21 Δεκ 2016

Γεμίζουν τα ράφια της “Θεοπροσφοράς” – «Μπορούμε ακόμα καλύτερα» (video)


Έμπρακτα στέλνουν το  μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο οι Κορίνθιοι συμπολίτες μας, προσφέροντας καθημερινά από το υστέρημά τους στη «Θεοπροσφορά» της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου. 
Απο τις 7 Δεκεμβρίου, ημέρα έναρξης αυτού του ιδιότυπου μαραθωνίου – που ξεκίνησε η RAP MEDIA έχοντας αρωγούς τα περισσότερα ΜΜΕ και ιστοσελίδες του Νομού μας....

Roger Federer, ο κομψότερος όλων!

Ο Roger Federer αναδείχθηκε ο πιο κομψός άνδρας για τη χρονιά 2016! Μετά και την μεγάλη ψηφοφορία του GQ Magazine, ο Ελβετός τενίστας υπερίσχυσε όλων των αντιπάλων του, στους οποίους βρισκόντουσαν οι Ryan Gosling, Jared Leto, Kanye West και άλλοι.

O Σόϊμπλε μπλοκάρει την... απεμπλοκή

 
Με παιχνίδια εμπλοκής έως την τελευταία στιγμή επιχειρεί η πλευρά Σόϊμπλε, να καθυστερήσει τις αποφάσεις για ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος (αποφάσεις, που, όπως όλα δείχνουν, θα ληφθούν και πάλι σε πολιτικό επίπεδο, καθώς τα δεδομένα υπερβαίνουν το EuroWorkingGroup).

Διαρκής κρίση και γυμνή ζωή


Γιώργος X. Παπασωτηρίου 
Θυμάμαι πριν τρία χρόνια, όταν ο ίδιος ο Τζόρτζιο Αγκάμπεν στο αμφιθέατρο του «Αθήνα 9,84»(16.11.2013) έλεγε, ότι η κρίση και η συνεπαγόμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης (διαρκής εξαίρεση) γίνεται με το νομιμοποιητικό επιχείρημα της ασφάλειας (σ.σ. στην Ελλάδα γίνεται επίκληση της αποφυγής της χρεοκοπίας ή της εξόδου από το ευρώ) και πως αυτός είναι ο νέος τρόπος διακυβέρνησης.

Με αποκρουστικό πρόσωπο το πρόγραμμα της ΝΔ

       
του Παύλου Δερμενάκη

Ακρως μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες οι «δεσμεύσεις» Μητσοτάκη για μειώσεις στη φορολογία των επιχειρήσεων, στις λειτουργικές δαπάνες του δημοσίου και για εφαρμογή σκληρών μεταρρυθμίσεων.

Η ιστορία ως πεδίο μάχης


Για το 80% της ανθρωπότητας ο μεσαίωνας έληξε ξαφνικά στη δεκαετία του 1950 (Έρικ Χόμπσμπαουμ, Εποχή των Άκρων)

Το σίγουρο είναι ότι, χαρτογραφώντας τα ρεύματα των διανοουμένων στη μεταπολεμική και ιδίως τη μετασοβιετική

Με γραπτές εγγυήσεις από την Αθήνα ανοίγει ο δρόμος για να ξεμπλοκάρουν τα μέτρα για το χρέος

  
Γραπτές εγγυήσεις, ότι οι παροχές των 617 εκατομμυρίων ευρώ στους συνταξιούχους δεν θα παγιωθούν ως «13η σύνταξη» και αποτελούν εφ’ άπαξ ενίσχυση, αποστέλλει σήμερα στους δανειστές η κυβέρνηση, προκειμένου να ξεμπλοκάρουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Πάμε πόλεμο!


by To Skouliki Tom

Ενώ ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος βρίσκεται προ των πυλών, οι Έλληνες παραμένουν σταθερά στην καρακοσμάρα τους, αφού ανεβάζουν κατά ριπάς κουραμπιέδες και μελομακάρονα στα social media και ο ιστορικός του μέλλοντος θα δυσκολευτεί πολύ να κατανοήσει, τι σκατά είχαν μέσα στο κεφάλι τους.

H ζωή του Γιάννη Πανούση στην εκπομπή "Κορινθίων Έργα" (βιντεο)


Κορίνθιος στην καταγωγή από την μητέρα (το γένος Ηλιοπούλου) και Αρκάς από τον πατέρα του. «Συνδυασμός ευελιξίας και λεβεντιάς» όπως ο ίδιος λέει.

Πανεπιστημιακός και παρά ταύτα άκρως επικοινωνιακός ,με γλώσσα καυστική και γραφή «τσεκουράτη»!....

Μαγικές εικόνες: Χιόνισε στην έρημο Σαχάρα- Για δεύτερη φορά στα χρονικά


Μπορεί οι κάτοικοι αρκετών ευρωπαϊκών χωρών να μην δουν χιόνι φέτος τα Χριστούγεννα, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για την... έρημο Σαχάρα.

Είναι η δεύτερη φορά στα χρονικά που η κόκκινη άμμος γίνεται λευκή, καθώς το χιόνι καλύπτει την έκταση....