24 Ιουν 2021

Κουτσούμπας: Με αισιοδοξία και ατσάλινη θέληση προχωράμε στον 21ο αιώνα


Την έναρξη του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, κήρυξε ο γ.γ. της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αποψινή εναρκτήρια εκδήλωση του συνεδρίου στο Κλειστό Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου.

Τζορτζ Όργουελ: το σώμα και οι τεχνικές της αποκτήνωσης


Γιώργος X. Παπασωτηρίου 

Ο Τζορτζ Όργουελ θεωρείται από πολλούς ο μεγαλύτερος πολιτικός συγγραφέας του προηγούμενου αιώνα. Ο Όργουελ δεν έγραψε πολιτικά μυθιστορήματα, αλλά είδε με πολιτικό τρόπο τη λογοτεχνία. Δεν είναι τυχαίο ότι η δεκαετία του τριάντα με την άνοδο των ολοκληρωτικών καθεστώτων, ήταν η κατ’ εξοχήν εποχή της απώθησης της λογικής και της εκτροπής των συναισθημάτων προς ένα συλλογικό ναρκισσισμό, καθώς για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη κλίμακα στην ιστορία της ανθρωπότητας η συλλογική συνείδηση είχε διαβρωθεί τόσο πολύ.

Μεσοπρόθεσμο: Επιστροφή το 2023 στα «αιματηρά» πλεονάσματα με λιτότητα


Μάριος Χριστοδούλου

Στο 2% του ΑΕΠ ο πήχης για το 2023, ανεβαίνει στη ζώνη του 2,8% για το 2024 και στο 3,7% για το 2025 ● Τρία εναλλακτικά σενάρια για την ανάπτυξη, απουσιάζουν οι αναφορές για νέες φορολογικές ελαφρύνσεις, αλλά προβλέπεται η δυνατότητα για 32.870 προσλήψεις φέτος.

Υπάρχει πισωγύρισμα που δεν στηρίζει η Νέα Δημοκρατία;


Κώστας Αρβανίτης

Το ακροδεξιό ECR κατέθεσε χθες αίτημα, να μη συζητηθεί  (και άρα να μην κατέβει προς ψήφιση) η έκθεση της Επιτροπής FEMM «για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία και τα συναφή δικαιώματα στην...

Κορωνοϊός: Στα 489 τα νέα κρούσματα, 256 οι διασωληνωμένοι και 15 θάνατοι. 8 κρούσματα στην ΠΕ Κορινθίας


Στις 65 οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας. 252 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική εκ των οποίων τα 97 στο κέντρο της Αθήνας - 36 στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή 

Πολυνομοσχέδιο υπ. Παιδείας: Υπερεξουσίες σε διευθυντές - στελέχη εκπαίδευσης για αξιολόγηση εκπαιδευτικών


Αλέξανδρος Ζέρβας

Επί τάπητος τέθηκε κατά τη διάρκεια του χθεσιινού υπουργικού συμβουλίου το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο στο επίκεντρό του έχει την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αλλά και...

Επιμελητήριο Κορινθίας: Όλα για την καρέκλα!- Tης Τζενης Σουκαρά

 


Tι να πεις και τι να γράψεις για τα Επιμελητηριακά πράγματα; Για τα όσα συνέβησαν χθες, στην συνεδρίαση του ΔΣ,  στον απόηχο της τροπολογίας του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη η οποία μπορεί να κλόνισε τον Επιμελητηριακό θεσμό, να "πάτησε πόδι" στο αυτοδιοίκητο των Επιμελητηρίων αλλά έκανε..

Euro 2020: Βγήκαν ματσάρες στους 16 - Τα ζευγάρια των νοκ άουτ


Η Γερμανία φλέρταρε με την γκέλα και τον αποκλεισμό, αλλά τελικά έμεινε όρθια και πήρε το εισιτήριο για τους 16 του Euro 2020. Οι μεγάλες εκπλήξεις και οι μεγάλοι αποκλεισμοί αποφεύχθηκαν και πλέον στα νοκ άουτ...

Αλ. Τσίπρας: Μην αφήσουμε τις συντηρητικές δυνάμεις να μας γυρίσουν πίσω στη λιτότητα


"Να μην αφήσουμε τις συντηρητικές δυνάμεις να μας γυρίσουν πίσω στην Ευρώπη της λιτότητας» διαμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, προσερχόμενος στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο του...

Ρεύμα με... σπασμένα τα φρένα


Άρης Χατζηγεωργίου

Σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση για το ξέφρενο ράλι ● Στον καύσωνα και στην υψηλή ζήτηση αποδίδουν την εξέλιξη οι παίκτες της αγοράς, ουδείς όμως δεσμεύεται, ότι οι αυξήσεις δεν θα περάσουν στα τιμολόγια των νοικοκυριών μέσα από τις ρήτρες αναπροσαρμογής ● Ερώτηση 54 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τον γρίφο των επιβαρύνσεων στους λογαριασμούς.

Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας: Η αναφορά του κ. Τσίπρα περί θνητότητας ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κορίνθου στο 100% είναι απολύτως ψευδής

 


Αναφορικά με τις δηλώσεις του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης κου Τσίπρα, στη τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στις 14/6/2021 και ιδιαίτερα για τα θέματα της πανδημίας, πρέπει να τονιστούν τα εξής:

Η χώρα «άνοιξε», εφόσον οι εμβολιασμοί είχαν προχωρήσει επαρκώς στα άτομα μεγάλης ηλικίας, αποτελώντας ταυτόχρονα τη βάση της κοινωνίας μας για ανάκαμψη.

Συναγερμός: Μετάλλαξη του κορωνοϊού Δέλτα σε Κρήτη- Αθήνα - Κόρινθο


Συναγερμός έχει σημάνει και στη χώρα μας για τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού,
ειδικά στην Κρήτη. Γι αυτό το λόγο πραγματοποιείται αυτή την ώρα σύσκεψη με τη συμμετοχή του Νίκου Χαρδαλιά, του Σωτήρη Τσιόδρα, του Άκη Σκέρτσου, του Θοδωρή Λιβάνιου, του Περιφερειάρχη αλλά και δημάρχων της Κρήτης στις..

Γ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ: Εκτός κρατικών ενισχύσεων (de minimis) η Κορινθία για τα επιτραπέζια σταφύλια. Άμεση ένταξη των παραγωγών.

 


Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας, κ. Γ. Ψυχογιός, με τη συνυπογραφή και του αρμόδιου Τομεάρχη κ. Σταύρου Αραχωβίτη, που αφορά στην άμεση στήριξη της παραγωγής επιτραπέζιου σταφυλιού.

 Σύμφωνα με την Ερώτηση, η..

Στο Δρομοκαΐτειο ο ιερέας που επιτέθηκε με καυστική ουσία στους μητροπολίτες


Στο  Δρομοκαΐτειο οδηγήθηκε ο 37χρονος καθαιρεθείς ιερέας που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στους μητροπολίτες του δευτεροβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου πριν καν οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Και αυτό γιατί κρίθηκε ότι η..

Ευρωβουλευτές ΝΔ / Τάχθηκαν κατά του δικαιώματος στην άμβλωση μαζί με τους Πολωνούς υπερσυντηρητικούς


Αντιμέτωποι με μια απίστευτα οπισθοδρομική και σπάνια ευρωκοινοβουλευτική διαδικασία βρέθηκαν οι προοδευτικοί ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες. Για ακόμα μία φορά οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι εκτεθειμένοι για την ακραία πολιτική τους αφού συντάχθηκαν ξανά με τις υπερσυντηρητικές φωνές της Ευρώπης.

