14 Οκτ 2010

Δήλωση του Πέτρου Τατούλη για τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο


Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας, κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα ότι εγώ προσωπικά και ο συνδυασμός της «Νέας Πελοποννήσου» ουδέποτε προστρέξαμε σε κόμματα και σε βουλευτές προκειμένου να στηρίξουν αυτό το νέο εγχείρημα....

Ο ΑΝΥΕΘΑ κ. Π.Μπεγλίτης στα εγκαίνια της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων



Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Κορινθίας κ. Πάνος Μπεγλίτης, παρευρέθη, σήμερα, στα εγκαίνια της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη Ελπίδα»,  με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια....

Φάλαινα κολύμπησε τον μισό πλανήτη για να βρει ταίρι

ΛΟΝΔΙΝΟ. Εκπληκτοι έμειναν επιστήμονες, μέλη μεγάλου ερευνητικού προγράμματος, όταν διεπίστωσαν ότι μια από τις φάλαινες που παρακολουθούν κολύμπησε περισσότερα από 10.000 χιλιόμετρα αναζητώντας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, κάποιον σύντροφο...

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:"Μήτρα διαφθοράς η γραφειοκρατία και η πολυνομία"



Υποσχέσεις στον επιχειρηματικό κόσμο ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τη γραφειοκρατία και την πολυνομία, που όπως είπε χαρακτηριστικά «αποτελούν μήτρα αδιαφάνειας και διαφθοράς», έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε εκπροσώπους του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων...

Οι ταινίες της εβδομάδας


Με τα οικογενειακά προβλήματα ενός λεσβιακού ζευγαριού καταπιάνεται η πιο ενδιαφέρουσα ταινία της εβδομάδας, «Τα παιδιά είναι εντάξει» της Λίζας Τσολοντένκο. Ενώ στην καλογυρισμένη, σε 3-D, περιπέτεια, «Ο θρύλος των ιπτάμενων φρουρών» του Ζακ Σνάιντερ, ένα σμήνος από καλές κουκουβάγιες συγκρούεται με κακές....

Καταναλώνουμε ενάμιση πλανήτη


Διπλασιάστηκε παγκοσμίως η ζήτηση για φυσικούς πόρους το διάστημα 1966-2007, γεγονός που ισοδυναμεί σήμερα με την κατανάλωση από πλευράς παραγωγικής ικανότητας 1,5 πλανήτη, με πρωταγωνιστές σ' αυτή τη... βουλιμία τις αναπτυγμένες χώρες.

Σφυγμομέτρηση οι δημοτικές εκλογές κατά την Παπαρήγα



Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου δεν είναι δημοψήφισμα, αλλά σφυγμομέτρηση για την αποτροπή χειρότερων μέτρων, τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία παρατήρησε ότι η αποχή βοηθάει το σύστημα και οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν τους υποψήφιους που στηρίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ.

Εισήγηση του Προέδρου του ΟΕΕ κ. Πελοπίδα Καλλίρη για το Δείκτη Εμπιστοσύνης Καταλωτή( Γ τρίμηνο 2010)




Ο Δείκτης Εμπιστοσύνης Καταναλωτή δημοσιεύεται από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, δύο από τους πιο έγκυρους φορείς του οικονομικού γίγνεσθαι στη χώρα μας.

Επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση για την οικονομία



Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην οικονομία και κυρίως στον αναπτυξιακό τομέα εξαπέλυσε, από τον Ασπρόπυργο, ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στη δυτική Αττική, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Βασίλη Κικίλια, σημειώνοντας πως η Ν.Δ. έχει καταθέσει συγκεκριμένες και ουσιαστικές προτάσεις για την ταχύτερη έξοδο από την κρίση.

Σκάνδαλο SIEMENS: Ανάκριση-παρωδία



Δεν θα µπορέσει να εξετάσει πρόσωπο µε πρόσωπο η κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία τον Μιχάλη Χριστοφοράκο , πρώην γενικό διευθυντή της Simens στην Ελλάδα και τον γενικό µάνατζερ Ράινχαρντ Σίκατσεκ. Η «ανάκριση» θα γίνει µε γραπτές ερωτήσεις...

