15 Απρ 2021

Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης;


Λευτέρης Αβραμάκης

Το κυβερνητικό σχέδιο φαίνεται να εξυπηρετεί περισσότερο τις μεγάλες ευρωπαϊκές (κυρίως γερμανικές) βιομηχανίες

Ήδη από τους πρώτους μήνες της πανδημίας, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιλήφθηκε, ότι για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας θα...

Πρώην αρχηγοί κρατών και νομπελίστες καλούν Μπάιντεν να υποστηρίξει την απελευθέρωση της πατέντας των εμβολίων


Πάνω από εξήντα πρώην αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, ανάμεσά τους άλλοτε ηγέτες της Βρετανίας και της Γαλλίας, καθώς και πάνω από εκατό νομπελίστες, απηύθυναν την Τετάρτη, έκκληση στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να...

Ζωντανή διαδικτυακή παρατήρηση της Σελήνης για πρώτη φορά με το τηλεσκόπιο του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου


Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ζωντανά διαδικτυακή παρατήρηση της Σελήνης μ
ε το τηλεσκόπιο Κρυονερίου και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. 

 To Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών..

Το 8ωρο πράγματι είναι ξεπερασμένο...


Βίκυ Σαμαρά

Δεν μπορεί κανείς να διανοηθεί, ότι όντως ο Κωστής Χατζηδάκης θέλει να καταργήσει το 8ώρο. Και θεωρητικά η ιδέα της ευελιξίας στην εργασία, ώστε ένας εργαζόμενος, εάν το επιθυμεί, να εργαστεί δέκα ώρες για τέσσερις ημέρες να έχει ένα τριήμερο με την οικογένειά του ή δυνατότητα άλλης δουλειάς...

Ένταση on camera μεταξύ Δένδια - Τσαβούσολγου


 Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου των υπουργών Εξωτερικών Τουρκίας και Ελλάδας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Νίκου Δένδια, αμέσως μετά την κατ’ ιδιίαν συνάντηση που είχαν οι δυο άνδρες. Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα..

Αύριο οι ανακοινώσεις για το "Ράλλυ Ακρόπολις"


Στην Αθήνα θα βρεθεί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε. Νίκας, αύριο, Παρασκευή 16 Απριλίου, στις 9.30 το πρωί, όπου στο Ολυμπιακό Στάδιο (ΟΑΚΑ) θα γίνουν ανακοινώσεις για το “Ράλλυ Ακρόπολις”, το οποίο διεκδικεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί την Κορινθία, όπου θα έχει συναντήσεις σχετικά με τις παρεμβάσεις..

Συλλήψεις για εμπρησμό σε Λακωνία και Κορινθία

 


Τρεις άνδρες σε τρεις νομούς της Πελοποννήσου συνελήφθησαν με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια. Συγκεκριμένα, οι συλλήψεις αφορούσαν τις εξής περιπτώσεις: Στην Ηλεία και στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθη από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Πύργου, ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης..

Στα 3.833 τα νέα κρούσματα - 819 οι διασωληνωμένοι, 104 θάνατοι / "Ψηλά"Κορινθία- Αργολίδα- Αρκαδία


 Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα
κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24ώρες είναι 3.833, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Τα κρούσματα..

Άγκυρα: Μια ώρα διήρκεσε η συνάντηση Δένδια με Eρντογάν - Ολοκληρώθηκε και το τετ α τετ με Τσαβούσογλου


 Περίπου μία ώρα διήρκησε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Δένδια, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
στο τουρκικό Προεδρικό Μέγαρο, στην Άγκυρα.Η συνάντηση, στην οποία πήρε μέρος και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ξεκίνησε λίγο..

Π.Τατούλης στον Just fm: Αναλαμβάνω την ευθύνη των λαθών μου- "Προσωπικά τραύματα" Δέδες - Καλλίρης (ηχητικό)

 

"Διοικητήριο στην Ποσειδωνία δεν πρόκειται να γίνει"
δήλωσε ο πρώην Περιφερειάρχης Π. Τατούλης στην συνέντευξη που παραχώρησε χθες το πρωί στην Τζένη Σουκαρά .

Από το studio  του just Radio ο Πετρος Τατούλης υπογράμμισε την εκτίμησή του αυτή στο γεγονός πως "η δημοτική αρχή και το ΔΣ Κορινθίων έχουν αντίθετη άποψη και όσο και να το θέλουν..

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των σημερινών rapid test που διενεργήθηκαν στο Λουτράκι

 


Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η διενέργεια δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης για τον κορωνοϊό, με rapid test τελευταίας γενιάς, σε 153 δημότες του Λουτρακίου με τρία (3) από αυτά να εντοπίζονται θετικά.

Ευχαριστούμε θερμά το κλιμάκιο του..

Ένωση Μεσσηνίας: Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την στήριξη της Κορινθιακής σταφίδας

 


Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την στήριξη της Κορινθιακής σταφίδας έστειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίας. Στην επιστολή αναφέρεται πως πλέον οι σταφιδοπαραγωγοί βιώνουν σε έντονο βαθμό της αρνητικές επιπτώσεις..

Χρίστος Δήμας: «Δυστυχώς ο παγετός των προηγούμενων ημερών έπληξε σημαντικά την αγροτική παραγωγή στην Κορινθία.»



Ο Χρίστος Δήμας στις πληγείσες από τον παγετό περιοχές της Κορινθίας.

Επίσκεψη στην Νεμέα, το Σπαθοβούνι, τον Κουταλά και τον Άγιο Βασίλη, πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, όπου είδε από κοντά τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον παγετό στις καλλιέργειες.

