6 Μαΐ 2021

“Λύγισε” στον 3ο γύρο ο Τσιτσιπάς


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε στα δυο σετ από τον Κάσπερ Ρουντ, στο πλαίσιο του 3ου γύρου του Mutua Madrid Open και αποχαιρέτησε πρόωρα το Masters της Ισπανίας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής...

Π. Τατούλης: Καλούμε τον Περιφερειάρχη να σταματήσει τις παλινωδίες


 Άμεση αναπομπή από την αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κα. Λίνα Μενδώνη στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) της απόφασης που αφορά τη συνέχιση των εργασιών του οδικού άξονα Τζάνε-Καλαμάκι, ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» κ.Πέτρος Τατούλης.

Επιστρεπτέα προκαταβολή / Κουπόνια αντί ρευστού από την κυβέρνηση


Γιάννης Αγουρίδης

Χωρίς ουσιαστική στήριξη, οι επιχειρήσεις θα μοιραστούν το αντίδωρο που... θα τους προσφέρει η κυβέρνηση, ενώ θα χάνουν το κούρεμα 50% των κρατικών δανείων

Μαρία Μοντεσσόρι, η παιδαγωγός που άλλαξε την εκπαίδευση


«Η διαμόρφωση του χαρακτήρα δεν διδάσκεται. Προέρχεται από την εμπειρία και όχι από την εξήγηση». 

Η Μαρία Θέκλα Αρτεμισία Μοντεσσόρι, η Ιταλίδα γιατρός και παιδαγωγός που...

Ο Α. Λοβέρδος κάνει δύσκολη τη ζωή της Φ. Γεννηματά


Άννα Γκρίτζη

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος κάνει δυναμική προεκλογική καμπάνια, αγνοώντας την επιθυμία της Φ. Γεννηματά να τηρηθεί εσωκομματική ηρεμία και να μην αρχίσει η...

Κορωνοϊός: 3.421 κρούσματα - 754 διασωληνωμένοι - 83 θάνατοι / Άνοδος κρουσμάτων ξανά στην Κορινθία


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.421, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 355.445 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων..

Διαδικτυακή Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Κορινθίας : «Νεοφιλελεύθερες Αντεργατικές Εμμονές σε έναν Κόσμο που Αλλάζει»


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φτάνοντας στο απόγειο της αντιλαϊκής πολιτικής της, φέρνει στη Βουλή ένα Νομοσχέδιο, το οποίο στοχεύει ξεκάθαρα στην πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, στα φθηνά εργατικά χέρια, στην έμμεση κατάργηση του οκταώρου, στις ατομικές συμβάσεις, στην αύξηση των υπερωριών, στην θέσπιση της απλήρωτης υπερωριακής εργασίας, χωρίς κανόνες, ακόμη και το Σαββατοκύριακο. 

Αυτά είναι τα αποτελέσατα των rapid test στο Λουτράκι

 


Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με τον Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Περιφερειακό Τμήμα Κορίνθου πραγματοποίησαν σήμερα  δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19, στην Πλατεία..

ΚΙΝ.ΑΛ. Κορινθίας: Αγωνιζόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους - Για εργασία με δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλους


Σήμερα, ο Γραμματέας της ΝΕ Κορινθίας Δ. Αγγελόπουλος και οι Αναπληρωτές Γραμματείς Ν. Ανδριανάκος – Θ. Μαυραγάνης παραβρέθηκαν - συμμετείχαν στην παγκορινθιακή πανεργατική συγκέντρωση-απεργία στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου. Σεβόμενοι απόλυτα τη δύσκολη υγειονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Νομός και τηρώντας απόλυτα όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. 

Μετακίνηση εκτός νομού: Δεν θα απαιτείται κανένα πιστοποιητικό


Διαψεύδεται κατηγορηματικά από κυβερνητικές πηγές το δημοσιεύμα της «Καθημερινής» για το ενδεχόμενο να καλούνται οι πολίτες να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή self test για να μπορούν από τις 15 Μαΐου να μετακινούνται από νομό σε νομό.