Γλυκά Νερά - Νέες "βόμβες" του ταξίαρχου ε.α. Κατερινόπουλου: Ποιος είχε πάει να νοικιάσει το σπίτι στη Σούδα; - Επιμένει για ηθικό αυτουργό

 

Την πεποίθησή του ότι το έγκλημα στα Γλυκά Νερά ήταν προσχεδιασμένο από τον δράστη, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, εξέφρασε ο Θανάσης Κατερινόπουλος, ταξίαρχος της ΕΛΑΣ εν αποστρατεία, σημειώνοντας παράλληλα ότι η διαδικασία ενοικίασης του σπιτιού Σούδα μπορεί να κρύβει σημαντικές πληροφορίες. Επιπλέον, επανέλαβε την πεποίθησή του ότι πρέπει να διερευνηθεί η ύπαρξη και ηθικού..

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε: Τι είπε στα εργατικά κέντρα ο Περιφερειάρχης -Tι του είπαν οι Πρόεδροι


Και μπορεί μεν τα Εργατικά Κέντρα να δίνουν ένα επικοινωνιακό κοινωνικό προφίλ, πόσο μάλλον όταν γίνεται για το ΕΣΠΑ, ενδιαφέρον όμως έχει τι ειπώθηκε σε αυτή την τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη με τους προέδρους των Εργατικών Κέντρων της Πελοποννήσου. 

Διαβάζουμε λοιπόν πως κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε ο...

Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Εκτός κινδύνου οι Μητροπολίτες - "Ελιωσαν τα ράσα τους, δεν θα γλίτωναν χωρίς αυτά"

 

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη. Οι Μητροπολίτες Δρυινουπόλεως, Γουμενίσης, Κασανδρείας, Κηφισίας, Ζακύνθου και Γλυφάδας καθώς και ο αρχιμανδρίτης γραμματέας των συνοδικών δικαστηρίων και ο αστυνομικός που επενέβη, έπεσαν θύματα του ιερέα που με μανία τους..

Χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» η δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Νερού Δήμου Σικυωνίων


Μια σημαντική χρηματοδότηση για τη δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Νερού π
έτυχε ο Δήμος Σικυωνίων από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Το έργο αφορά στην ανάπτυξη ενός Ψηφιακού Μουσείου προβολής και ανάδειξης του ιστορικού και οικονομικού  ρόλου των..

Θα μπορέσει η Ελλάδα να πετύχει τους νέους Ευρωπαϊκούς στόχους για τη “καθαρή” θέρμανση; - Του Βλάσση Οικονόμου


Το καλοκαίρι του 2021 θα είναι αρκετά έντονο στις διαβουλεύσεις στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς καθώς θα συζητηθούν οι αναθεωρήσεις των πολύ σημαντικών Ενεργειακών Οδηγιών (Απόδοσης, Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων, Κλιματικού Νόμου και άλλες). Ο απώτερος σκοπός είναι να εναρμονιστούν όλες οι Οδηγίες και οι επιμέρους στόχοι και χρονοδιαγράμματα ώστε να επιτευχθεί το 55% μείωσης CO2 που..

Π. Νίκας: “θα φθάσουμε μέχρι το ΣτΕ για το θέμα της μονάδας στο Αθήναιο”


 “Θα φθάσουμε μέχρι και το Συμβούλιο της Επικρατείας,
εφ’ όσον χρειαστεί” σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σχετικά με την επένδυση μονάδας παραγωγής πρώτης ύλης ζωοτροφών – αδρανοποίησης ζωικών υποπροϊόντων στην περιοχή του Αθήναιου.

Ο Π. Νίκας τόνισε ότι η..

Αναστάτωση στην Αργολίδα για τον Μητροπολίτη Άρτης Καλλίνικο- Καμπόσος : Ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του!


Εκτός από το  σοκ που έχει προκαλέσει στο Πανελλήνιο η επίθεση με βιτριόλι κατά 7  Μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη, αγωνία και αναστάτωση προκάλεσε η είδηση  στην Αργολίδα καθότι ανάμεσά τους ήταν και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος.

Μάλιστα πριν από λίγο  ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος  σημείωσε στην προσωπική του σελίδα στο fb για το θέμα διαβεβαιώνοντας παράλληλα τους Αργείους για την..