23 Νοε 2015

ΜΕΓΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η “ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ” ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΔΙΣ.
ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Με 5,5 δισ. περίπου, ξένα funds θα αποκτήσουν τον έλεγχο στις 4 λεγόμενες συστημικές τράπεζες, σε πλήρη λειτουργία, με πλήθος θυγατρικών και ενεργητικό ύψους 340 δισ. ευρώ.

"Ρουκέτες" Αλαβάνου: "Τερατογένεση η κυβέρνηση Τσίπρα! Να φύγει με πίσα και πούπουλα"!


"Αυτή η κυβέρνηση πρέπει κατεπειγόντως να φύγει. Όχι όμως μόνο να φύγει. Να φύγει με πίσσα και πούπουλα", είπε από το βήμα της Συνδιάσκεψης της ΛΑΕ ο Αλέκος Αλαβάνος που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την κυβέρνηση ως "την πιο μαύρη παρένθεση προδοσίας και όνειδους στην ιστορία της Αριστεράς".

Μας προσφέρουν Ασφάλεια αντί Ελευθερίας


Γιώργος X. Παπασωτηρίου
Η Γαλλία των μεγάλων επαναστάσεων (επειδή, σύμφωνα με τον Μπαλζάκ, οι προλετάριοι εκεί έβλεπαν από τις φριχτές σοφίτες τους τον ουρανό), είναι τώρα μία σιδερόφραχτη «δημοκρατία», που θα κρατάει έξω από τους αγκυλωτούς φράχτες της, τους πρόσφυγες που η ίδια δημιούργησε.

Του μεταβατικού ο δρόμος ... της Τζένης Σουκαρά


Έχουμε και λέμε: Ο πρόεδρος που ήταν και μεταβατικός δηλώνει ότι θα παραιτηθεί, αφού όμως παραιτηθούν και οι άλλοι τρεις! Οι μεν δύο παραιτήθηκαν ο δε τρίτος δεν παραιτήθηκε, γιατί έχει το 72% των συμπολιτών του, που τον ψήφισαν για περιφερειάρχη αλλά όχι για αρχηγό της ΝΔ...

Από αλλαγή σε αλλαγή, δεν άλλαξε τίποτα


Η αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας να κάνει εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου, είναι ένα ακόμα σημάδι, πως η χώρα μας έχει σαπίσει. 
Επίσης, είναι ένα σημάδι, πως δεν έχει καμία σημασία, το ποιος θα είναι πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 
Αν είχε, οι εκλογές θα είχαν γίνει.
Έξι χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας...

''ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ''


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Ωπα και μαγκιές ο Αλέξης Τσίπρας! 
«Φέρε την έδρα εδώ, ρε!» είπε στο φίλο του, που ο ίδιος ανέδειξε πολιτικά, στον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη – κι αυτός του την έδωσε. 
Με τον Στάθη Παναγούλη ήξερε, ότι τέτοια κόλπα δεν πιάνουν. 
Αρκέστηκε λοιπόν στο να τον διαγράψει από μέλος της...

Λίγες σκέψεις για τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. - Γράφει ο Βασίλης Μπαλάφας


Λίγες σκέψεις για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, ελπίζω να σας φανούν λίγο διαφορετικές από όσα πολλά και ενδιαφέροντα έχετε ήδη διαβάσει :

1.Είναι γνωστό ότι γραπτώς και προφορικώς έχω διαφωνήσει με τη διαδικασία αυτή, ήδη από το 2009, ωστόσο σέβομαι τις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Θεωρώ ότι η ΝΔ το 2009 μαϊμούδισε μια διαδικασία που έφερε ο ανερμάτιστος ΓΑΠ, διαδικασία που ακόμα και στο ΠΑΣΟΚ όταν έγινε, ούτε ποτέ ελέγχθηκε ως προς τον πραγματικό αριθμό....

Ζητείται...Του Στάθη


1.Το πολιτικό σύστημα. Ουδέποτε άλλοτε απ’ τη Μεταπολίτευση και ύστερα τα κόμματα (θεσμοί της δημοκρατίας) δεν ήταν σε τόσον κακή κατάσταση τα ίδια, τόσον ανωφελή για την κοινωνία και τόσον ανάξια της συγκυρίας.

Βρυξέλλες, Έρημη Πόλη: «Κόκκινος συναγερμός» και τη Δευτέρα


Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, ανακοίνωσε πως θα διατηρηθεί και τη Δευτέρα το ύψιστο επίπεδο συναγερμού στη πρωτεύουσα της χώρας, στις Βρυξέλλες, λόγω...

O πιο απομονωμένος άνθρωπος στη Γη!


Ο μετεωρολόγος Slave Korotki είναι ο πιο απομονωμένος άνθρωπος στη Γη. Ζει σε ένα φυλάκιο της Αρκτικής, που απέχει μια ώρα με ελικόπτερο από την πόλη, στην Khodovarikha της βόρεις Ρωσίας. 
Σε ένα απόκοσμο περιβάλλον, απολαμβάνοντας το τοπίο της περιοχής περνά τις μέρες του χωρίς επικοινωνία με...