27 Ιουν 2013

«tap»: ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥtaπΑΤΕΣ


Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ
Τέτοιο πανηγύρι είχαμε να ζήσουμε από την εποχή τού (αιωνία του η μνήμη)... Μπουρκάς - Αλεξανδρούπολη!
Τώρα η ευτυχία απέκτησε άλλο όνομα: «ΤΑP» (σσ: «Trans Adriatic Pipelίne», ελληνιστί: «ΤΑΠ»).

Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ η Αριστερή Πρωτοβουλία


Την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε η Αριστερή Πρωτοβουλία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου. «Είναι προφανές, ότι το ΠΑΣΟΚ του Σαμαρά και η ΝΔ του Βενιζέλου, δεν μας χωρούν!», τονίζει σε ανακοίνωσή της.
Σε σκληρό τόνο, η Αριστερή Πρωτοβουλία τονίζει στην...

Μία «σαύρα» στην επιφάνεια του Αρη


Οι φανατικοί της εξωγήινης ζωής απέκτησαν νέο θέμα συζήτησης, μετά τις τελευταίες φωτογραφίες που έστειλε πίσω στον πλανήτη μας το Curiosity Rover της NASA.

Οι νέες συνιστώσες


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΛΟΥΧΟΥ
Μέχρι σήμερα, στην κοινή συνείδηση οι λέξη «συνιστώσες» είναι συνδεδεμένη με τον ΣΥΡΙΖΑ: όταν τη διαβάζει ή την ακούει κανείς, το μυαλό του αυτομάτως πηγαίνει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα από αυτές (μάλιστα, η ΝΔ άσκησε πολλές φορές κριτική, ενίοτε χτυπώντας...

Απάντηση του δήμαρχου Νεμέας στο δημοσίευμα της zougla.gr


Σε σχέση με το νέο κύκλο λάσπης που εγκαινιάστηκε χθες, με αφορμή την απλή και άνευ σχολίων δημοσιογραφική παράθεση γεγονότων από το blog Zougla.gr, την οποία έσπευσαν να παραποιήσουν για μια ακόμη φορά τα blogs Nemeapress και Korinthiannews, το μεν πρώτο..

(Π)λιγωθήκαμε; του Γιάννη Πανούση


Πολλοί θεώρησαν ότι η ΔΗΜΑΡ όφειλε όχι μόνο να υπερβεί τα στεγανά της στείρας αριστεράς καταγγελίας, πράγμα που έκανε για ένα χρόνο υπεύθυνα, αλλά και να υφίσταται καθημερινά τις βοναπαρτικές αποφάσεις των μη-εταίρων.
Άδικες κατηγορίες.

• Κατηγόρησαν τη ΔΗΜΑΡ ότι αποχώρησε από...

Ξεκινάει η διαθεσιμότητα απο τον δήμο Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων και δήμο Τρίπολης


Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών ξεκινά τη διαδικασία διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων από 30 δήμους.

Πρόκειται για δήμους οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και έχουν πλεονάζον προσωπικό το οποίο μέσω της διαθεσιμότητας...

Πόρισμα προανακριτικής: Με δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα ο Παπακωνσταντίνου στο ειδικό δικαστήριο


Με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να επιλέγει την αποστολή υπομνήματος και όχι τη φυσική παρουσία του στην Βουλή -προκειμένου να απολογηθεί- η προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες της που διήρκεσαν αρκετούς μήνες και ..

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ - Τι δείχνει η MRB για κόμματα και κυβέρνηση


Νέα δημοσκόπηση που έγινε πριν και μετά τη δημιουργία της κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δημοσίευσε η MRB, στην οποία προηγείται η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 22%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί  με ποσοστό 20,8%. Μικρή άνοδος για το ΠΑΣΟΚ και οριακή είσοδο στη Βουλή εξασφαλίζει η ΔΗΜΑΡ....

