τίποτε δεν έμαθαν, τίποτε δεν έκαναν...


Από τα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου η χώρα στροβιλίζεται στη δίνη της πανδημίας με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη ζωή των πολιτών, την εργασία και την προοπτική τους, για τη δημόσια υγεία, την...

Εν όψει προσυνεδριακών ζυμώσεων - του Γιάννη Πανούση


Να ξυπνάς

Να φορέσεις τα ρούχα σου

Να φορέσεις το σημερινό σου πρόσωπο

Ν’ ανοίγεις την πόρτα..

Lockdown: Τι ισχύει για μετακινήσεις, καταστήματα, σχολεία - Ολα τα νέα μέτρα σε Αττική


 Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021, που τίθεται σε εφαρμογή νέο αυστηρό lockdown στην Αττική, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ετσι...

Ο δήμος Βέλου Βόχας εντάχθηκε στο πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου με ΔΩΡΕΑΝ ψηφιακή μαστογραφία και τεστ ΠΑΠ για όλο τον γυναικείο πληθυσμό

 


Συνάντηση για την ένταξη του Δήμου Βέλου Βόχας στο πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ» είχε ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος με τον εντεταλμένο Σύμβουλο για Θέματα Υγείας στην Περιφέρεια..

Εμβολιασμός: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες 60-64 ετών -Ποιοι θα λάβουν SMS και ποιοι όχι

 

Ενόψει του ανοίγματος των ραντεβού για εμβολιασμό σε επιπλέον ηλικιακές κατηγορίες, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προβαίνει σε διευκρινίσεις αναφορικά με την προ κράτηση  ραντεβού..

Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας για τον χαμό του ιατρού Α. Μανιά: Aπόστολε, μας έκανες φτωχότερους!

   


Σύσσωμη η ιατρική κοινότητα παρακολουθήσαμε με αγωνία, το τελευταίο 24ωρο, τα γεγονότα σχετικά με την αιφνίδια εξαφάνιση του συναδέλφου μας, Αποστόλου Μανιά. Με θλίψη, μόλις χθες αργά το βράδυ, βρέθηκε η σωρός του. 

Κόρινθος: Προβληματίζουν τα κρούσματα - 2 σχολεία κλειστά και άλλα 2 με κλειστά τμήματα λόγω κορωνοϊού


 Σε αναστολή λειτουργίας μπήκαν πάνω από 480 σχολικές μονάδες και τμήματα λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό. Στην καταμέτρηση αυτή δεν περιλαμβάνονται τα σχολεία..

Επιστολή του περιφερειάρχη στον γ.γ. Υποδομών για το έργο της περίφραξης στη διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου

 


Σχετικά με το έργο της περίφραξης της περιοχής της διώρυγας στον Ισθμό της Κορίνθου, που προβλέπεται στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και της ΑΕΔΙΚ..

Ομόφωνη εκλογή Σταματόπουλου στο Κεντρικό Συμβούλιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας


 Ο δήμαρχος Σικυωνίων και πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Θρησκευμάτων και Νεολαίας της ΚΕΔΕ, Σπύρος Σταματόπουλος, εκλέχθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, ως εκπρόσωπός του, στο νεοσύστατο Κεντρικό Συμβούλιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης..

Ο Νίκας με 8,5 εκ€ και ...ελικόπτερο ; κατά των κουνουπιών της Πελοποννήσου!


Όπου να ειναι αρχίζει η μάχη μεταξύ Π. Νίκα και ...κουνουπιών, για την σωτηρία των πολιτών της Πελοποννήσου. Μόνο που φέτος η "μάχη" απ' ότι μαθαίνουμε θα κοστίσει περι τα 8,5εκ. Ευρώ! Δηλαδή σχεδόν διπλάσιο ποσό..

Τραγωδία: Bρέθηκε νεκρός ο πνευμονολόγος του Νοσοκομείου Κορίνθου


 Στην περιοχή Aι Γιαννιώτικα  στην Κόρινθο, μέσα σε ελαιώνα βρέθηκε νεκρός ο γιατρός πνευμολόγος του νοσοκομείου Κορίνθου  που αγνοείτο που από το βράδυ της Δευτέρας. Την σορό του άτυχου άνδρα βρήκαν οι αστυνομκοί  ένα χιλιόμετρο από το σπίτι του.