Γ. Ψυχογιός: Παρεμβαίνουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη για ένα διαφορετικό Σύμφωνο για Μετανάστευση

  


Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, συμμετείχε εκπροσωπώντας την αξιωματική αντιπολίτευση, στην συζήτηση ενημέρωσης που διοργάνωσε στις 14/4/2021 ο Υπουργός Μετανάστευσης..

ΔΕΥΑ Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων: "ΔΩΣΕ μου το Email σου" να μπούμε στη νέα εποχή εξυπηρέτησης

 

Στα πλαίσια αντιμετώπισης  του Covid-19 υποχρεωθήκαμε όλοι μας να προσαρμοστούμε σε νέες καταστάσεις που αφορούν τις  μεταξύ μας συναλλαγές. Η κατάσταση με τον ιό είναι σίγουρο ότι θα ομαλοποιηθεί. Όμως μερικές ενέργειες προτείνουμε ότι θα πρέπει να παραμείνουν, διότι απέδειξαν πρακτικά, πως βοηθούν στην καλύτερη συνεργασία..

Πέθανε σήμερα ο Αρκάς αρχιτέκτονας, γλύπτης και ζωγράφος Δημήτρης Ταλαγάνης


Ο Δημήτρης Ταλαγάνης νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ 4 του Νοσοκομείου Σωτηρία. Ο Δημήτρης Ταλαγάνης υπήρξε αντιπρσωπευτικός πρεσβευτής του πολιτισμού και της τέχνης της Ελλάδας στο εξωτερικό. Είχε γεννηθεί το 1945 στην Τρίπολη της Αρκαδίας. Σπούδασε με υποτροφία στο Αρχιτεκτονικό Ινστιτούτο της Μόσχας και το 1971 πήρε δίπλωμα..

Κορωνοϊός: Μέσα στις 10 περιοχές της χώρας που προβληματίζουν τους ειδικούς η Αρκαδία


 Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, παρουσίασε χθες στοιχεία που αφήνουν ένα «παράθυρο» αισιοδοξίας, αναφέροντας πως εκτός του δείκτη θετικότητας που έχει υποχωρήσει, έχουν υποχωρήσει και τα ενεργά κρούσματα...

Γιατί λατρεύουμε τα Κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος ;


Όταν αναφερόμαστε στο Κοτόπουλο, και ψάχνουμε ποιότητα, διατροφική αξία και καλή τιμή,  αναφερόμαστε σε εκείνα τα επώνυμα πουλερικά από τη Ναύπακτο με το  καταπληκτικό κίτρινο χρώμα  που οφείλεται στην τροφή τους, το βιολογικό καλαμπόκι! Βέβαια υπάρχουν και εκείνα τα άλλα τα επώνυμα πουλερικά από τη Ναύπακτο, που είναι  ειδικής εκτροφής..

Πρόσκληση σε ενημερωτική e-ημερίδα «Παρουσίαση του Νέου Προγράμματος Επιδότησης Επιχειρηματικών Δανείων – ΓΕΦΥΡΑ 2»


Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου
σας προσκαλεί στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα «Παρουσίαση του Νέου Προγράμματος Επιδότησης Επιχειρηματικών Δανείων – ΓΕΦΥΡΑ 2» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 και ώρα 19:00 μέσω της πλατφόρμας zoom. 

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Φώτης Κουρμούσης, Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών. 

Στην εκδήλωση θα αναπτυχθούν τα ακόλουθα..

Εργασιακό: Παράθυρο για 4ήμερη εργασία - Υπερωρίες πληρώνονται με ρεπό


Διευκρινίσεις για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που έρχεται μετά το Πάσχα και ειδικά για την ευελιξία ωραρίου των εργαζομένων έδωσε στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός..

Γονικές παροχές χρημάτων: Πότε είναι αφορολόγητες και πότε φορολογούνται από το πρώτο ευρώ


Ούτε ένα ευρώ φόρο δεν θα πληρώσουν οι γονείς που δίνουν «προίκα» έως 150.000 ευρώ στα παιδιά τους είτε για να αποκτήσουν πρώτη κατοικία είτε για να εξοφλήσουν στεγαστικό δάνειο που έχουν λάβει για την αγορά πρώτης κατοικίας...

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να κάνουν υποχρεωτικό self test – Πότε απειλούνται με περικοπή αποδοχών


Το σχεδιασμό που αφορά στην προτεραιοποίηση πληθυσμιακών ομάδων που μετά τους μαθητές θα κάνουν το self-test, ανέπτυξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για συμπληρωματική δράση σε ό,τι αφορά τους διαγνωστικούς ελέγχους ανίχνευσης του SARS-CoV-2, που από..

Η Μάλτα «πληρώνει» τους τουρίστες για να την επισκεφθούν -Το σχέδιο προσέλκυσης παραθεριστών

 


Η Μάλτα βλέποντας τους περιορισμούς να χαλαρώνουν καθώς εκτινάσσεται το ποσοστό εμβολιασμού, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα... πληρωμής των τουρίστες για να την επισκεφθούν.

Το ευρωπαϊκό νησιωτικό έθνος βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό για εισόδημα και στοχεύει να δελεάσει τους παραθεριστές με την υπόσχεση έως και..

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον δήμαρχο Γ. Γκιώνη


 Χθες το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας επισκέφθηκε την τουριστική περιοχή του Δήμου Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη. Μετά το τέλος της επίσκεψης σε χώρους ενδιαφέροντος, ακολούθησε σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο Λουτρακίου, παρουσία επίσης του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας..