26 Σεπ 2013

Τρόικα - κυβέρνηση: Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε


Tης Αγγελικής Σπανού
Οι επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας θα περάσουν τη μέρα τους στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να συζητηθούν μια σειρά από θέματα. Μεταξύ άλλων, θα τεθούν επί τάπητος το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος με τους υπολογισμούς της τρόικας να...

Τα χαρτοδολάρια


Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι, η εποχή της ελεύθερης αγοράς έχει παρέλθει προ πολλού – ενώ η «τεχνητή καρδιά» του χειραγωγούμενου χρηματοπιστωτικού συστήματος, η οποία διατηρείται αγωνιωδώς σε λειτουργία με τη βοήθεια διαδοχικών επεμβάσεων  (by pass), ευρίσκεται στην κεντρική τράπεζα των Η.Π.Α.

Η Βία ήταν αδελφή του Κράτους (Θεογονία)


«Καταδικάζω τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται», είπε ο συνταξιούχος στον κ. Σαμαρά που του περιέκοψε βιαίως τη σύνταξη. 
«Καταδικάζω τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται», λέει ο άνεργος στον κ. Σόιμπλε, ο οποίος του έκανε βιαίως τη ζωή αβίωτη.
«Καταδικάζω τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται», είπε σε όλους τους, εκείνος που έθεσε βιαίως τέλος στη ζωή του κι έφυγε.

Νέος κανονισμός στα τρένα: Οι επιβάτες θα παίρνουν πίσω τα λεφτά τους αν καθυστερήσει το δρομολόγιο


Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε σήμερα ότι, σε περίπτωση σημαντικής καθυστερήσεως τρένου, ακόμη και αν αυτή οφείλεται σε περιστατικό ανωτέρας βίας, οι επιβάτες έχουν δικαίωμα να επιστραφεί σε αυτούς μέρος του αντιτίμου του εισιτηρίου σιδηροδρομικής μεταφοράς τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει δημοψήφισμα αν παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής


Ο Δημητρης Παπαδημουλης από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε στο σενάριο της παραίτησης των βουλευτών τη Χρυσής Αυγής και δήλωσε πως αν γίνει κάτι τέτοιο  ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατρέψει τις εκλογές σε διπλό δημοψήφισμα και κατά της Χρυσής Αυγής και κατά του Μνημονίου.

"Kορινθία 2013" Όλοι πέρασαν απο το περίπτερο του ΗΛΕΚΤΡΑ TV


Στην Πανελλήνια Έκθεση "Κορινθία 2013" βρίσκεται και το περίπτερο του "ΗΛΕΚΤΡΑ TV και ΗΛΕΚΤΡΑ radio". Mέχρι την Κυριακή θα βρίσκονται εκεί οι συνεργάτες του σταθμού μας για να συνομιλήσουν με τους επισκέπτες της έκθεσης και να γνωστοποιήσουν το νέο πρόγραμμα του σταθμού που ξεκινά απο 1η Οκτωβρίου. 

Το νέο... 25ευρω!


Κυκλοφορεί μόνο στο διαδίκτυο... 
Θα κυκλοφορήσει ειδικά για τα νοσοκομεία, μετά από απόφαση του υπ. Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη...

Κι αυτοί που κοιμούνται είναι συνεργοί...


Του Βαγγέλη Ραπτόπουλου
[...] Μα το λέει και ο Ηράκλειτος: Κι αυτοί που κοιμούνται είναι συνεργοί σε όσα γίνονται στον κόσμο. Συνεργοί, όπως λέμε «συνεργός στο έγκλημα»! Δηλαδή, κι αυτοί που μπορεί να πουν, εγώ κοιμόμουνα ξέρετε, δεν ήμουν εκεί, σου λέει ο Ηράκλειτος, κι αυτοί φταίνε [...]

"Εσείς τι κάνετε για εμάς;" φώναξαν στον Μιχελάκη

Μέσα σε δύσκολους καιρούς για την χώρα, τον λαό  και για τον επιχειρηματικό...

Λαμπρή τελετή εγκαινίων της 5ης Πανελλήνιας Έκθεσης "Κορινθία 2013" ( φωτογραφίες)

Με ιδιαίτερη λάμψη, μεγαλύτερη και φροντισμένη απο κάθε άλλη φορά...

Τσίπρας: Δύναμη ομαλότητας, ενάντια σε κυβέρνηση της ανωμαλίας


Για "αθλιότητα" των δύο άκρων, την οποία σκαρφίστηκαν οι κυβερνήσεις των μνημονίων, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ανοιχτή εκδήλωση στο Πέραμα, ενώ τόνισε πως την ίδια ώρα οι κυβερνήσεις των μνημονίων κάνουν την εργατική τάξη της Ελλάδας να ζει μία "ανείπωτη τραγωδία".

Dinkelsbühl: Ένα μεσαιωνικό χωριό στη Γερμανία


Το χωριό Dinkelsbühl βρίσκεται στην κοιλάδα Wörnitz της Βαυαρίας , νότια από Rothenburg. Πρόκειται για ένα από τα πλέον παραδοσιακά και γραφικά χωριά της χώρας, βασικό χαρακτηριστικό του οποίου είναι οι μεσαιωνικού τύπου κατοικίες αλλά και η πλούσια βλάστηση που δίνει τη δική της διαφορετική πινελιά στον οικισμό.

Εκτακτη σύσκεψη στον Αρειο Πάγο για απειλή κατάλυσης του πολιτεύματος


Προκαταρκτική εξέταση για την ανάρτηση στον ιστότοπο της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ) διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Γκουτζαμάνη με παραγγελία της στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών κυρία Παναγιώτα Φάκου.