Ανοιχτή Βουλή λόγω λίστας Λαγκάρντ και ΕΡΤ θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ


Να μείνει ανοιχτή η Βουλή, έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες της προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και να έρθει προς ψήφιση το σχέδιο νόμου για την δημόσια ραδιοτηλεόραση, θα ζητήσει στο αμέσως προσεχές διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ecofin: Με «κούρεμα» καταθέσεων η διάσωση των τραπεζών


Σε συμφωνία-συμβιβασμό, σχετικά με τους νέους κανόνες που αφορούν στην εκκαθάριση των προβληματικών τραπεζών, χωρίς να προκληθεί αναταραχή και χωρίς να επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι, κατέληξαν αργά τη νύχτα οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών.

Mε την ανεργία να καλπάζει προς το 30%, ανοίγουν θέμα απελευθέρωσης απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα


Της Ρούλας Σαλούρου
Και ξαφνικά, άνοιξε εκ νέου θέμα αλλαγής του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Ξαφνικά; Όχι και τόσο, καθώς αφενός το ΔΝΤ (και κατά δεύτερο λόγο η Τρόικα) πιέζει εδώ και καιρό για την αύξηση (αν όχι την απελευθέρωση) του ορίου των απολύσεων, αφετέρου πολλές επιχειρήσεις στην...

Περιφερειακό Συμβούλιο: "KΛΕΙΣΤΟΝ!"



Μια ακόμα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ματαιώθηκε εχθές λόγω έλλειψης απαρτίας.
Στην προκειμένη περίπτωση δεν μπορούμε πλέον να χαριτολογήσουμε διότι η κατάσταση σοβαρεύει επικινδύνως!

Ρωτάμε λοιπόν...

Η Αρβελέρ κατακεραυνώνει την Ρεπούση: Αλλο να ξέρεις Ιστορία και άλλο να κάνεις ιδεολογία


Η διεθνούς κύρους βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, φανερά ενοχλημένη δήλωσε πως η ιστορικός και βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση μπερδεύει τους ρόλους της και εξήγησε τι πραγματικά συνέβη το 1922 στη Σμύρνη.
Απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη, η κα Αρβελέρ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού...

M. Aνδρουλάκης: "O Βενιζέλος και το τέλος του ΠΑΣΟΚ"


Η συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου στη νέα δικομματική κυβέρνηση δίνει την αφορμή στον ανεξάρτητο βουλευτή Μίμη Ανδρουλάκη να γράψει στο Βήμα ότι αν πετύχει αυτό το εγχείρημα θα διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ. Με το δικό του μοναδικό τρόπο περιγράφει πώς ο Βενιζέλος πέρασε...

Εκτακτη Ανταπόκριση.


Αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες, σας γράφω απ’ τα υπόγεια του Μαξίμου. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της απουσίας μου αυτές τις ημέρες: βοηθούσα τον Χρύσανθο να κάνουμε τον ανασχηματισμό. Πολύ κουραστικό: παίζαμε την κολοκυθιά ώσπου την ξεράναμε

Έκθεση Ρακιντζή: Τα γραφεία διαφθοράς και ο δήμος Νεμέας


Τα πρωτεία της διαφθοράς πρόκειται να καταλάβει, για ακόμη μία φορά, η τοπική αυτοδιοίκηση στην έκθεση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή για το 2012, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες.
Η έκθεση του κ. Ρακιντζή για την περασμένη χρονιά..

Dick’s Restaurant: Το πιο προσβλητικό… εστιατόριο!


Το «Dick’s Last Resort Restaurant» είναι μια αμερικανική αλυσίδα εστιατορίων που φημίζεται για τις ζουμερές μπριζόλες και τις ολόφρεσκες σαλάτες που προσφέρει καθημερινά στους εκατοντάδες επισκέπτες. 
Και όχι μόνο! 
Το προσωπικό της είναι το πλέον αγενές και προσβλητικό που υπάρχει, το οποίο κάνει ό,τι περνάει από...