19 Μαρ 2016

Τσίπρας: «Είμαστε και αριστεροί»

  
Γιώργος Δελαστίκ
 

Τους «κούφανε» πάλι ο Τσίπρας! «Προοδευτικές δυνάμεις» χαρακτήρισε τους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες. «Η Ευρώπη χρειάζεται αλλαγή πορείας», απεφάνθη, «και κοινό προοδευτικό μέτωπο για να διεκδικήσουμε την αλλαγή αυτή», πρότεινε. Ασχετα τώρα που στην ίδια ομιλία του...

ANGELINA JOLIE: Οταν ο θάνατος φοράει prada


Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ
Πάνε 500 χρόνια από όταν οι Conquistadores χάριζαν χάντρες πολύχρωμες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Κι όμως. Αυτή είναι η πλησιέστερη εικόνα στις εικόνες της επίσκεψής της στο Πειραιά. Και στο τοπικό φύλαρχο στη συνέχεια.

Αν αυτοί είναι η Ευρώπη, τότε μένουμε αλλού


Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΥ*
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΟΣ Ο ΓΥΑΛΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΑΡΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΕ, ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ
Τα καλύτερα ανέκδοτα στις μέρες μας “κρύβονται” στα επίσημα κείμενα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Μόνο εκεί μπορείς να διαβάσεις φράσεις όπως:

Πατριδογνωσία


Για άλλη μια φορά οι σύγχρονοι Έλληνες δείχνουν θορυβημένοι από την αμφισβήτηση (τάχα μου) της «Ελληνικότητας» (τι λέξη κι αυτή θεέ μου!) της Μακεδονίας. 
Δυστυχώς, το μάθημα της Πατριδογνωσίας όπως το κάνουμε στα σχολεία μας είναι...

To τελευταίο ξεκαθάρισμα


by To Skouliki Tom
Δεν έχει ούτε τρία 24ωρα από τότε που χιλιάδες πρόσφυγες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το βούρκο της Ειδομένης και να διασχίσουν χειμάρρους για να παρακάμψουν τα κλειστά σύνορα και να συνεχίσουν την πορεία τους προς την ελευθερία.

Δεν ταπείνωσαν την ζητιάνα, ηλίθιε


Κρυσταλία Πατούλη
Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε με αποτροπιασμό οπαδούς διαφόρων ποδοσφαιρικών ομάδων, να κακοποιούν ομαδόν και δημοσίως τσιγγάνες, ζητιάνες, ακόμα και ανάπηρους. 

Και μόνο ένας ή δύο περαστικοί αντέδρασαν σ’ αυτές τις (κλασσικά) άνανδρες, χυδαίες...

Τα 9 σημεία της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό


Έναρξη της επαναπροώθησης παράτυπων μεταναστών απο τα ελληνικά νησιά στην Τουρκία από την Κυριακή 20 Μαρτίου, χρηματοδότηση της Άγκυρας με 3+3 δις ευρώ, άνοιγμα ενός μόνον κεφαλαίου των ενταξιακών διαπραγματεύσεων που δεν έχει μπλοκάρει η Κύπρος και άρση της βίζας υπό αυστηρές προϋποθέσεις, περιλαμβάνει η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, που...