20 Οκτ 2010

Δημόσιο-ΔΕΚΟ: Ποιά επιδόματα κινδυνεύουν


Με «ψαλίδισμα» απειλούνται επιδόματα σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ ελέω υψηλών ελλειμμάτων. Μετά την αναμενόμενη αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 από τη Γιούροστατ και τις αλυσιδωτές αρνητικές επιδράσεις που θα επιφέρει στη δημοσιονομική προσαρμογή του τρέχοντος αλλά και του επόμενου έτους, γίνεται επιτακτική η ανάγκη για επίσπευση των περικοπών...

Δημ.Σκούρας: Καταγγέλουμε την λειτουργία Μαύρου Ταμείου στο Δήμο Ξυλοκάστρου



Καταγγέλλουμε υπεύθυνα και ενυπόγραφα την λειτουργία μαύρου Δημοτικού Ταμείου στο Δήμο Ξυλοκάστρου.Είναι γεγονός, το έχουν  ομολογήσει  και παραδεχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μαύρο ταμείο στο Δήμο σημαίνει διαχείριση χρήματος έξω από...

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ξεκινούν εκστρατεία ενάντια στο φακελλάκι



Με σύνθημα «Φίλε συμπολίτη αν σου ζητήσουν φακελάκι δώσε ένα άδειο. Μη συμμετέχεις βοήθησε να απαλλαγούμε από τη διαφθορά» ξεκινούν την εκστρατεία τους οι νοσοκομειακοί γιατροί σε όλη τη χώρα.Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δημήτρη Βαρνάβα η αφίσα...

Ζήτησαν "μαύρα" από το ΔΝΤ


Μοιάζει απίστευτο, και όμως είναι αληθινό. Ιδιοκτήτης ακινήτου στο κέντρο της Αθήνας (κοντά στον σταθμό του μετρό «Ευαγγελισμός») επιχείρησε να φοροδιαφύγει ακόμη και από το ΔΝΤ!Οι άνθρωποι του ΔΝΤ, προτού καταλήξουν να μισθώσουν τους δύο τελευταίους ορόφους πολυκατοικίας απέναντι από την Ακρόπολη (αντί 9.100 ευρώ τον μήνα), εξέτασαν

Συμβολική κατάληψη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου



Φοιτητές της κίνησης «Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών» από σχολές της Τρίπολης και του Ναυπλίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, πραγματοποίησαν νωρίτερα κινητοποίηση και συμβολική κατάληψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, «Κτίριο Καρυωτάκη», στην Τρίπολη, με αφορμή

Αλ.Παπαρήγα:"Να τιμωρηθούν" στις εκλογές οι πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ


Η Γ.Γ του ΚΚΕ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το θέμα της ανεργίας, χαρακτήρισε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ως την πιο επικίνδυνη της μεταπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι λέει ψέματα και κοροϊδεύει τους ανέργους. Ζήτησε, δε από τους πολίτες με την ψήφο τους στις 7 Νοεμβρίου να «τιμωρήσουν» τις πολιτικές των δύο μεγάλων κομμάτων, χαρακτηρίζοντας...

ΟΤΕ:Οι γερμανοί ζητούν απολύσεις



Αυτή τη φορά δεν ήταν ο Παν. Βουρλούμης στο βήμα. Ομως η ομιλία του «τοποτηρητή» της Deutsche Telekom στα Βαλκάνια, Γκουίντο Κέρκοφ, δεν απείχε παρά ελάχιστα από τις θέσεις που έχει διατυπώσει ο απερχόμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ. Ο Γερμανός ήταν σαφής στην παρουσίασή του, μπροστά...

Διαδηλώσεις και επεισόδια σε όλη τη Γαλλία




Βίαιη στροφή παίρνει το κίνηµα κατά της συνταξιοδοτικής µεταρρύθµισης στη Γαλλία: στο Παρίσι, τη Λυών και πολλές ακόµα πόλεις, οργισµένοι νεαροί συγκρούστηκαν χθες µε την Αστυνοµία, έβαλαν φωτιές, έσπασαν βιτρίνες… Στη συντριπτική τους πλειονότητα, όµως, οι διαδηλώσεις ήταν ειρηνικές - και για ακόµα µια φορά ογκώδεις.

Προσοχή,στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν ζόμπι


Μπορεί ο υπολογιστής μας να ανήκει σε ένα δίκτυο με εκατομμύρια μέλη που να μην είναι ούτε το Facebook ούτε το φόρουμ για το αγαπημένο μας χόμπι; Και όμως, είναι δυνατόν. Και μάλιστα χωρίς να το γνωρίζουμε! Πρόκειται για τους υπολογιστές που αποκαλούνται «ζόμπι» και εν αγνοία του χρήστη τους χρησιμοποιούνται για σκοπούς κάθε άλλο παρά θεμιτούς. Σύμφωνα..