Ο δήμος Βέλου Βόχας ενίσχυσε με κρέας και τρόφιμα την "Θεοπροσφορά" και τα υπόλοιπα Ιδρύματα της Ι. Μ. Κορίνθου


Ο Δήμος Βέλου - Βόχας και το Ν.Π.Δ.Δ. «Ανέλιξη», που λειτουργεί υπό την αιγίδα του, μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων) και του ΕΠ ΕΒΥΣ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής) ενίσχυσαν την σημαντική φιλανθρωπική προσπάθεια, που καταβάλλει η Ι. Μητρόπολή Κορίνθου..

Η παιδαγωγία ως ιδεολογία


Κύρκος Δοξιάδης

 «Διαφωτισμός είναι η έξοδος του ανθρώπου από την ανωριμότητά του, για την οποία φταίει ο ίδιος». Eτσι αρχίζει ο Ιμάνουελ Καντ, γράφοντας το 1784, το περίφημο δοκίμιό του...

24ωρη απεργία 6 Μάη / Η μητέρα των μαχών για 8άωρο, υπερωρίες, απολύσεις

Καθολική αντίδραση των εργαζομένων απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη - «Τη μάχη θα τη δώσουμε μέχρι το τέλος» είπε ο Αλ. Τσίπρας

Η απεργία της Πρωτομαγιάς και η νέα προοδευτική στρατηγική για την πολιτική αλλαγή


Στέφανος Τζουμάκας

Συμμετέχουμε  στη  μεγάλη  συγκέντρωση της απεργίας  για τη Πρωτομαγιά και  για τη  προοδευτική στρατηγική που χρειάζεται η χώρα. Στην απεργία  για τη Πρωτομαγιά  και στους καθημερινούς αγώνες  για την επόμενη μέρα και τη πολιτική αλλαγή δεν δίνουμε μια πρόσκαιρη μάχη και αντιπαράθεση με τη δεξιά.

Η ΕΕ είναι «έτοιμη να συζητήσει» άρση της πατέντας των εμβολίων κατά της Covid-19


Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι «έτοιμη να συζητήσει» άρση της πατέντας για τα εμβόλια κατά της Covid-19, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι επίσης έτοιμη, να συζητήσει προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης κατά αποτελεσματικό και ρεαλιστικό τρόπο», δήλωσε η...

Εμβόλια - Κικίλιας: Διαθέσιμα όλα τα σκευάσματα για όλους τους ενηλίκους από τέλος Μαΐου


Από τέλος Μαΐου όλα τα εμβόλια  θα είναι διαθέσιμα για όσους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30-44, αλλά και για όλους τους ενηλίκους, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Κόρινθος - Εργατική Πρωτομαγιά : Ο κόσμος της εργασίας στους δρόμους. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΜΕ μαζί


 

Τα σημερινά προτάγματα του κόσμου της εργασίας σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ,  καθώς η συγκυρία είναι κομβική με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και την επι της ουσίας κατάργηση του 8ωρου δια της πλαγίου. Ο κόσμος της εργασίας σήμερα κατεβαίνει στους δρόμους  για την εργατική Πρωτομαγιά και να πετυχαίνει για πρώτη φορά τις..

Είναι στο χέρι μας


Πράγματα που μέχρι σήμερα δίσταζαν να ακουμπήσουν, όπως το οκτάωρο και οι συλλογικές συμβάσεις, καταργούνται και τυπικά από την κυβέρνηση

Χρησιμοποιώντας την πανδημία ως ευκαιρία, η...

Lockdown: Δρόμος προς την κανονικότητα χωρίς πισωγυρίσματα. Οι ημερομηνίες και τα σενάρια.


Σε έναν δρόμο δίχως επιστροφή, που μας οδηγεί στην κανονικότητα, φαίνεται πως έχει μπει για τα καλά η χώρα. Από την μία η πορεία του εμβολιασμού και από την άλλη οι αποφάσεις για άρση των περιοριστικών μέτρων μας οδηγούν σε ένα...