3 Απρ 2021

Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου καθημερινά ΔΩΡΕΑΝ εξέταση για Covid-19 στο Δημοτικό θέατρο Κορίνθου


Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) από την Δευτέρα 5 Απριλίου και  καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή), δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19,  στην Κόρινθο. Ειδικότερα, οι Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στο..

Ώρες αγωνίας : Τα κλαδέματα έφεραν την επικίνδυνη φωτιά στο Χιλιομόδι!(φωτο)


Λαχτάρισαν κάτοικοι και πυροσβέστες με την σημερινή φωτιά στην δασώδη περιοχή του Χιλιομοδίου. Ευτυχώς τέθηκε υπό έλεγχο. Φωτιά ξέσπασε σε χαράδρα ανάμεσα στο Χιλιομόδι και στα Αθίκια κοντά στο μοναστήρι της Φανερωμένης. Αμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής που την περιόρισε..

Κορωνοϊός: 3.232 νέα κρούσματα - Στους 755 οι διασωληνωμένοι - 70 νέοι θάνατοι/ Σταθερή η κατάσταση την Πελοπόννησο


Σε υψηλά επίπεδα παρέμεινε και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας
. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.232 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο, ενώ 755 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Παράλληλα, 70 άτομα κατέληξαν λόγω των επιπλοκών της Covid-19, με το σύνολο των θυμάτων..

Η κλιματική αλλαγή πλήττει την γεωργική παραγωγικότητα - Του Χ. Κασίμη


Η κλιματική αλλαγή μείωσε την ανάπτυξη της γεωργικής παραγωγικότητας κατά 21% από αυτό που αναμενόταν να είναι αν δεν υπήρχε η κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Climate Change. Η μείωση αυτή είναι ισοδύναμη με την απώλεια επτά ετών..

Επ. Κατσούλας: Tα εγκαταλελειμμένα κτίρια εύκολα καίγονται


 Η πυρκαγιά πού εκδηλώθηκε στο κέντρο του Ξυλοκάστρου, το βράδυ της εθνικής επετείου, μετέτρεψε μέσα σε λίγη ώρα το κτήριο που στέγαζε στο παρελθόν το καφενείο Τριανταφύλλου (το ΝΕΟΝ) και αργότερα το πρακτορείο του ΚΤΕΛ, σε ένα μαύρο κουφάρι γεμάτο αποκαΐδια.

Α. Παπακυριάκος: Οι καλές συνεργασίες μόνο θετικά μπορούν να αποφέρουν!


Μικρά και μεγάλα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη στο δήμο Βέλου Βόχας.Στην τακτική ενημέρωση του δήμου ενημερωθήκαμε αναλυτικά για τα όσες εργασίες γίνονται αυτό το καιρό. Οι εργασίες συντήρησεις στους αγροτικούς δρόμους του δήμου συνεχίζονται ώστε να εξασφαλίζουν την ασφαλή πρόσβαση των πολιτών.Σήμερα Σάββατο επιχειρείται η διάνοιξη και ο..

«Πνεύμονας» πρασίνου 80 στρεμμάτων -Εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ από την μεταφορά 9 υπουργείων στην ΠΥΡΚΑΛ


Στις εγκαταστάσεις της παλιάς ΠΥΡΚΑΛ στην περιοχή του Υμηττού, παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και μίλησε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την αξιοποίηση...

Ιταλία: Καλλιτέχνης «γκρέμισε» τον τοίχο μουσείου για να φαίνονται τα εκθέματα -Εκπληκτική οφθαλμαπάτη [βίντεο]


Πολλά από τα μουσεία της Φλωρεντίας στην Ιταλία είναι κλειστά και ο καλλιτέχνης δρόμου JR δράττεται της ευκαιρίας και με μία site-specific εγκατάστασή του «ανοίγει στο κοινό» ένα από αυτά: το αναγεννησιακό Palazzo Strozzi.

Ανατροπή και ρήξη κυβέρνησης – επιδημιολόγων


Μαρίνα Αλεξανδρή

Η «αποσυμπίεση» ανατρέπεται, πριν περάσουν δύο 24ωρα από την ανακοίνωσή της και το άνοιγμα της αγοράς (το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετονόμασε σε «αναπροσαρμογή...

