8 Ιουλ 2021

Το πραγματικό ιατρικό απαρτχάιντ και τα «προβλήματα» του πρώτου κόσμου


του Παναγιώτη Παπαδομανωλάκη

Η εξαγγελία της ελληνικής κυβέρνησης για μια “κάρτα ελευθερίας” μέσω της οποίας θα πιστωθούν 150 ευρώ σε κάθε νέο/α έως 25 ετών, που θα εμβολιαστεί, έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις. H πραγματικότητα είναι, πως με το μέτρο αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει την παταγώδη αποτυχία της στο...

Χωρίς θεατές οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο


Ο υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας Tamayo Marukawa επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες ώρες, ανακοινώνοντας ότι οι Αγώνες του Τόκιο θα...

Κορωνοϊός: Νέο άλμα με 2.107 νέα κρούσματα - 10 νεκροί και 153 διασωληνωμένοι. 5 κρούσματα στην ΠΕ Κορινθίας


Πάνω από τα μισά κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική - Μεγάλη διασπορά σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο όπου εντοπίστηκαν 119 και 89 νέες λοιμώξεις - Στις 68 οι  εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας - Στα 121...

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Το νέο project αγωνίας της κυβέρνησης


Μαρίνα Αλεξανδρή

Η επίσπευση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, αρχής γενομένης ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, είναι το νέο σχέδιο, που επιστρατεύει η κυβέρνηση ενώπιον της νέας έκρηξης της πανδημίας.  Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είπε την Πέμπτη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ότι οι σχετικές ανακοινώσεις...

Τεμπελιάστε γιατί χανόμαστε


Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,

Αλωνίζοντας τις τελευταίες ώρες στο ελληνικό twitter, έπεσε στην αντίληψή μου η είδηση, ότι οι Ισλανδοί θα προσφέρουν 4ήμερη εργασία χωρίς μείωση αποδοχών ή άλλων προνομίων, καθώς το πείραμά τους την περίοδο 2015-2019 στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία·

Δήμος Βέλου Βόχας: Ασφαλτοστρώνονται όλες οι κοινότητες


Στους δρόμους βρίσκονται οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Βέλου Βόχας συνεχίζοντας απρόσκοπτα το έργο τους. 

Αν και οι θερμοκρασίες είναι εξαιρετικά ανεβασμένες η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών, δεν πτοείται,κι  έχει ήδη στο πλάνο της να ασφαλτοστρώσει τους δρόμους σε όλες σχεδόν τις κοινότητες του δήμου.   Μόλις χθες ανακοινώθηκε πως ολοκληρώθηκαν οι ασφαλτοστρώσεις στο Καλέτζι και στο Χαλκί.

Εξαιρετικά σημαντικό σημείο αφού ο δρόμος..

Άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό μετά τις αντιδράσεις


Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ανακοίνωσε, ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που θα προκαλούσε τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος, δεν θα έρθει στη Βουλή, όπως είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση. Η  υπαναχώρηση του υπουργείου Εργασίας είναι απόδειξη, ότι η κατακραυγή, οι αντιδράσεις της κοινωνίας και οι πιέσεις απέδωσαν.

Η πανδημία σε ανάκαμψη, η κυβέρνηση σε πανικό


Νέα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα, καθώς σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να εξετάσει την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και να προτείνει αλλαγές.

Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου


Η 9η Ετήσια Γενική Τακτική Συνέλευση του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου σήμανε την ολοκλήρωση της θητείας του προηγούμενου Δ.Σ. και την επανεκλογή και επανασύστασή του για την επόμενη τριετία. Οι φορείς και οι επιχειρήσεις που απαρτίζουν το Δ.Σ. όρισαν τους..

Το Επιμελητήριο Κορινθίας εκπαίδευσε ακόμα 150 υπαλλήλους πάνω στα ΝΕΑ Υγειονομικά Πρωτόκολλα 2021


Συνολικά 150 βεβαιώσεις συμμετοχής παρέδωσε προχθές, Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κος Παναγιώτης Πιτσάκης στον κ. Παύλο Παναγιωτόπουλο, διευθυντή του συγκροτήματος ξενοδοχείων RAMADA Loutraki Poseidon Resort & WYNDHAM Loutraki Poseidon Resort, παρουσία της κας Χριστιάνας Πιπίνη, υπεύθυνης..

Εγκρίθηκε η στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον "Ιανό" στο 55% της ζημιάς που έχει εκτιμηθεί


 Η πορεία της διαδικασίας αποκατάστασης και στήριξης των περιοχών που επλήγησαν από τη θεομηνία «Ιανός», η οποία προχωρά με εντατικούς ρυθμούς, συζητήθηκε χθες σε σύσκεψη εργασίας του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής και Πρόεδρο της Κυβερνητικής Επιτροπής..

Μητροπολίτης Χρυσόστομος: Αμαρτάνουν όσοι δεν εμβολιάζονται - Να γίνουν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί


Την πεποίθηση ότι ο εμβολιασμός πρέπει να καταστεί υποχρεωτικός
για όλο τον πληθυσμό και τους ιερείς εξέφρασε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8. "Η υποχρεωτικότητα πρέπει να έχει μια γενική..

Πανελλήνιες 2021 - Επίσημο: Αύριο στις 13:00 ανακοινώνονται οι βαθμοί - Για πρώτη φορά και με sms

 


Αγωνία τέλος για χιλιάδες υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Αύριο Παρασκευή 9-7-2021, μετά τις 13:00 το μεσημέρι, θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας οι βαθμολογίες.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει..

Covid Pass: Έτσι θα μπαίνουμε από τις 15 Ιουλίου στα νυχτερινά κέντρα και τα εστιατόρια - Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή

 


Τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούμε να μπαίνουμε στα νυχτερινά κέντρα και τα εστιατόρια από τις 15 Ιουλίου, περιέγραψε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα..

«Νταντάδες» της γειτονιάς: Voucher 200-250 ευρώ στους γονείς για πρόσληψη βρεφοκόμου

 


Πρόγραμμα επιδότησης των γονέων για την πρόσληψη βρεφοκόμων - baby sitter που θα φροντίζουν βρέφη έως 2.5 ετών αναμένεται να ενταχθεί  στο πλέγμα των προγραμμάτων που χρηματοδοτεί το Ταμείο Ανάκαμψης για την εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή.

Πέτρος Τατούλης: «Τσάμπα μάγκας με...τσάμπα γεύμα»


Ο κ.Νίκας έστησε φιέστα με προσκεκλημένους-χειροκροτητές για να υπογράψει την ένταξη του έργου της σύνδεσης της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7 Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας. 

Επιστρατεύοντας για μια ακόμη φορά τα ψεύδη και τη συκοφαντία απέναντι στην προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, προσπάθησε να πείσει τους πολίτες ότι κουνώντας το "μαγικό ραβδί" κατάφερε..

Ερώτηση προς την Κομισιόν από 14 Ευρωβουλευτές με πρωτοβουλία του Κ. Αρβανίτη, για τη σύλληψη της Ολλανδής δημοσιογράφου Ingeborg Beugel


Να μπει τέλος στη απάνθρωπη αντιπροσφυγική τακτική με την οποία διώκονται και ποινικοποιούνται οι πράξεις αλληλεγγύης σε άτομα που ζητούν διεθνή προστασία ζητούν με ερώτησή τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή 14 Ευρωβουλευτές με πρωτοβουλία του Κώστα Αρβανίτη.