21 Οκτ 2020

Διάγγελμα Μητσοτάκη την Πέμπτη: Το πρωί οι αποφάσεις για νέα μέτρα - Στο τραπέζι η μάσκα παντού


Μετά το άλμα τρόμου στα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται την Πέμπτη να ανακοινώσει νέα μέτρα για την αναχαίτηση της διασποράς του κορονοϊού..

"Κατ' αρχάς" αποδεκτή η πρόταση του Μ. Μανουσάκη για την δημιουργία ταινίας με την έναρξη τη Ελληνικής Επανάστασης ;



 Εγινε κατ’ αρχάς αποδεκτή πρόταση του σκηνοθέτη Μανούσου Μανουσάκη από την γνωμοδοτική επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τις εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, η οποία -υπό την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Μαργαρίτα Σπυριδάκου- συνεδρίασε χθες το μεσημέρι . Η πρόταση, όπως ενημέρωσε  ο γνωστός σκηνοθέτης, αφορά την δημιουργία μιας θεματικής ταινίας με θέμα την έναρξη..

Πέτρος Τατούλης: Τον ψεύτη Νίκα…αποκάλυψε ο Βασίλης Τζαμουράνης για το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας


Η εικόνα εγκατάλειψης των αθλητικών χώρων της πόλης της Καλαμάτας,
θα αποτελεί για πάντα την αρνητική παρακαταθήκη του Παναγιώτη Νίκα, ως Δημάρχου της πόλης.
Επειδή πιθανόν έχει ζαλιστεί από την πληθώρα..

ΣΥΡΙΖΑ / Απροετοίμαστη η χώρα για το δεύτερο κύμα, δεν κρύβονται οι ευθύνες της κυβέρνησης


«Η κυβέρνηση να σταματήσει να παίζει με τη δημόσια Υγεία και να ασχολείται μόνο με την επικοινωνιακή διαχείριση του μπάχαλου που έχει δημιουργήσει».

ΓΣΕΒΕΕ για πτωχευτικό: Εθνοκάθαρση των μικρών επιχειρήσεων καθ' υπαγόρευση των τραπεζών


Συνεχίζονται τα σφοδρά πυρά εκ μέρους κοινωνικών φορέων εναντίον της κυβέρνησης για τον νέο πτωχευτικό κώδικα, ο οποίος θα τεθεί τις επόμενες ημέρες προς ψήφιση στη Βουλή.

Τα οικονομικά της συμφοράς


Στάθης Σχινάς

Κινδυνεύουν τα σπίτια του κόσμου, από τα χρέη που δημιούργησε η ανεργία και η οικονομική κρίση (όχι η ανάληψη επιχειρηματικού ή επενδυτικού ρίσκου).

Κορωνοϊός: Ραγδαία αύξηση με 865 κρούσματα


Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Αριθμό ρεκόρ με πάνω από 800 κρούσματα καταγράφει η έκθεση του ΕΟΔΥ.

Δίκη δολοφόνων Ζακ: Ένας αγώνας ενάντια στο μίσος


Φωτεινή Λαμπρίδη

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου. Μια δολοφονία που συγκλόνισε και εξόργισε κάθε άνθρωπο με στοιχειώδη δημοκρατικά αντανακλαστικά και ευαισθησία, που ένιωσε θυμό, στενοχώρια και ασφυξία βλέποντας να χλευάζουν, να λιντσάρουν, να...

Σε 6 μεγάλες εταιρείες το 50% των νέων δανείων - Κλειστές οι κάνουλες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις


Κλειστή την πόρτα των τραπεζών βρίσκει η πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας, οι οποίες δίνουν αγώνα επιβίωσης εν μέσω πανδημίας, ενώ...

Σε φάση κορωνοϊού!- Της Τζένης Σουκαρά

 


Άντε να φθινοπωριάσει να μαζευτούμε!Αρκετά χαλαρώσαμε και φθάσαμε τον κορωνοϊό σε φάση παροξυσμού.Μας είδε ο κορωνοϊός και φοβήθηκε!Τρέχει ο Τσιόδρας,καλπάζει ο Χαρδαλιάς, τίποτα πατριώτη, ο καιρός...

5 δομές επιχειρηματικότητας και καινοτομίας δημιουργούνται στην Πελοπόννησο


Σημαντική τηλεδιάσκεψη είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Οκτωβρίου, με αντικείμενο την πρόσκληση του ΕΣΠΑ -προϋπολογισμού περί τα 4,3 εκατομμύρια ευρώ με την υπερδέσμευση- η οποία αφορά τη δημιουργία δομών επιχειρηματικότητας..

