24 Μαρ 2021

Ίσως το φως θάναι μια νέα τυραννία


Του Νίκου Λάιου*

Η «Hanson Robotics» δεν ιδρύθηκε στην Σίλικον Βάλλεϋ, αλλά στο σκληροτράχηλο Τέξας. Σύντομα, ωστόσο, ο ιδρυτής της, Ντέηβιντ Χάνσον, αισθάνθηκε την ανάγκη να τη μεταφέρει στο Χόνγκ Κόνγκ...

Αλέξης Τσίπρας: Η επικαιρότητα του Εικοσιένα


ΑΡΘΡΟ 

Πέρασαν ακριβώς δύο αιώνες από την Επανάσταση που μας οδήγησε στην εθνική και πολιτική μας ανεξαρτησία. Κι αν οι επέτειοι έχουν μια κάποια αξία, είναι κυρίως γιατί μας δίνουν την ευκαιρία να αναστοχαστούμε πάνω στα γεγονότα. Να διερευνήσουμε το βάθος της συλλογικής μας συνείδησης πάνω σε αυτά. Και κυρίως, να ανιχνεύσουμε...

Κυρώθηκε η σύμβαση για το Ελληνικό


Στο Εθνικό Τυπογραφείο οδεύει προς δημοσίευση, η σύμβαση για τη διανομή του ακινήτου του Ελληνικού, μετά την κύρωσή της από την ολομέλεια της Βουλής. Η σύμβαση έγινε δεκτή επί της αρχής με ευρεία...

Το Μαξίμου υψώνει «λευκή σημαία»: Στον αέρα δημόσια υγεία και οικονομία


Μαρίνα Αλεξανδρή

Ολοι οι σχεδιασμοί (εάν και εφόσον υπήρξαν ποτέ σε συντεταγμένη βάση) έπεσαν έξω, plan B δεν υφίσταται, και η μόνη προσδοκία και ευχή στο Μαξίμου είναι, να αντέξει το ΕΣΥ στο επόμενο δεκαήμερο.

Υπουργείο Εργασίας σε συνταξιούχους: Θέλετε να βγάλετε σύνταξη; Πληρώστε δικηγόρους και λογιστές!


Το υπουργείο Εργασίας υποχρεώνει συνταξιούχους, να πληρώσουν δικηγόρους και λογιστές με πρόσχημα την εξωπραγματική αύξηση των εκκρεμών συντάξεων.

Βαθιά το χέρι στη τσέπη καλούνται να βάλουν οι συνταξιούχοι, ώστε να βγει η σύνταξή τους από τον e-ΕΦΚΑ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός...

Έξυπνες δημοσκοπήσεις!


Θανάσης Καρτερός

Έτσι, με οδηγό τις έξυπνες δημοσκοπήσεις βαδίζουν. Καμιά ενδοσκόπηση δεν χρειάζονται για όσα κάνουν ή δεν κάνουν, όταν διαθέτουν ρόδινη δημοσκόπηση.

Κορονοϊός: 3062 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα, τα 1422 στην Αττική - 67 νεκροί. 38 κρούσματα στην ΠΕ Κορινθίας


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης, ότι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 3062. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 67 συμπολίτες μας. Στους 699 οι διασωληνωμένοι.

Β. Γούμενου: Aναρωτιέμαι τι άλλο μπορεί να "πάθει" η μαρμαροστρωμένη αλάνα στο κέντρο της πόλης



Εγκαινιάστηκε χθες δήθεν σεμνά και ταπεινά λόγω κορωνοϊού
, αλλά με μπόλικες κορώνες από λόγια και με χρωματιστές  κορδέλες, το επίτευγμα της επί μιας και πλέον τριετίας συρματοπερίφρακτης κεντρικής μας  πλατείας, τα ιστορικά και περίπαθα Περιβολάκια, ονομασία λόγω του πράσινου και των λουλουδιών που είχαν πάντα.

Ν. Ταγαράς: Με τόλμη και αρετή, ενωμένοι θα ξεπεράσουμε και την σημερινή δοκιμασία


Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς
, θα παραστεί, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, στις εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021, στην πόλη της Πάτρας.

Τα πρώτα εργοτάξια σε Αργολίδα, Κορινθία και Αρκαδία στήθηκαν για το ΣΔΙΤ απορριμμάτων Πελοποννήσου


Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο συζητημένα περιβαλλοντικά έργα της δεκαετίας που μας πέρασε μπαίνει σε τροχιά κατασκευής καθώς ξεκίνησε η εγκατάσταση των εργοταξίων. Πρόκειται για τοπολύπαθο ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, το οποίο ενεργοποιήθηκε στις αρχές του έτους.

Η γαλανόλευκη στα ένδοξα κάστρα της Πελοποννήσου - Η τεράστια σημαία του Άργους και η απλωμένη σημαία στον Ακροκόρινθο

 


Τριακόσια τετραγωνικά σημαία στο κάστρο του Άργους τοποθετήθηκε σήμερα παραμονή της 25η Μαρτίου για να τιμηθεί η Εθνική επέτειος και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.Μπορεί να είναι και η μεγαλύτερη σημαία στην επικράτεια.

Σήμερα το πρωί επίσης στους πρόποδες του Ακροκορίνθου..

Κορωνοϊός: Η Pfizer δοκιμάζει νέο φάρμακο από το στόμα -Τι έχουν δείξει οι έως τώρα δοκιμές

 

Η Pfizer ανακοίνωσε ότι ξεκινά στις ΗΠΑ τη δοκιμή ενός νέου αντιιικού φαρμάκου κατά του κορωνοϊού, το οποίο λαμβάνεται από το στόμα. Πρόκειται για το φάρμακο PF-07321332, έναν αναστολέα πρωτεάσης, που μπορεί να συνταγογραφηθεί σε ασθενείς με τα..