Προς ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου το έργο κόμβος Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες


 Το σημαντικό έργο βελτίωσης του δρόμου κόμβος Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες, προϋπολογισμού 48.850.00 ευρώ, υποβλήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας  Πελοποννήσου προς ένταξη στο ΠΕΠ 2014 – 2020.

Το εν λόγω έργο υποβλήθηκε στο πλαίσιο της πρόσκλησης του ΠΕΠ Πελοποννήσου..

Πώς θα μοιραστεί η οικονομική ενίσχυση στην εστίαση


Πέννυ Κούτρα

Συνολικά 330 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στις επιχειρήσεις εστίασης. Ποια είναι η βασική προϋπόθεση. Τι ισχύει για όες επιχειρήσεις συστάθηκαν το 2019 και το 2020.

Ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Φάνης Κουρεμπές, στο Cafe Society του Just Radio 96.4 (ηχητικό)

 


Μια συνέντευξη για όλα τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας έδωσε χθες από το studio του JUST radio 964 ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΑ και Συντονιστής του Αγροτικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Φάνης Κουρεμπές στην εκπομπή της Τζένης Σουκαρά "cafe society".

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο


Αλλαγές στα μέτρα του lockdown τίθενται σε ισχύ από σήμερα, Σάββατο, 3 Απριλίου, προκειμένου να πάρουν μια ανάσα οι πολίτες εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Γι' αυτό και από το πρωί του Σαββάτου, επιτρέπονται οι...

Κυβέρνηση και ειδικοί σε βέρτιγκο...


τώρα είναι η ώρα της μέγιστης δικής μας ευθύνης...

Γιώργος Καρελιάς

Τώρα που η πανδημία καλπάζει σε όλη τη χώρα. Τώρα που κυβέρνηση και επιστημονική επιτροπή, αφού αποδείχτηκαν ανίκανες να την ελέγξουν στοιχειωδώς...

Κορωνοϊός: Ενισχύσεις σε παραγωγούς αγροτικών προϊόντων ύψους 24,2 εκατ. - Ποιους αφορά


 Τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων ύψους 24,2 εκατ. ευρώ σε μια σειρά αγροτικών προϊόντων συνυπέγραψαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός και ο υπουργός Αναπληρωτής Οικονομικώn, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Με την απόφαση θεσπίζεται καθεστώς για τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων με την μορφή άμεσης επιχορήγησης, σύμφωνα..

Ξυλόκαστρο: Επίσκεψη Δήμα στα έργα του που γίνονται στον Σύθα


Στην  πόλη του Ξυλοκάστρου βρέθηκε χθες ο υφυπουργός Τεχνολογίας και Έρευνας Χρίστος Δήμας  όπου μαζί  με τον Δήμαρχο Βλάση Τσιώτο και τους πρώην Δημάρχους Ηλία Ανδρικόπουλο και Δημήτρη Σκούρα, παρακολούθησαν την πρόοδο των εργασιών στα 2 τμήματα στη περιοχή του ποταμού Σύθα.  - Το τμήμα της νεας γέφυρας και το νέο κυκλικό κόμβο στην είσοδο/έξοδο της πόλης. 

Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 72-63: Κίνητρο και Ταβάρες έκαναν τη διαφορά


Χάρης Σταύρου

Η Ρεάλ Μαδρίτης "καιγόταν" για τη νίκη και την πήρε απέναντι στον Ολυμπιακό (72-63), χωρίς πάντως να κλειδώσει τη συμμετοχή της στα playoffs της EuroLeague. Ταβάρες και Ντεκ έκαναν τη...

Συνάντηση εργασίας στην Π.Ε. Κορινθίας για τα έργα που έχουν δρομολογηθεί για τον δήμο Λουτρακίου

 


Συνάντηση εργασίας για τα ζητήματα και τα έργα που έχουν δρομολογηθεί στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Γ. Γκιώνης με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας Αναστάσιο Γκιολή, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη...

Hμερίδα του Επιμελητηρίου Κορινθίας:«Στήριξη υλοποίησης δράσεων των στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων»


O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Πιτσάκης σας προσκαλεί στην δωρεάν ενημερωτική e-ημερίδα με θέμα την παρουσίαση του Προγράμματος  CLLD - LEADER Υπο-Μέτρο 19. «Στήριξη υλοποίησης δράσεων των στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» που συνδιοργανώνει με την ΑΝΒΟΠΕ ΑΕ  Πελοποννήσου και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 στις στις 18:30. Στο πλαίσιο της παρούσας 2ης..