Μετακινώντας τις «κόκκινες γραμμές»


Νικόλ Λειβαδάρη

Αρχικώς η «κόκκινη γραμμή» ήταν η υφαλοκρηπίδα. Έως ότου ήρθε για πρώτη φορά το Oruc Reis, επειδή «το πήρε ο άνεμος». Κατόπιν η «κόκκινη γραμμή»...

Σπ. Καραβάς: To 2020 δεν ανακαλύπτουμε.. την πυρίτιδα στον τομέα της καθαριότητας


Ο Σπύρος Καραβάς
αναφέρεται στο κομβικό θέμα της καθαριότητας του δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και επισημαίνει πως "η  καθαριότητα στον δήμο  δεν είναι ζητούμενο, αλλά αυτονόητη υπηρεσία σε δημότες και επισκέπτες. Κάποτε η σκούπα και το φαράσι..

Αίτημα Επιμελητηρίου Κορινθίας προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου σχετικά πρόγραμμα «Στήριξη Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»


Αίτημα Επιμελητηρίου Κορινθίας προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα
αναφορικά με το πρόγραμμα «Στήριξη Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

Δήμος Βέλου Βόχας: Η χρονιά των έργων! -12 εκατ.ευρώ σε έργα που ολοκληρώθηκαν, υλοποιούνται και δημοπρατούνται!


Χρονιά άκρως σημαντική χαρακτηρίζεται το 2020 για τον δήμο Βέλου Βόχας, αφού μετά από προσπάθειες ετών του δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου φαίνεται πως πλέον ξεκλείδωσαν τα έργα που  θα καθορίσουν το αναπτυξιακό του υπόβαθρο και θα αλλάξουν όλη την μορφή και αισθητική του.  Δεν είναι τυχαίο πως αυτό το διάστημα πολίτες και δημοσιογράφοι παρατηρούμε πως όλος..

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αμετακίνητη η εισαγγελέας στην πρόταση της περί αναστολών των ποινών

 


Στην αντεπίθεση πέρασε με το «καλημέρα» η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου, λίγα λεπτά μετά την έναρξη της διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, μετά το χθεσινό ηχηρό «άδειασμα» από την πρόεδρο του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, η οποία την κάλεσε είτε να διευκρινίσει την ήδη υποβληθείσα πρόταση της, είτε να τη συμπληρώσει.

Δήμος Σικυωνίων: Νέα χρηματοδότηση από το πρόγραμμα "Φιλόδημος" για την αγορά μηχανημάτων έργου


Νέα χρηματοδότηση από το πρόγραμμα "Φιλόδημος
" πέτυχε ο δήμος Σικυωνίων για την προμήθεια μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού. Η χρηματοδότηση αφορά την προμήθεια απορριμματοφόρων οχημάτων ή αγορά νέων μηχανημάτων ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος εξέφρασε την...

Ο Απ. Παπαφωτίου γράφει για την Ρωμαϊκή Έπαυλη Λουτρακίου


 Αφνειός ήταν η πόλη της Κορίνθου σε όλες τις περιόδους της μακρόχρονης ιστορίας της, στην Αρχαϊκή, Κλασική, Ελληνιστική, Ρωμαϊκή, Πρωτοβυζαντινή.
Αυτό είναι το συμπέρασμα της μελέτης των πολλών ανασκαφών που πραγματοποιούνται στην περιοχή της Κορίνθου και στην Κορινθία γενικότερα.

Το πρόσωπο του Ζακ Κωστόπουλου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών – Ξεκινά την Τετάρτη η δίκη για την άγρια δολοφονία του μπροστά στα μάτια ΟΛΩΝ (video)


Θέση για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου παίρνει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση,
φωτίζοντας την πρόσοψής της με το πρόσωπο του ακτιβιστή, ενόψει της δίκης για τον φόνο του που ξεκινά αύριο Τετάρτη 21 Οκτωβρίου.

Παράλληλα η Στέγη με ανάρτησή της στο Instagram ζητά δικαιοσύνη για τον Ζακ.

Συναγερμός για τον κορωνοϊό -Ευρύτερη χρήση μάσκας και νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας τα δύο νέα μέτρα που σκέφτονται


Οι επόμενες ημέρες θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμες, με την κυβέρνηση να είναι αποφασισμένη να πάρει νέα μέτρα προκειμένου να ανακόψει την πορεία του κορωνοϊού. Χθες το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου τον..