5 Νοε 2016

Το καθολικό δικαίωμα στο εισόδημα κεφαλαίου


του Γιάνη Βαρουφάκη για το Project Syndicate
Το δικαίωμα στην οκνηρία είναι παραδοσιακά μόνο για τις τάξεις των πλούσιων ιδιοκτητών, ενώ οι φτωχοί πρέπει να αγωνίζονται για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας, ενάντια στην ανεργία και για την ασφάλεια αναπηρίας, την καθολική υγειονομική πρόνοια, καθώς και άλλα εφόδια για μια αξιοπρεπή ζωή. Η ιδέα ότι στους φτωχούς θα πρέπει...

O Τσίπρας ανακάτεψε την τράπουλα χωρίς σχέδιο

 
Ο «σαρωτικός και δομικός» ανασχηματισμός κινήθηκε σε αβαθή πολιτικά νερά, η τράπουλα ανακατεύτηκε χωρίς σχέδιο, και το βασικό στίγμα της νέας κυβέρνησης δίνουν τελικά δύο απουσίες και δυο παράλληλοι (και εν πολλοίς αντιφατικοί) συμβιβασμοί.

Στην κορυφή του κόσμου ο Μάρεϊ!


Ο Άντι Μάρεϊ είναι το νέο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης μετά την απόσυρση του Μίλος Ράονιτς από τα ημιτελικά του Παρισινού Masters πετυχαίνοντας έναν από τους μεγαλύτερους στόχους της καριέρας του!

Ανασχηματισμός!


Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έβαλε ο Αλέξης Τσίπρας με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, που κράτησε περισσότερες ώρες και από την διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες και απέδειξε, πως μια αριστερή κυβέρνηση δεν κάνει μόνο δραματική διαπραγμάτευση αλλά και δραματικό ανασχηματισμό.
Ο Αλέξης Τσίπρας σκόπευε, να κρατήσει τον...

Οι πλημμύρες της Βενετίας

Οι κάτοικοι της Βενετίας είναι συνηθισμένοι στις πλημμύρες, αφού αρκετές συμβαίνουν κάθε χρόνο εκεί. Αποτελούν μάλιστα πόλο έλξης για τους τουρίστες.

Πλατεία… βυθισμένη στο νερό!

Μια καινοτόμα σκέψη παίρνει σάρκα και οστά στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του 2018. Πρόκειται για μια πλατεία που θα είναι βυθισμένη στο νερό προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία περιπάτου.