Βόχα: Μια ξεχωριστή και πρωτότυπη διαδικτυακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από το 1821

 

Ακαδημαϊκοί και Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι θα σκιαγραφήσουν σε ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ την κατάσταση στη Βόχα πριν και μετά την Ελληνική Επανάσταση

Μια ξεχωριστή διαδικτυακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης..

Πήτερ – Παναγιώτης Σπύρου: Για το κόψιμο της κορδέλας στην πλατεία Περιβολάκια


Σε μια τελετή ΠΑΡΩΔΙΑ
που ταίριαζε απόλυτα με την τσαπατσουλιά και τις κακοτεχνίες του εργολάβου που μας έπιασε κότσους, παραβρέθηκα για λογαριασμό της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΡΟΣ.   Αφού δήλωσα ικανοποιημένος, όπως και όλοι οι Κορίνθιοι πολίτες, που επιτέλους έπεσε το ‘’τείχος’’, ευχαρίστησα..

Ειδικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την εστίαση προανήγγειλε ο Αδωνις Γεωργιάδης.


O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ότι σκοπός είναι η διευκόλυνση της επανεκκίνησης των δραστηριοτήτων. «Έχουμε προ πολλού εξαγγείλει και δουλεύουμε πάρα πολύ όλο αυτό το διάστημα πάρα πολύ για τη δημιουργία ενός προγράμματος ΕΣΠΑ ειδικά..

Με την παρουσία πλήθους βουλευτών η διαδικτυακή εκδήλωση των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου και με την συμμετοχή της ευρωβουλευτού Α.Μ. Ασημακοπούλου


 Παρουσία πλήθους βουλευτών και της Ευρωβουλευτή Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου η  διαδικτυακή εκδήλωση των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου για την πλατφόρμα Access2Markets  Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσαν, την Δευτέρα 22 Μαρτίου..

Tιμή στους Ερμιονιδείς ήρωες σαν τον Αλέξανδρο Κρέστα

 

Επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 24 Μαρτίου στην Κάτω Πλατεία Κρανιδίου όπου βρίσκεται η προτομή του οπλαρχηγού της Ερμιονίδας Αλέξανδρου Κρέστα ή όπως είναι γνωστός σαν Παπαρσένης.

Ο Δήμος Ερμιονίδας τίμησε την συνεισφορά των Ερμιονιδέων..

Δημητσάνα: H μπαρουταποθήκη του Έθνους ( βίντεο)


 Δημητσάνα 1821 - 2021
 

Η Δημητσάνα τιμά την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης  Στην μπαρουταποθήκη του Έθνους, την ιστορική Δημητσάνα, το βράδυ της 24ης Μαρτίου, ο χρόνος γυρίζει πίσω 200 χρόνια. Τότε, που ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε το λάβαρο της επανάστασης και αυθόρμητα, οι έτοιμοι από καιρό Δημητσανίτες, βγήκαν στους δρόμους με δάδες στα χέρια για να διαδώσουν και να γιορτάσουν το χαρμόσυνο γεγονός!  Την Τετάρτη 24 Μαρτίου στις 8μμ θα γίνει ζωντανή μετάδοση από τη Δημητσάνα..

Συνάντηση της Μ. Σούκουλη με θέμα την εύρυθμη του τμήματος Παιδοψυχιατρικής του Νοσοκομείου Κορίνθου


 Η βουλευτής Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη  συναντήθηκε χθες  στο γραφείο της με την Παιδοψυχίατρο του Νοσοκομείου Κορίνθου κυρία Αμαλία Παπαδημητροπούλου και τον εκπρόσωπο της ΑΜΚΕ ΑΝΗΚΩ  κ Βαγγέλη Καρατζά

Η κυρία Σουκουλη   ενημερώθηκε για το μεγάλο έργο που επιτελεί το..

Η Ιατρική και κοινωνική άμυνα στην πανδημία - Η ηθική της έρευνας - Του Γρηγόρη Κλαδούχου


Μία κουλτούρα προόδου και αντιμετώπισης υγειονομικού χαρακτήρα κινδύνου δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από την ατομική ευθύνη.
Ο πολιτισμός είναι κατόρθωμα θεσμικών δημιουργιών, συλλογικής αυτοδιευθέτησης.

Συνεργασία Νίκα - Καμπόσου για την ανάπλαση της δημοτικής αγοράς του Αργους


Υπηρεσιακή σύσκεψη είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας χθες   με εκπροσώπους του Δήμου Αργους – Μυκηνών υπό τον δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο.

ΕΟΔΥ: Νέες οδηγίες για την καραντίνα – Τι ισχύει για εμβολιασμένους και όσους νόσησαν

 

Επικαιροποιημένες οδηγίες εξέδωσε ο ΕΟΔΥ
για την καραντίνα τόσο των υγειονομικών όσο και των πολιτών που έχουν κάνει το εμβόλιο ή έχουν νοσήσει από κορονοϊό.

Α. Οδηγίες καραντίνας υγειονομικών που έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει μετά από έκθεση χαμηλού/υψηλού κινδύνου..

Αρχίζουν οι εορτασμοί για την επέτειο των 200 ετών από την ελληνική Επανάσταση


Με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν
θα συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και στη συνέχεια θα γίνουν κοινές δηλώσεις. Οι δυο ηγέτες βρίσκονται στην Αθήνα προκειμένου να παραστούν..