Ερχεται νέο πακέτο λιτότητας για τις ΔΕΚΟ


Μια µαύρη τρύπα ελλειµµάτων 1,7 δισ. ευρώ και χρεών σχεδόν 12 δισ. ευρώ αποκάλυψε χθες η δηµοσιοποίηση των στοιχείων για τις 11 πλέον ζηµιογόνες ΔΕΚΟΟι ΔΕΚΟ αυτές µπαίνουν πλέον στο στόχαστρο κυβέρνησης και τρόικας, µε µειώσεις µισθών, προσωπικού και περικοπές των δραστηριοτήτων τους.

Ο Ηλίας Χριστάκης υποψήφιος με την Κίνηση Πολιτών


 Δήλωση Ηλία Χριστάκη :
Φίλες και Φίλοι συνδημότες στον νέο Δήμο Κορινθίων
Με τις συνενώσεις του «Καποδίστρια» έγινε ένα μικρό, στρεβλό βήμα στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Έδωσε τα πρώτα ονόματα του συνδυασμού του ο Νίκος Μπούρας





Πολίτες απο την Βόχα και απο το Βέλο ,καταξιωμένοι στην κοινωνία του νέου δήμου ειναι οι άνθρωποι που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του Νίκου Μπούρα

Με παρέμβαση του Άγγελου Μανωλάκη δρομολογείται επιτόπια επίσκεψη του υφυπουργού κ. Σπ. Βούγια στη Βόχα για τα έργα της ΕΡΓΟΣΕ.



Σήμερα Πέμπτη 14.10.2010 συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Άγγελου Μανωλάκη προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, αναφορικά με τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα σε χωριά της Βόχας.

Δ.Δράκος "Απογοητευτικό το πέρασμα Τατούλη απο το υπουργείο Πολιτισμού."-Σκληραίνει η κόντρα της Περιφέρειας

 
 
Αναφορικά με την τελευταία ανακοίνωση του Πέτρου Τατούλη, το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ» δηλώνει τα εξής:

Ο εκνευρισμός κι ο πανικός που δημιουργεί η επερχόμενη ήττα, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στον εκλεκτό της κυβέρνησης του Μνημονίου και της Ανεργίας, ιδιαίτερα μετά τη πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου Αντώνη Σαμαρά στην Πελοπόννησο, δεν κρύβονται.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΙΕΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


  
   Έτοιμη να ανοίξει πόλεμο με την Πολιτεία, κινούμενη στη γραμμή μερίδας των «σκληρών» μητροπολιτών και ιερέων που έχουν ήδη «αφορίσει» την κάρτα του πολίτη πριν ακόμη εκδοθεί, εμφανίζεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Μαχαίρι στις κάρτες... Κόβουν στο µισό τα πιστωτικά όρια και το 50% των νέων αιτήσεων





Μαχαίρι άνευ προηγουµένου στις πιστωτικές κάρτες φέρνει η κρίση. Τα χρηµατοπιστωτικά ιδρύµατα µειώνουν τα πιστωτικά όρια, καταργούν τις άτοκες περιόδους χάριτος και λένε «όχι» σε περισσότερες από τις µισές νέες αιτήσεις.

Και οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών γυρίζουν όµως την πλάτη στο πλαστικό χρήµα και ο τζίρος που γίνεται µε πιστωτικές έχει πέσει κατά 30% τους τελευταίους µήνες.

Παραδέχθηκε ο Μανωλάκης τα περί υποψηφιότητάς του στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο






Παραδέχθηκε χθες στην τλεόραση του SUPER ο Άγγελος Μανωλάκης ,τα όσα δημοσιεύσαμε αποκλειστικά στο Jenny's World ,σχετικά με το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του στο ψηφοδέλτιο  του υποψηφίου  αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Δέδε.

