1 Αυγ 2016

Ποδαρικό στον Αύγουστο με νέα σφαγή των επικουρικών συντάξεων


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, μετά την κατάργηση του ΕΚΑΣ από 1-6-2016 για 145.000 χαμηλοσυνταξιούχους, προχωρά τώρα αναδρομικά από την ίδια ημερομηνία στις μειώσεις των επικουρικών και των κύριων συντάξεων, που περιλαμβάνει ο πρόσφατος αντιασφαλιστικός νόμος 4387/2016, ώστε να εξοικονομήσει μέσα στο 2016 1,8 δις ευρώ, για να τα διαθέσει...

Όχι άλλο κάρβουνο!


 του Νίκου Μπογιόπουλου
Ο μειοδοτικός διαγωνισμός, για την ανακήρυξη εταιρείας που θα αναλάμβανε τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για την κατακύρωση των τηλεοπτικών αδειών, ματαιώθηκε και κηρύχτηκε άγονος. Ωστόσο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Οταν τις ύαινες τις τρώνε οι γύπες

  
Του Αλέξανδρου Καπακτσή

Οι τράπεζες, τα κόκκινα δάνεια και η χρεωκοπία του λαού
Όταν ο ευφυέστατος και πολυμήχανος Γιώργος Παπανδρέου εξήγγειλε τη γενική επίθεση εναντίον του βιοτικού επιπέδου του λαού και την προσφυγή στους προστάτες δανειστές σύσσωμη η αστική τάξη της χώρας στρατεύθηκε στην «εθνική» προσπάθεια. 

Έβλεπαν ότι το προηγούμενο μοντέλο λεηλασίας του κοινωνικού πλούτου, που παράγουν οι εργαζόμενοι, εξάντλησε τη δυναμική του και ξεκίνησαν ένα νέο γύρο αντεργατικών και...

Η Ελλάδα σε καθεστώς ληστείας και ξεπουλήματος.

  
Στέλιος Ελληνιάδης
Ο παραλληλισμός είναι αναπόφευκτος. 

Η Ελλάδα σε καθεστώς ληστείας και ξεπουλήματος. 
Το τίμημα για τις ιδιωτικοποιήσεις πέφτει όλο και χαμηλότερα, αναλογικά σε επίπεδο Ρωσίας 1992-1999, τα όποια έσοδα από το ξεπούλημα πηγαίνουν στους τόκους των ξένων δανείων, η χώρα απογυμνώνεται από τον εθνικό της...

Στίβεν Χόκινγκ: Να ορίσουμε πάλι την έννοια του πλούτου και της ιδιοκτησίας


Σε άρθρο του στην εφημερίδα Guardian ο διάσημος φυσικός Στίβεν Χόκινγκ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους, που απειλείται από το ρόλο του πλούτου και του χρήματος στη σύγχρονη κοινωνία.

Ο Χόκιγνκ με αφορμή το Brexit, καλεί σε αλλαγή των...

Ανίκητος ο Νόβακ Τζόκοβιτς


Ο Novak Djokovic κέρδισε τον Kei Nishikori με 2-0 σετ και επέστρεψε στον θρόνο του στο Rogers Cup, για να φτάσει τους 30 Masters τίτλους στην καριέρα του! 
O Nole κατέκτησε επίσης τον 50ο τίτλο σε σκληρή επιφάνεια στην καριέρα του και ξεπέρασε το ρεκόρ του Jimmy Connors!

Με Pokemon θα γίνουν οι επόμενες εκλογές

  
Προβληματισμό προκαλεί στην πολιτική μαφία της χώρας, το ενδεχόμενο να υπάρξει τεράστια αποχή στις επόμενες εκλογές και η εκλεγμένη κυβέρνηση να μην έχει νομιμοποίηση από την κοινωνία.

Με τον ένα στους δυο Έλληνες ψηφοφόρους να έχει γυρίσει την πλάτη στο σάπιο και ξεπουλημένο πολιτικό σύστημα (όπως φάνηκε από την αποχή των εκλογών του περασμένου Σεπτεμβρίου), οι εκλογές ανησυχούν πολύ τόσο την κυβέρνηση όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το πλαστικό χρήμα «χτίζει» αφορολόγητο: Τι θα ισχύει


Τον δρόμο για τη Βουλή παίρνουν τις επόμενες ημέρες δύο φορολογικά νομοσχέδια. 
Το πρώτο αφορά την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων και το δεύτερο τη σύνδεση του αφορολόγητου με τη χρήση πλαστικού χρήματος, με την πρόβλεψη ότι ένα ποσοστό άνω του...

Πανεπιστήμιο σε σχήμα τουαλέτας!

Το συγκρότημα του πανεπιστημίου «Διατήρησης Υδάτινων Πόρων και Ηλεκτρικής Ενέργειας» στην πόλη Heinan της Κίνα απέκτησε πρόσφατα ένα ολοκαίνουργιο κτίριο.