10 Δεκ 2020

Προϋπολογισμός ’21 / Η εξελισσόμενη καπιταλιστική αναδιάρθρωση, η απάντηση των αριστερών δημοκρατικών δυνάμεων


Χριστόφορος Βερναρδάκης, Χαρίλαος Φλώρος

Η σημερινή ιστορική περίοδος χαρακτηρίζεται από την άρνηση των δυνάμεων του κεφαλαίου να επιδιώξουν την σύναψη ακόμα και ενός ετεροβαρούς κοινωνικού συμβολαίου.

Με «διπλό» απέδρασε από το Βελιγράδι ο Ολυμπιακός


Διά χειρός Γιώργου Πρίντεζη (που πέτυχε «γκολ-φάουλ» μόλις 3 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης) οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μια πολύ σημαντική νίκη στο Βελιγράδι, απέναντι

Αλλάζει όψη το Μπολάτι - Ξεκινούν τα έγα ανάπλασης της πλατείας



 Ένα πολύ σημαντικό έργο ξεκινάει στο δήμο Βέλου Βόχας που πρόκειται να αλλάξει την όψη όλης της περιοχής. Μετά την ολοκλήρωση της δημοτικής οδοποιίας Βόχας στην κοινότητα Μπολατίου με την ασφαλτόστρωση των οδών Υψηλάντου, Κολοκοτρώνη και Αγίων Αναργύρων εγκρίθηκε από..

Ζίζεκ: Δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα μετά την πανδημία


Λαμπρινή Θωμά

Ο γνωστός φιλόσοφος  σημειώνει, ότι «μπαίνουμε σε μία μετ-ανθρώπινη εποχή, κατά την οποία θα πρέπει να εφεύρουμε έναν νέο τρόπο ζωής» και...

Τα παπούτσια του πρωθυπουργού…



Σεραφείμ Κοτρώτσος 

Είναι αλήθεια, πως κανείς δεν θα ήθελε να φοράει τα παπούτσια του Κυριάκου Μητσοτάκη τέτοιες εποχές. Οι επιδημιολόγοι και οι λοιμωξιολόγοι του εισηγούνται να μην ανοίξει η αγορά, διότι σε αντίθετη περίπτωση οι εκατόμβες...

Διεθνής σφαλιάρα στο Υπουργείο Πολιτισμού για τη Βενιζέλου


Με διεθνή διασυρμό απειλείται η Ελλάδα εξαιτίας της εμμονής της κυβέρνησης να τεμαχίσει και να ξηλώσει τις αρχαιότητες της Εγνατίας.

Μετά τις δεκάδες φωνές επιστημόνων και ειδικών έρχεται το Διεθνές...

Αδιέξοδο μετά από πέντε εβδομάδες lockdown


Μαρίνα Αλεξανδρή

To ένα ζήτημα το έθεσε ρητορικά, περίπου ως θεατής, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας: «Αν αυξηθούν τα κρούσματα», είπε, «και μάλιστα ραγδαία μετά από μια χαλάρωση, το ερώτημα που...

Κορωνοϊός: Στα 1.534 τα νέα κρούσματα - 571 οι διασωληνωμένοι, 81 θάνατοι • 7 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας


Στους 3.370 ο συνολικός αριθμός των θανάτων στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας - 318 κρούσματα στην Αττική, 298 στη Θεσσαλονίκη

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1.534 νέα κρούσματα του νέου...

Το ημερολόγιο της καραντίνας στο Jenny's World / Αλληγορικό - Tου Γιάννη Πανούση



Η δεισιδαιμονία τρέφει τους φόβους,

οι φόβοι εξάπτουν τη δεισιδαιμονία

Ν.Γ.Μουρτζούχος,Οδοιπορικό ιδεών

Ξύπνησε ξαπλωμένος σ’ένα κρεβάτι,παχτωμένο..

Π. Τατούλης: «Κύριε Μητσοτάκη, οφείλετε να απαιτήσετε από τον κ. Νίκα την δημόσια συγγνώμη του»


Κατάπτυστη και φιλοφασιστική είναι η θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Νίκα, ο οποίος μετά μανίας υποστηρίχθηκε προεκλογικά από τον Πρωθυπουργό αυτοπροσώπως. Η σκοτεινή σχέση..

Α.Πουλάς. : Στη Βουλή οι μεγάλες ελλείψεις και τα προβλήματα στις δoμές υγείας της Κορινθίας


Ερώτηση κατέθεσε σήμερα  ο Βουλευτής Αργολίδας και τομεάρχης Υγείας του Κινήματος Αλλαγής Α. Πουλάς  αναδεικνύοντας τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν στις δομές υγείας της Κορινθίας.

Αναλυτικά η ερώτηση..

Παράταση και τροποποίηση της δράσης « Ενίσχυση Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»


Αναφορικά με τη δράση «Ενίσχυση Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014- 2020»..

