1 Ιαν 2013

Πυροβολήστε τον χρόνο


Γράφει ο "ΚΙΜΠΙ"
Τη μυρωδιά της χειμωνιάτικης επαρχίας τη θυμάμαι παιδιόθεν διακριτική. Τούτη τη φορά μου φάνηκε υπερβολική, αποπνικτική. Σχεδόν προσβλητική. 
Ποια είναι αυτή η μυρωδιά, θα αναρωτηθείτε. Μια αναλογία ξύλου που καίγεται στο τζάκι ή στην ξυλόσομπα «καπνίζει» διακριτικά τον παγωμένο αέρα και...

Ρομπότ και βαρόνοι της κλεψιάς κάνουν την κοινωνία μας αγνώριστη.


Του PAUL KRUGMAN
Η αμερικανική οικονομία βρίσκεται ακόμη σε μεγάλη ύφεση. Ωστόσο, τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών παραμένουν ψηλά, σε σημεία ρεκόρ. 
Πώς είναι αυτό δυνατόν;
Είναι απλό: την ώρα που οι μισθοί και οι εργατικές αποζημιώσεις είναι χαμηλά, αυξήθηκε το μερίδιο των...

(Αν)οικοδομώντας τον ρατσισμό της φτώχειας.


Του Νίκου Κουραχάνη
Η φτώχεια και ο ρατσισμός δεν είναι φαινόμενα με τυχαία χρονική διασταύρωση. Αντίθετα, στοιχειοθετούν μια ευθέως ανάλογη σχέση, σχέση που θέτει υπό αμφισβήτηση την αξιοπρεπή διαβίωση ως αδιαπραγμάτευτο οικουμενικό δικαίωμα.

Δέκα ταινίες που αξίζει να δούμε το 2013


Του Νέστορα Πουλάκου.
Ψάχνοντας για ταινίες που αναμένονται τους πρώτους μήνες του νέου χρόνου, εντόπισα δέκα από αυτές, που όχι μόνο θα τραβήξουν την προσοχή των σινεφίλ αλλά και θα κάνουν αίσθηση, τόσο εισπρακτική όσο και κερδίζοντας βραβεία.

Φαντασμαγορικές εκδηλώσεις για το νέο έτος

Με λαμπρότητα γιόρτασαν οι πόλεις του κόσμου τον ερχομό του 2013, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τις έγνοιες που έφερε η οικονομική κρίση, η οποία έφτασε στην αποκορύφωσή της το 2012.