Απεργία για την FULGOR ..Τα προβλήματα μας σήκωσαν απο τον καναπέ

Επιτυχημένη χαρακτηρίζεται η σημερινή Παγκορινθιακή απεργία που πργαματοποιήθηκε σήμερα ως ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζομένους της FULGOR. Στην απεργία έλαβαν μέρος όλα τα σωματεία του εργατικού κέντρου Κορίνθου .Στην απεργία συμμετείχαν επίσης  το εργατικό κέντρο Λουτρακίου και Κιάτου.

Οδυνηρες οι συνέπειες του μνημονίου .Στήριξη σε ανέργους ,εργάτες ,αγρότες


Του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου

 Είναι όντως εντυπωσιακό. Ποτέ κανείς άλλος Έλληνας Πρωθυπουργός δεν διέσυρε τόσο τη χώρα του στο Εξωτερικό ! Άλλωστε, υπάρχουν κι άλλες χώρες με σοβαρά προβλήματα διαφθοράς.

Αναφορά του Άγγελου Μανωλάκη για την θεώρηση συνταγών και φαρμάκων που η αξία τους ξεπερνά τα 150 ευρώ


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

   1. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ κα. Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ
   2. ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ κ. Α. ΛΟΒΕΡΔΟ

 Κυρία και κύριε Υπουργέ,

Απόσπασμα ομιλίας Κώστα Γιώτη απο την χθεσινή εκδήλωση των εγκαινίων του εκλογικού του κέντρου


 Μια ομιλία με πολιτικό αντιμνημονιακό περιεχόμενο ,όπως το κόμμα το επιτάσσει ,με σχεδιασμούς και υποσχέσεις για ένα απροσδιόριστο κοινωνικό πρόσωπο που οραματίζεται για το δήμο του στη Καλλικρατική εποχή και με κριτική απέναντι στα κύρια επιχειρήματα του δημάρχου σ αυτήν την προεκλογική εκστρατεία ,ο Κώστας Γιώτης έδωσε το το προσωπικό του στίγμα στη μάχη του δήμου Κορινθίων  ..

Δεν θα φάει Αστακό το Κατάρ


Ο Αστακός κατάπιε το αέριο του Κατάρ και η φιλόδοξη επένδυση των 2,5 δισ. ευρώ, την οποία κυνήγησε με επιμονή η κυβέρνηση από την περασμένη άνοιξη, ναυάγησε.
 Οι Αραβες απέσυραν το ενδιαφέρον τους, παρά την ύπαρξη σχετικού μνημονίου που είχε υπογραφεί από τον περασμένο Απρίλιο, και γνωστοποίησαν την απόφασή τους

Ομιλίες Πνευματικού στην Κόρινθο


Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου ο  Αλέξανδρος Πνευματικός, θα βρίσκεται:

στα Αγιανιώτικα στις 7:30μ.μ. στο καφέ Johnny ‘ s place και
στα Τσακώνικα 8:30μ.μ. στο καφενείο του Ηλία Γεωργίου,

για να συνομιλήσει με τους κατοίκους.


Ν.Ταγαράς :"Δεν τάζω χωρίς να είμαι σε θέση να πράττω"


Τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Φενεού και Στυμφαλίας Μάτι, Μοσιά, Μεσσινό, Γκούρα, Στενό, Κ. Ταρσό, Φενεό, Πανόραμα, Αρχ. Φενεό, Καστανιά, Καρτέρι και Λαύκα επισκέφθηκε χθες Τρίτη  ο Νομάρχης και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης νομού Κορινθίας με τον συνδυασμό «Δυνατή Πελοπόννησος» του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκου, Νίκος Ταγαράς.

Επιστράτευση και 85χρονου για να κλείσει η "τρύπα" στο ψηφοδέλτιο

Ήταν ομολογουμένως ένας πραγματικός άθλος η κατάρτιση των ψηφοδελτίων απο τους υποψηφίους δημάρχους..Όποιοι κατόρθωσαν να καταθέσουν ολοκληρωμένα τα ψηφοδέλτια ,δείχνουν πως έχουν και το προβάδισμα ,όσο κι αν οι αντίπαλοι τους διαφωνούν..Κυρίως όταν κατορθώνουν να καταρτίσουν σωστούς συνδυασμούς ,όχι τα ευτράπελα που ήδη διακρίνουμε να έχουν σημειωθεί στο δήμο Κορινθίων..Να είναι λ.χ. 85χρονος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος( σε τοπικό συμβούλιο ευτυχώς!) ή να είναι υποψήφια δυο αδέλφια στον ίδιο συνδυασμό!Πώς σε κάνει η ανάγκη!

Έφυγαν δυο σύμβουλοι απο τον συνδυασμό του Παπακυριάκου

Πριν στρογγυλοκαθίσουν τα γράμματα, πριν οι υπογραφές στεγνώσουν ,οι χειραψίες παγώσουν ,πριν ξεκουραστούν οι  κατάλογοι με τους συνδυασμούς στο Πρωτοδικείο ..κάποιοι το ξανασκέφθηκαν  πολύ αργά ,είναι αλήθεια κι άφησαν τον υποψήφιο δήμαρχο στα "κρύα του λουτρού".Ο λόγος για τον Αννίβα Παπακυριάκο που έχασε έτσι δυο συμβούλους..Τους κυρίους Παντελή Οικονόμου και Αργύρη Βασιλείου. Είναι ομολογουμένως μια άσχημη εξέλιξη για τον κύριο Παπακυριάκο.

Ο Δημήτρης Στάμου στο ψηφοδέλτιο του Παύλου Παύλου


Στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο του Πέτρου Τατούλη  στην Κορινθία ψάχναμε το όνομα του  γνωστού δημοσιογράφου Δημήτρη Στάμου ,στο ψηφοδέλτιο του Παύλου Παύλου βρέθηκε τελικώς.

Έδεσαν και βασάνισαν μέχρι θανάτου ηλικιωμένο!

Βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι τουστην Κόρινθο 
- Ο ιατροδικαστής είπε ότι ο θάνατος προήλθε από ασφυξία...Ο άτυχος παππούς βρέθηκε νεκρός στο σπίτι που διέμενε, το απόγευμα της Τρίτης (19-10-2010). Συγγενείς του ανησύχησαν επειδή δεν απαντούσε από το πρωί στα τηλέφωνα που του έκαναν και αποφάσισαν να τον επισκεφθούν για να δουν τι συμβαίνει. Όταν μπήκαν μέσα πάγωσαν...

Έφυγαν με το ΑΤΜ του Δημαρχείου στ Αθίκια.

Οι δράστες το έσυραν για περίπου 2 χιλιόμετρα...

Όλα έγιναν στις 04.25 στα Αθίκια Κορινθίας. Οι άγνωστοι δράστες έφτασαν έξω από το δημαρχείο με ένα φορτηγό και ένα αυτοκίνητο. Με το φορτηγό κατάφεραν γρήγορα να αποκολλήσουν το ΑΤΜ τραπεζικού υποκαταστήματος, που βρίσκεται στην είσοδο του δημαρχείου.

Ουίσκι... «βόμβα» στα θεμέλια της πολυκατοικίας


Φωτιές στη Δεξιά άναψε η χθεσινή φράση του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη  ότι «μαρτύρησε το ουίσκι» στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών κ. Π. Μολυβιάτη στην οικία του αντιπροέδρου του κόμματος, του πρέσβη κ. Γ. Γεωργίου στη Βαρυμπόμπη, την οποία αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα «Το Βήμα».

Συγγενικά... καρφώματα στο ΣΔΟΕ

 
Οι εφορίες εξετάζουν τις 17.948 καταγγελίες πολιτών για φοροδιαφυγή συγγενών τους, γειτόνων, γιατρών ή πρώην συνεταίρων
Συγγενείς καταγγέλλουν... συγγενείς τους για φοροδιαφυγή. Πελάτες και υπάλληλοι επιχειρήσεων καταγγέλλουν ότι φοροδιαφεύγουν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες.

Βαριά «καμπάνα» στην Ελλάδα από την Κομισιόν για τις αγροτικές ενισχύσεις της περιόδου 2004-2007

Έρχονται πρόστιμα -μαμουθ
Νέο πρόστιμο, ύψους 343,7 εκατ. ευρώ, αναμένεται να επιβάλλει την Πέμπτη η Κομισιόν κατά της Ελλάδας, για αγροτικές ενισχύσεις της περιόδου 2004-2007, τις οποίες χαρακτηρίζει παράνομες.

Οι ενισχύσεις αυτές ανεβάζουν το ύψος των πιθανών προστίµων που θα επιβληθούν στη χώρα μας τους επόµενους µήνες στο 1,3 δισ. ευρώ.