Γ. Ψυχογιός: Στη Βουλή η υγειονομική θωράκιση μαθητών και εκπαιδευτικών ειδικών σχολείων


 Άμεσα μέτρα προστασίας για μαθητές και καθηγητές των ειδικών σχολείων,
ζητούν  με Ερώτησή τους προς το αρμόδιο Υπουργείο 44 βουλευτές/τριες  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.Η κοινοβουλευτική αυτή παρέμβαση με την υπογραφή..

Γιατί ζητούν τα Επιμελητήρια να πάρει θέση τώρα ο Π.Νίκας για τον συνεργάτη του Σ. Μουρίκη


Η είδηση της ημέρας για τα Περιφερειακά μας πράγματα είναι η επιστολή διαμαρτυρίας των 5 Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου προς τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και στους περιφερειακούς συμβούλους για τις πρόσφατες δηλώσεις του διευθύνοντα..

Παραχωρήθηκαν στο δήμο Νεμέας οι κτιριακές εγκαταστάσεις της Μαθητικής Εστίας - Ευχαριστίες του Κ. Φρούσιου στον Χρ. Δήμα

 


 Στις 9 Δεκεμβρίου στο κτίριο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ του προέδρου του ιδρύματος  , κου Δέρβου Κων/νου  και του κου Φρούσιου Κων/νου ,δημάρχου Νεμέας , που αφορούσε την παραχώρηση για 25 έτη κτιριακών..

Αφορολόγητο: Σπριντ 20 ημερών για την κάλυψη του, χωρίς αλλαγές για φέτος


Οι φορολογούμενοι θα πρέπει κανονικά να «χτίσουν» το αφορολόγητό τους με της χρήση ηλεκτρονικών πληρωμών μέχρι το τέλος τους έτους,
όπως έχει καθοριστεί από τις κείμενες διατάξεις. Αυτό αναφέρουν..

Lockdown: Ανοίγουν μέσα στο Σαββατοκύριακο τα κομμωτήρια - Ανοιχτά την Κυριακή τα σούπερ μάρκετ


 Το προσεχές Σάββατο ή την Κυριακή αναμένεται να ανοίξουν ξανά τα κομμωτήρια
, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ λόγω του δεύτερου lockdown, υποστηρίζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Την ίδια ώρα, η επαναλειτουργία του..

Βαθμοί τετραμήνου σε Γυμνάσια και Λύκεια: Τι θα γίνει με τα τηλε-σκονάκια στα τηλε-διαγωνίσματα - Ολες οι οδηγίες


Την κάθε άλλο παρά εύκολη εξίσωση της βαθμολόγησης για το πρώτο τρίμηνο
των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων μέσα στη νέα συνθήκη της τηλεκπαίδευσης και της διενέργειας τηλε-διαγωνισμάτων χωρίς τον..

Η ντροπολογία του Σπίρτζη είναι το μέτρο της ντροπής.


Νίνα Γεωργιάδου

Η ντροπολογία του Συριζοπασόκου Σπίρτζη – που ξεπούλησε αεροδρόμια, τον ΟΛΠ κι έκανε κολληγιές με ημέτερους εργολάβους – για επιβράβευση της άγριας καταστολής, είναι το μέτρο της ντροπής. Είναι η έργω συνέχεια της λόγω δέσμευσης για κατάργηση των ΜΑΤ.

Ούτε κουβέντα για το νέο δημαρχείο ο Μανάβης!


Διαβάσαμε σε δελτίο τύπου πως ο δημοτικός σύμβουλος ,επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέλου Βόχας Θανάσης Μανάβης επισκέφθηκε τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσο Γκιολή για να ενημερωθεί για τα όσα έργα η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και κατ επέκταση η Περιφέρεια Πελοποννήσου..

Μετά από όσα έγιναν στο ΠΕΣΥΠ με θέμα την Χ.Α., Δέδες και Γόντικας έσπευσαν στην Περιφέρεια για να ακούσουν για το πάρκο της Εθνικής Συμφιλίωσης!!

 


Η πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και η άρνηση της παράταξης Νίκα να ψηφίσει την αποπομπή των συμβούλων που προέρχονται από το κόμμα της ΧΑ απασχόλησε ακόμα και ΜΜΕ των Αθηνών. Το γεγονός αν αναλυθεί πολιτικά είναι εξαιρετικά..

Σαν σήμερα είπε ο Χαρίλαος Τρικούπης το "Δυστυχώς επτωχεύσαμε"


 Σαν σήμερα, στις 10 Δεκεμβρίου του 1893, μια από τις κορυφαίες πολιτικές μορφές της πολιτικής ζωής της χώρας, ο Χαρίλαος Τρικούπης, είπε το ιστορικό "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν". Διετέλεσε επτά φορές..

Απομακρύνεται η άρση του lockdown στις 14 Δεκεμβρίου – Στο τραπέζι η 21η και το "διζωνικό" σύστημα


Αρνητικοί εμφανίζονται οι λοιμωξιολόγοι στο ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 14 Δεκεμβρίου. Τα στοιχεία δείχνουν πως ο κορονοϊός δεν υποχωρεί στο βαθμό που θα επιθυμούσαν. Το επιδημιολογικό φορτίο μετά από ένα μήνα..