Δήμος Κορινθίων:Αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας με το πρόγραμμα παρέμβασης by EPODE



Στην προσπάθεια αντιμετώπισης του μεγάλου πια προβλήματος της παιδικής παχυσαρκίας, εντάσσεται και το πρόγραμμα παρέμβασης ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by EPODE για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας σε επίπεδο Δήμων και Κοινοτήτων.

Ένοπλη ληστεία στην Τράπεζα Πειραιώς στο Λουτράκι

Για άλλλη μια φορά η Τράπεζα Πειραιώς στο Λουτράκι έγινε στόχος ληστών ..
Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στις 10.00 πμ άγνωστος άνδρας με την απειλή όπλου μπήκε στην  τράπεζα  και πήρε απο τον ταμία άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό κι έγινε καπνός..

Γιατί το νερό στο Ξυλόκαστρο μετριέται σε καράτια αντί σε κυβικά;

 Αναγνώστης απο το Ξυλόκαστρο μας έστειλε το παράκατω σχόλιο:

 Ο νυν Δήμαρχος Ξυλοκάστρου οφείλει να εξηγήσει στους δημότες γιατί το 
νερό στο Ξυλόκαστρο μετριέται σε.... καράτια αντί για κυβικά. Τί 
είναι? Χρυσός?

Χρήση δακρυγόνων από τα ΜΑΤ και επεισόδια στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης



Ένταση επικρατεί στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, μετά τη χρήση δακρυγόνων που έκαναν οι άνδρες των ΜΑΤ προκειμένου να αναγκάσουν τους συμβασιούχους να αποχωρήσουν και να ανοίξει ο χώρος. Απίστευτες εικόνες στον Ιερό Βράχο, ενώ με χειροπέδες αποχωρούν οι συμβασιούχοι.

Έκτακτο ΔΣ του ΣΕΓΕΣ για τον αντικαπνιστικό νόμο -τραγικές οι επιπτώσεις του στα καταστήματα εστίασης

 Του Χρήστου Ντούσικου 
 Υπεύθυνου Επικοινωνίας Σ.Ε.Γ.Ε.Σ.

Στον πρώτο μήνα εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου στα Καταστήματα του Κλάδου, το σωματείο μας έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών από δεκάδες Συναδέλφους απ’ όλη την Κορινθία, αποτέλεσμα των αρνητικών επιπτώσεων (μείωση τζίρου) από την εφαρμογή του μέτρου.

Αθωωτική απόφαση για τους κατηγορουμένους του δυστυχήματος στην Σωληνουργεία

Τίτλοι τέλους για το τραγικό δυστύχημα στην Σωληνουργεία Κορίνθου την περασμένη Δευτέρα , με την αθωωτική απόφαση για τους τέσσερις κατηγορουμένους –στελέχη της πρώην εταιρίας. Η απόφαση του δικαστηρίου  προήλθε μετά την εξέταση 22 μαρτύρων ,ενώ ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή τους. Έτσι ολοκληρώνεται ο δραματικός κύκλος 7 ετών, για ένα τραγικό γεγονός που συγκλόνισε το Πανελλήνιο και που σίγουρα θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη των Κορινθίων ..Οι 6 νεκροί ,οι τραυματίες ,οι έκρηξη των φιαλών, το σοκ και ο ατέλειωτος πόνος ,έχουν ήδη καταγραφεί στην ιστορία αυτού εδώ του τόπου.

24ωρη Παγκορινθιακή απεργία στις 20 Οκτωβρίου για την FULGOR

24ωρη Παγκορινθιακή απεργία στις 20 Οκτωβρίου αποφάσισε το Εργατικό κέντρο Κορίνθου για το θέμα της FULGOR .Η απόφαση ελήφθη την Τρίτη το απόγευμα ,στη συνεδρίαση του ΔΣ του οργάνου ,με αφορμή τα δραματικά γεγονότα στην εταιρία .Είναι μια μορφή δυναμικής συμπαράστασης του συνδικαλιστικού οργάνου στους 250 εργαζομενους της επιχείρησης που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο .